Απέκτησε ημερομηνία κυκλοφορίας το Akira του Taika Waititi - Cinefreaks.gr Cinefreaks.gr

Απέκτησε ημερομηνία κυκλοφορίας το Akira του Taika Waititi

Ειδήσεις | 29-5-2019 |

Έχει περάσει πολλές τρικυμίες η live-action μεταφορά του Akira, ιδιαίτερα στον τομέα των σκηνοθετών. Από το 2017, όμως, ο Taika Waititi έχει αναλάβει τη σκηνοθεσία του project και αφότου τελειώσει το “Jojo Rabbit”, που αποτελεί το νεότερό του φιλμ, θα αφοσιωθεί στο Akira.

H Warner Bros. Pictures από την πλευρά της ήταν έτοιμη και ανακοίνωσε την ημερομηνία κυκλοφορίας για το AKIRA, που θα κάνει πρεμιέρα στις 21 Μαΐου 2021. (Ήδια ημερομηνία κυκλοφορίας με το “John Wick: Chapter 4”)

 

Το “Akira” αποτελεί την κινηματογραφική μεταφορά του ομότιτλου Μάνγκα του Katsuhiro Otomo. Πρόκειται για μια ταινία επιστημονικής φαντασίας τύπου “Αποκάλυψη”. Η πλοκή της ιστορίας είναι ενδιαφέρουσα, με γρήγορη ροή και σε αρκετά σημεία δυσνόητη. Για το λόγο αυτό χρειάζεται μεγάλη προσοχή κατά την παρακολούθησή της. Περιέχει πολύ βία, δράση και αγωνία. Δείχνει την ανθρωπότητα του μέλλοντος να μαστίζεται από τον ολοκληρωτισμό, την εγληματικότητα και την αυθαιρεσία της κρατικής εξουσίας. Μέσα σε όλα αυτά μπλέκονται μηχανόβιοι, συνομωσίες, κρατικά μυστικά και όπλα και τρομακτικά επιστημονικά πειράματα. Ολόκληρο το μυστήριο της υπόθεσης είναι καλά δουλεμένο και ξεδιπλώνεται με πολύ ενδιαφέρον τρόπο. Δυστυχώς το τέλος αφήνει αρκετά ερωτήματα αναπάντητα και μια κάποια σύγχυση.

Μετά την επιτυχία που σημείωσε ο Νεοζηλανδός σκηνοθέτης με το “Thor: Ragnarok” αλλά και το “What We Do in the Shadows” έχει αποδείξει πως πρόκειται για έναν από τους κουρφαίους ανερχόμενους σκηνοθέτες, με ιδιαίτερο στυλ και όραμα. Μένει, όμως, να δούμε τι επιφυλάσσει για την live-action βερσιόν του Akira.