Ακυρώθηκε τελικά το Φεστιβάλ των Καννών - Cinefreaks.gr Cinefreaks.gr

Ακυρώθηκε τελικά το Φεστιβάλ των Καννών

Φεστιβάλ | 14-4-2020 |

Και ενώ το σχέδιο ήταν το Φεστιβάλ των Καννών να μεταφερθεί για τέλη Ιουνίου, δυστυχώς δεν θα πραγματοποιηθεί (τουλάχιστον όπως το ξέραμε) λόγω του κορονοϊού. Και είναι πολύ λογικό μιας και προτεραιότητα σε αυτή τη κρίσιμη περίοδο που ζούμε είναι η υγείας μας.

Τι δήλωσε το Φεστιβάλ των Καννών:

Μετά τις δηλώσεις του Γάλλου Προέδρου, χθες Δευτέρα 13 Απριλίου, αποδεχτήκαμε ότι η αναβολή του 73ου Διεθνούς Φεστιβάλ Κινηματογράφου των Καννών, που αρχικά εξετάστηκε για τα τέλη Ιουνίου ή τις αρχές Ιουλίου, δεν αποτελεί πλέον επιλογή.

Παρ ‘όλα αυτά, από χθες το βράδυ έχουμε ξεκινήσει πολλές συζητήσεις με επαγγελματίες, στη Γαλλία και στο εξωτερικό. Όλοι συμφωνούν ότι το Φεστιβάλ των Καννών, ένας βασικός πυλώνας για την κινηματογραφική βιομηχανία, πρέπει να διερευνήσει όλα τα ενδεχόμενα που θα επιτρέπουν την υποστήριξη του κινηματογραφικού έτους, καθιστώντας τις Κάννες 2020 πραγματικότητα, με τον ένα ή τον άλλο τρόπο.

Όταν περάσει η υγειονομική αυτή κρίση, της οποίας η επίλυση παραμένει η προτεραιότητα όλων, θα πρέπει να ξανά δηλώσουμε και να αποδείξουμε τη σημασία του σινεμά και του ρόλου που διαδραματίζουν στη ζωή μας το έργο του, οι καλλιτέχνες, οι επαγγελματίες, οι κινηματογράφοι και το κοινό τους. Ετσι πρόκειται να συνεισφέρουν το Φεστιβάλ των Καννών, το Marché du Film και οι παράλληλες ενότητες (Semaine de la Critique, Quinzaine des Réalisateurs, ACID). Δεσμευόμαστε γι αυτό και θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε όλους όσους είναι δίπλα μας, δημόσιοι αξιωματούχοι (Δημαρχείο των Καννών, Υπουργείο Πολιτισμού, το CNC), μέλη της βιομηχανίας καθώς και οι συνεργάτες μας.