Κάννες 2020 - Στον "αέρα" το φεστιβάλ μέχρι τουλάχιστον τις 15 Απριλίου - Cinefreaks.gr Cinefreaks.gr

Κάννες 2020 – Στον “αέρα” το φεστιβάλ μέχρι τουλάχιστον τις 15 Απριλίου

Ειδήσεις | 15-3-2020 |

Τα κινηματογραφικά φεστιβάλ του κόσμου κλείνουν το ένα μετά το άλλο τις πόρτες του εξαιτίας της πανδημίας. Ήδη έχουν ακυρωθεί τα SXSW, το Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου του Σαν Φρανσίσκο, το Tribeca και πολλά ακόμα.

Ωστόσο, ένα μένει να πάρει την απόφαση, και δεν είναι άλλο από το μεγαλύτερο του κόσμου. Το 73ο Φεστιβάλ Καννών, το οποίο είναι κανονισμένο να ξεκινήσει εργασίες από τις 12 μέχρι τις 23 Μαΐου, μέσω της διεύθυνσης χθες, διέψευσε δημοσιεύματα που το θέλουν να ακυρώνεται.

Η επίσημη διοργανώτρια αρχή, την ίδια στιγμή, δηλώνει ότι η απόφαση θα παρθεί το αργότερο μέχρι τις 15 Απριλίου, μία μέρα πριν ανακοινωθεί επισήμως ο κατάλογος των ταινιών που θα φιλοξενηθούν στο φεστιβάλ.

Η απόφαση θα παρθεί μετά από συνεννοήσεις των διοργανωτών με τις κρατικές υπηρεσίες.

Η Γαλλική κυβέρνηση μόλις προχθές απαγόρευσε τις συγκεντρώσεις από 5000 άτομα και πάνω, απόφαση που άλλαξε μία μέρα μετά σε 1000. Και με δεδομένο το κλείσιμο των κινηματογράφων στη Γαλλία, τότε σίγουρα το φεστιβάλ, βρίσκεται στον αέρα. Πληροφοριακά η Γαλλία μέχρι χθες Σάββατο είχε 79 θανάτους, με 3661 επιβεβαιωμένα κρούσματα.

Οι διοργανωτές επίσης φοβούνται ότι δεν θα μπορέσουν να συμμετέχουν οι δημιουργοί των ταινιών από χώρες που έχουν και απαγόρευση πτήσεων. Ενημερωτικά, το φεστιβάλ πέρσι είχε μία από τις καλύτερες χρονιές του από άποψη προέλευσης, με 12500 περίπου συμμετέχοντες, από 120 χώρες, με πάνω από 5000 εταιρείες παρούσες.

Αναμονή μέχρι τον Απρίλιο…

Διαβάστε περισσότερα για: