Black Mirror Season 3: Είδαμε όλα τα επεισόδια - Cinefreaks.gr Cinefreaks.gr

Black Mirror Season 3: Είδαμε όλα τα επεισόδια

TV | 8-11-2016 |

Το Black Mirror επέστρεψε δριμύτερο στο Netflix πριν δύο εβδομάδες και η κοινωνικο-πολιτικό-επιστημονικής φαντασίας-δράμα σειρά με κύριο θέμα την τεχνολογία και τις συνέπειες της χρήσης της από τον άνθρωπο. Μετά από 2 σεζόν και συνολικά 6 +1 επεισόδια, πλέον έχουμε έξι νέα επεισόδια, με το Netflix να έχει παραγγείλει άλλα 6 επεισόδια που θα αποτελέσουν την τέταρτη σεζόν της σειράς.

Όπως ξέρετε κάθε επεισόδιο της σειράς είναι σαν μια ταινία από μόνο του, με διαφορετικούς ηθοποιούς και σκηνοθέτη και με μόνο κοινό θέμα την τεχνολογία σε κάποια μορφή της και το πως επηρεάζει τους ανθρώπους. Σε γενικές γραμμές τα έξι επεισόδια ήταν από πολύ καλά, μέχρι όχι τόσο άξια της φήμης της σειράς. Συνολικά πάντως η σειρά κράτησε αρκετά καλό επίπεδο, αν και σαφώς δεν έπιασε τα στάνταρ προηγούμενων επεισοδίων. Πάμε όμως να δούμε ένα ένα τα επεισόδια με μικρό σχολιασμό, με την σειρά που τα βαθμολόγησαν οι χρήστες του Imdb.

Ακολουθούν Spoilers…

Επεισόδιο 6 – Hated in the Nation – Βαθμός 8,9

lead_960

Το μεγαλύτερο επεισόδιο της σεζόν που διαρκεί σχεδόν δύο ώρες και είναι πραγματικά σαν ταινία είναι και αυτό που έχει την μεγαλύτερη βαθμολογία του imdb και όχι και άδικα. Αν επρόκειτο για ταινία, θα μιλούσαμε για μία αρκετά καλή ταινία φαντασίας που θα εξελισσόταν στο σύντομο μέλλον. Σαν σειρά, λόγω του μέσου παίρνει ακόμα μεγαλύτερο βαθμό. Θέμα της: οι μέλισσες έχουν εξαφανιστεί και κάποιοι έχουν δημιουργήσει τεχνιτές μέλισσες που ελέγχονται από ένα κεντρικό σύστημα και είναι προγραμματισμένες να πηγαίνουν από φυτό σε φυτό για να τα γονιμοποιούν.

Από την άλλη έχουμε τα social media, σε κάτι που θα μπορούσε να γίνει ακόμα και σήμερα, ένα Ηashtag #deathto και tag-άρισμα από όλον τον κόσμο των μισητών προσώπων τους και κάθε μέρα ένας θάνατος του πιο μισητού προσώπου στην χώρα.

Κάπως συνδέονται αυτά τα δύο, θα το δείτε στο επεισόδιο. Το θέμα όμως είναι η βαθιά αλήθεια του επεισοδίου που έχει να κάνει με το πόσο τραγικός είναι ο τρόπος που χρησιμοποιούμαι τα social media και το πόσο εύκολο μπορούμε να χυδαιολογήσουμε και να φτάσουμε ακόμα να γράψουμε ένα deathto tag για κάποιον γνωστό ή άγνωστό μας.

Επεισόδιο 4 – San Junipero – Βαθμός 8,9

gugu-mbatha-raw-mackenzie-davis-san-junipero-black-mirror

Ίσως το καλύτερο επεισόδιο της σεζόν. Με ίδιο βαθμό με το προηγούμενο και με ονειρικό καστ. Το μόνο επεισόδιο της σειράς που πρακτικά εκτυλίσσεται σε μεγάλο του μέρος στο παρελθόν… μέχρι να δούμε περί τίνος πρόκειται στην πραγματικότητα.

Ένα πολύ ενδιαφέρον επεισόδιο με ερωτήματα περί ζωής, δεύτερων ευκαιριών και φυσικά τεχνολογίας.

Επεισόδιο 3 – Shut Up and Dance – Βαθμός 8,6

Ένα πραγματικά ενοχλητικό επεισόδιο καθώς θα μπορούσε να γεγονότα του να τοποθετούνταν στο σήμερα. Ένας έφηβος βλέπει κάποιες εικόνες στον υπολογιστή του και αυνανίζεται. Ο υπολογιστής του ωστόσο έχει χακαριστεί και κάποιος έχει κρατήσει μέσω της κάμεράς του το βίντεο που δείχνει εκείνον. Με απειλές ο νέος θα βρεθεί να ληστεύει τράπεζα, ενώ στην πορεία θα συναντήσει και άλλους συμπάσχοντές του που απειλούνται με παρόμοιο τρόπο σε μια τρελή ιστορία που δεν απέχει πολύ από την πραγματικότητα και θα σας κάνει να ξανασκεφτείτε τα θέματα ασφαλείας στις συσκευές σας.

Επεισόδιο 1 – Nosedive – Βαθμός 8,4

gallery-1471553571-cqktqcmw8aawgli

Το πιο διαφημισμένο επεισόδιο της σειράς εξαιτίας της παρουσίας της Bryce Dallas Howard. To θέμα του τα κοινωνικά δίκτυα και πως αυτά μπορούν να εξελιχτούν στο μέλλον. Φανταστείτε για παράδειγμα ότι ο καθένας μας ανάλογα με τα like που παίρνει, έχει βαθμολογία με άριστα το 5 με αυτό τον βαθμό να επηρεάζει όλη του την ζωή. Για παράδειγμα κάποιος να μην μπορεί να πάρει δάνειο ή τις καλές θέσεις σε ένα αεροπλάνο κλπ αν δεν έχει πάνω από 4. Ένας Τειρεσίας των social media με εφαρμογή παντού. Μήπως δεν είμαστε και τόσο μακριά από αυτό, όταν η ζωή μας βρίσκεται online και ο υποψήφιος εργοδότης, υποψήφιος αγαπημένος κλπ μπορεί να τσεκάρει τα πάντα για μας;

Επεισόδιο 2 – Playtest – Βαθμός 8,3

Ένα επεισόδιο που ασχολείται με την εικονική πραγματικότητα. Δυστυχώς το συγκεκριμένο επεισόδιο προσπαθεί να γίνει αρεστό μπλέκοντας την ιστορία και χάνοντας τελικά το προκείμενο και τα ερωτήματα που θέλει να θέσει, έχοντας επίσης υπερβολικά ρηχούς χαρακτήρες.

Επεισόδιο 5 – Men Against Fire – Βαθμός 8

Το μήνυμα του συγκεκριμένου επεισοδίου ήταν πραγματικά πολύ καλό και εντυπωσιακό. Επίσης ήταν ένα επεισόδιο που φέρνει κάτι σαν ζόμπυ στο Black Mirror, γεγονός έκπληξη. Δεν αναφέρουμε παραπάνω καθώς ότιδήποτε είναι πραγματικά spoiler. Η χαμηλή βαθμολογία του επεισοδίου οφείλεται στο γεγονός ότι μέχρι την μέση του, ο θεατής δεν καταλαβαίνει περι τίνος πρόκειται και τελικά το επεισόδιο μοιάζει με μια απλοϊκή ιδέα, σε μια ιστορία που θα μπορούσε να ειπωθεί στον μισό χρόνο.

Το Black Mirror θα επιστρέψει με 4η σεζόν στο Netflix του χρόνου….