Ανοίγουν οι κλειστές κινηματογραφικές αίθουσες, από 1η Ιουλίου - Cinefreaks.gr Cinefreaks.gr

Ανοίγουν οι κλειστές κινηματογραφικές αίθουσες, από 1η Ιουλίου

Ειδήσεις | 19-6-2020 |

Έχουμε και λέμε:

Επιδημιολογικής Καμπύλης θέλοντος, και Υπουργείου επιτρέποντος, οι κλειστές κινηματογραφικές αίθουσες αρχίζουν εκ νέου την λειτουργία τους από 1η Ιουλίου 2020.

Με ανακοίνωσή του, το Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού, εξέδωσε οδηγίες σχετικά με το πώς πρέπει να λειτουργήσουν τα πράγματα.

Ξεκινάμε με τους χώρους:

Η πληρότητα θα πρέπει να φτάσει μέχρι το 65% των θέσεων, με διατήρηση των αποστάσεων μεταξύ θέσεων και σειρών, με μεγαλύτερη κράτηση εκείνη των 4 ατόμων. Οι υπεύθυνοι των αιθουσών, θα πρέπει να καταθέσουν τον αριθμό των θεατών που μπορούν να εξυπηρετήσουν, καθώς και να εκπαιδεύσουν το προσωπικό σχετικά με τον τρόπους ασφαλούς έλευσης και αποχώρησης των θεατών.

Ακόμα έχουν οριστεί και το ποια καθαριστικά πρέπει να χρησιμοποιούν οι χώροι για την σωστή απολύμανση των χώρων, με τις θέσεις να απολυμαίνονται μετά από κάθε χρήση. Υποχρεωτική ύπαρξη αντισηπτικών διαλυμάτων, σε εισόδους και εξόδους, αλλά και υποχρεωτικός έλεγχος αέρα στα κλιματιστικά.

Στις προτάσεις του υπουργείου υπάρχει και η σύσταση για μονοδρόμηση των διαδρόμων, εντός της αίθουσας.

Αν μία αίθουσα φιλοξενεί πάνω από μία προβολές, τότε αυτές θα πρέπει να έχουν διάστημα τουλάχιστον μισής ώρας μεταξύ τους. Το ίδιο διάστημα μεταξύ των προβολών προβλέπεται και για κινηματογράφους πολλαπλών αιθουσών.

Για το κοινό, θα ισχύουν μάσκες, γάντια και αντισηπτικά, όπως ακριβώς και για τους κοινούς χώρους.

Για την έκδοση των εισιτηρίων, προβλέπεται ηλεκτρονική κράτηση, προαγορά, χρήση POS, και συνίσταται η αποφυγή επι τόπου αγοράς.

Αυτά τα ολίγα…

Καλή επιστροφή στις αίθουσες…