Ανακοινώθηκαν τα αποτελέσματα του εργαστηρίου “Μικρές Ιστορίες Μεγάλες Ιδέες” από ΕΚΚ - Cinefreaks.gr Cinefreaks.gr

Ανακοινώθηκαν τα αποτελέσματα του εργαστηρίου “Μικρές Ιστορίες Μεγάλες Ιδέες” από ΕΚΚ

Ειδήσεις | 13-10-2016 |

Ολοκληρώθηκε η πρώτη φάση επιλογής σεναρίων που θα λάβουν μέρος στο εργαστήριο “Μικρές Ιστορίες, Μεγάλες Ιδέες”. Καθώς ο αριθμός των συμμετοχών ήταν ιδιαίτερα μεγάλος και το επίπεδο των project ήταν ιδιαίτερα υψηλό, αποφασίστηκε να αυξηθεί και ο αριθμός των τελικών συμμετεχόντων στους δεκαοχτώ (18). Οι επιλεγμένοι σκηνοθέτες/σεναριογράφοι θα παρακολουθήσουν το εντατικό εργαστήριο, που θα πραγματοποιηθεί από τις 17 έως και τις 22 Οκτωβρίου (Impact Hub), υπό την καθοδήγηση των έγκριτων και βραβευμένων σεναριογράφων και σκηνοθετών, Srdjan Dragojevic, Ognjen Svilicic και Csaba Bollók.

Tο εργαστήριο “Μικρές Ιστορίες, Μεγάλες Ιδέες” διοργανώνεται από το Ελληνικό Κέντρο Κινηματογράφου και το Γραφείο Δημιουργική Ευρώπη Media και αποτελεί ένα εντατικό πρόγραμμα εκπαίδευσης πάνω σε καίρια θέματα γραφής και ανάπτυξης σεναρίου.  Στόχος του εργαστηρίου είναι να δοθεί η ευκαιρία σε νέους σκηνοθέτες/σεναριογράφους να τελειοποιήσουν το σενάριο τους με σκοπό την παραγωγή μίας ταινίας μικρού μήκους και της συμμετοχής της σε φεστιβάλ.

Παράλληλα, το ευρύ κοινό έχει τη δυνατότητα να παρακολουθήσει μία σειρά εργαστηρίων και σεμιναρίων με θέμα την παραγωγή, την προώθηση και τη διανομή των ταινιών μικρού μήκους, με εισηγητές επαγγελματίες από την Ελλάδα και το εξωτερικό (24 & 25/10 – Σύλλογος Ελλήνων Αρχαιολόγων).

Λόγω περιορισμένων θέσεων, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να κάνουν κράτηση θέσης μέχρι την Τετάρτη 19/10, στέλνοντας email στο info@gfc.gr με θέμα ΚΡΑΤΗΣΗ ΘΕΣΗΣ – ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟ ΜΙΚΡΕΣ ΙΣΤΟΡΙΕΣ, ΜΕΓΑΛΕΣ ΙΔΕΕΣ.

Οι επιλεγμένοι σκηνοθέτες/σεναριογράφοι είναι οι εξής:

 1. Αντωνόπουλος Κωνσταντίνος – “Καρτ Ποστάλ από το τέλος”
 2. Βακαλιός Ανδρέας – “Γιάμα”
 3. Γαλαξίας Σπανός – “Raison d’ etre in a camera obscura”
 4. Γιαννακουδάκης Λευτέρης – “Κακός Νοτιάς”
 5. Ζαμπετάκης Φώτης – “Ούρσος ο Ανίκητος”
 6. Ηλιόπουλος Γιώργος – “Ξένοι”
 7. Θεοδωρίδου Ελένη – “Έχω μόνο εσένα”
 8. Κούλιου Κάτια & Τσαμπάς Χάρης – “Intern of the year”
 9. Κράββαρης Παναγιώτης – “Marie”
 10. Κτιστάκης Γιώργος – “1:21”
 11. Μαθιουδάκης Μιχάλης – “Στο αεροδρόμιο”
 12. Μιχοπούλου Αθανασία & Δυράνη – Μαούνη Αλεξάνδρα – “Ύπνος”
 13. Πάνικ Ελίνα – “Άννα & Φαίδρα”
 14. Παπασπύρου Ίων & Κοκκινίδης Ζήσης – “Διαστήματα”
 15. Παππάς Ανδρέας – “Τζιν με τόνικ”
 16. Πατμανίδης Βασίλης & Δεληνικόλας Δημήτρης – “Istrus”
 17. Σκάνδαλος Σπύρος & Τσιφτελής Θωμάς – “Άλογο”
 18. Χαραμής Παναγιώτης – “Άβανος”

ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΟΥ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟΥ

Εργαστήριο Σεναρίου Ταινιών Μικρού Μήκους

17-22/10 | Impact Hub

Κατά τη διάρκεια του εξαήμερου εντατικού προγράμματος, θα δημιουργηθούν τρεις ομάδες των έξι ατόμων, οι οποίες θα δουλέψουν πάνω στα σενάριά τους, υπό την καθοδήγηση ενός εισηγητή. Οι εισηγητές θα λειτουργήσουν ως μέντορες με απότερο στόχο οι 18 σκηνοθέτες/σεναριογράφοι να τελειοποιήσουν το σενάριο τους και να το παρουσιάσουν (pitching), στο τέλος του εργαστηρίου, στους εισηγητές και σε μέλη του Ελληνικού Κέντρου Κινηματογράφου. Παράλληλα, οι συμμετέχοντες θα παρακολουθήσουν μία σειρά από masterclass με διαφορετικές θεματικές, όπως είναι η έννοια του χρόνου στην αφήγηση (Csaba Bollók), ο ελιτίστικος και ο λαϊκός κινηματογράφος (Srdjan Dragojevic) και η έννοια του ταξιδιού του Ήρωα όπως το εισήγαγε ο Joseph Campbell (Ognjen Svilicic).

Με το πέρας του εργαστηρίου, θα επιλεγούν τρία (3) σενάρια τα οποία θα χρηματοδοτηθούν από το Ελληνικό Κέντρο Κινηματογράφου, σύμφωνα με το πρόγραμμα χρηματοδότησης Ταινιών Μικρού Μήκους του Ε.Κ.Κ. Επιπλέον, για τα τρία (3) αυτά σενάρια, σε περίπτωση που επιλεγούν να συμμετέχουν σε κάποιο pitching forum Ευρωπαϊκού Φεστιβάλ, θα καλυφθούν από το Ε.Κ.Κ. τα έξοδα μεταφοράς, διαμονής και τυχόν κόστος συμμετοχής στο Φεστιβάλ.

Σεμινάρια και Εργαστήρια Ελεύθερα για το Κοινό

24 & 25/10 | Σύλλογος Ελλήνων Αρχαιολόγων

Το πρόγραμμα του Εργαστηρίου ολοκληρώνεται με μία σειρά σεμιναρίων & εργαστηρίων, ελεύθερα για το κοινό, στις 24 και 25 Οκτωβρίου, με θέμα την παραγωγή, τη διανομή και την προώθηση της ταινίας μικρού μήκους, με εισηγητές επαγγελματίες από την Ελλάδα και το εξωτερικό.

Λόγω περιορισμένων θέσεων, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να κάνουν κράτηση θέσης μέχρι την Τετάρτη 19/10, στέλνοντας email στο info@gfc.gr με θέμα ΚΡΑΤΗΣΗ ΘΕΣΗΣ – ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟ ΜΙΚΡΕΣ ΙΣΤΟΡΙΕΣ, ΜΕΓΑΛΕΣ ΙΔΕΕΣ.

Δευτέρα 24/10

10.30 – 11.00 | Παρουσίαση Προγράμματος Δημιουργική Ευρώπη Media

11.00 – 13.00 | Η ταινία μικρού μήκους από την οπτική του παραγωγού (Πάνελ)

14.00 – 16.00 | Round tables – Networking

Συμμετέχοντες: Μαρία Δρανδάκη, Κωνσταντίνος Κοντοβράκης, Φένια Κοσοβίτσα, Δέσποινα Μουζάκη, Κυριάκος Χατζημιχαηλίδης.

Συντονιστής: Άννα Κασιμάτη

Ποιες είναι οι προκλήσεις για έναν παραγωγό και ποιες οι δυνατότητες μίας ταινίας μικρού μήκους σε επίπεδα χρηματοδότησης; Ποια τα κριτήρια επιλογής μίας ταινίας μικρού μήκους από τη μεριά του παραγωγού; Μία ομάδα καταξιωμένων παραγωγών απαντά στα παραπάνω ερωτήματα και δέχεται τις ερωτήσεις του κοινού.

Τρίτη 25/10

10.30 – 13.30 |  Εργαστήριο Market & Festivals

Οι δυνατότητες για τις ταινίες μικρού μήκους στη νέα ανερχομένη ψηφιακή αγορά και πως μπορούν να αξιοποιηθούν.

Εισηγητής: Sydney Neter

Ο Sydney Neter αναλύει το πολύπλοκο περιβάλλον των διαφόρων δικαιωμάτων, των διανομέων, των πλατφορμών, των αγοραστών και των “λεγόμενων” αγοραστών, και δίνει μία πραγματική εκτίμηση για το τι πραγματικά μπορεί να γίνει με τις ταινίες μικρού μήκους. Στο πλαίσιο του εργαστηρίου θα προβληθούν μερικές ταινίες – διαμάντια, που έχουν κερδίσει τη διεθνή αγορά, προς έμπνευση των συμμετοχόντων.

Το εργαστήριο θα διεξαχθεί στα αγγλικά.

Πληροφορίες:

Impact Hub: Καραϊσκάκη 28, Ψυρρή – Αθήνα | http://athens.impacthub.net/

Σύλλογος Ελλήνων Αρχαιολόγων: Ερμού 134, Αθήνα | http://www.sea.org.gr/

ekk