Αν θες μια σειρά για να περάσεις ευχάριστα τον χρόνο σου δες Billions - Cinefreaks.gr Cinefreaks.gr

Αν θες μια σειρά για να περάσεις ευχάριστα τον χρόνο σου δες Billions

TV | 19-8-2016 |

Ναι, η πρώτη σεζόν ολοκληρώθηκε πριν τέσσερις μήνες περίπου και θα πρέπει να περιμένουμε μέχρι τον Φλεβάρη για την 2η, ωστόσο το καλοκαίρι και οι πιο χαλαροί (;) ρυθμοί του μας δίνουν την ευκαιρία να περάσουμε τον χρόνο μας με όμορφες τηλεοπτικές σειρές, και το Billions είναι μια από αυτές.

Από την μία έχουμε τον δικαστικό Chuck Rhoades και από την άλλη τον επιχειρηματία Bobby “Axe” Axelrod, που υποδύονται οι Paul Giamatti και Damian Lewis αντίστοιχα. O Rhoades, διψασμένος για απονομή δικαιοσύνης άλλα και προσωπική ανέλιξη, έχει βάλει στο μάτι τον διψασμένο για χρήμα και εξουσία Axe, λόγω των παράνομων (κοινό μυστικό, που δεν έχει αποδειχθεί…) μεθόδων, που χρησιμοποιεί, και θέλει να τον τοποθετήσει εκτός αγοράς και (ιδανικά) εντός φυλακής, ωστόσο τα πράγματα μόνο εύκολα δεν είναι. Αφενός ο Axe ελίσσεται με τρόπο, που κάνει δύσκολο το να σταθεί οποιαδήποτε κατηγορία απέναντι του, ενίοτε βάζοντας και “τρικλοποδιές” στον αντίπαλό του, αφετέρου η σύζυγος του Rhoades, Wendy (Maggie Siff), είναι ψυχολόγος-υπάλληλος της εταιρείας του Axe και συχνά βρίσκεται στο επίκεντρο της διαμάχης τους, προσπαθώντας να κρατήσει ισορροπίες.

Όπως είχε γράψει και ο Γιάννης στο κείμενο του για τα πρώτα τρία επεισόδια, πρόκειται για μια σειρά με έντονο νομικό και οικονομικό (ή καλύτερα χρηματιστηριακό) άρωμα, που ίσως σε δυσκολέψει λίγο, όταν θα πρέπει να παρακολουθήσεις όλους αυτούς τους όρους και τις διαδικασίες, που ακολουθούνται. Συνδυάζει στοιχεία, που έχουμε δει και σε άλλα τηλεοπτικά projects, σε μια συνταγή όμως, που έχει ως αποτέλεσμα ένα πολύ όμορφο τηλεοπτικό προϊόν με πολύ χρήμα, πολύ εξουσία και αρκετό (και κάποιες φορές… περίεργο) σεξ. Επίσης, αν και ακόμη δεν έχει προκύψει ξεκάθαρος νικητής (ή μήπως όχι; δες την σειρά για να το διαπιστώσεις!) ανάμεσα στους χαρακτήρες του Giamatti και του Lewis, ο πρώτος είναι εκείνος που κερδίζει στο ρινγκ των ερμηνειών, με τον Lewis να κινείται σε μέτρια επίπεδα, κάνοντας μας πολλές φορές να αμφιβάλουμε ακόμα και για το αν ήταν η καλύτερη δυνατή επιλογή για τον συγκεκριμένο ρόλο.

Episode 101

Αυτό, που δεν φαίνεται στα πρώτα επεισόδια της σειράς, άλλα το διαπιστώνει κανείς όταν τελειώσει η σεζόν, είναι πως εκεί, κάπου στο 1/3 της σταματά και το “ξετύλιγμα” των χαρακτήρων. Ο τηλεθεατής, στα επεισόδια που ακολουθούν, δεν μαθαίνει σχεδόν τίποτα νέο για αυτούς, παρά μόνο κάποιες λεπτομέρειες σχετικά με χαρακτήρες, που δεν είναι καν δευτερεύοντες, ωστόσο εξυπηρετούν στο να προχωρήσει η ιστορία. Το ενδιαφέρον επικεντρώνεται στην εξέλιξη της διαμάχης των δύο ανδρών, ενόσω γνωρίζουμε ήδη τα κίνητρά τους. Επιπλέον, ο χαρακτήρας της Wendy εξελίσσεται σε καταλυτικό για την συνέχεια, αφού είναι παραπάνω από προφανές, ότι οι δικές της ενέργειες και η στάση, που θα κρατήσει, θα επηρεάσουν τα γεγονότα.

Το τέλος της πρώτης σεζόν μας αφήνει σε ένα κομβικό σημείο, όπου αυτό το τρίγωνο των χαρακτήρων του Chuck, της Wendy και του Axe (με τον χαρακτήρα της συζύγου του Axe, Lara, που υποδύεται η Malin Akerman, να είναι εξίσου δυναμική και “αδίστακτη” με τον Bob, άλλα να έχει περισσότερο περιφερειακό ρόλο) έχει πάνω του τα σημάδια απ’ όλα όσα είδαμε στα επεισόδια, που προηγήθηκαν και μας κάνει να περιμένουμε με ενδιαφέρον τη συνέχεια.

Δείτε βίντεο από την σειρά (spoilers):

 

 

 

Διαβάστε περισσότερα για: , ,