Αυτός είναι ο πραγματικός "Dude" Big Lebowski (video) - Cinefreaks.gr Cinefreaks.gr

Αυτός είναι ο πραγματικός “Dude” Big Lebowski (video)

Ειδήσεις | 15-7-2016 |

Αγαπά το bowling και κοκτέιλ White Russian, είναι μέλος των Επτά του Seattle, έχει συγγράψει το πολιτικό μανιφέστο Port Huron Statement (το πρώτο, το καλό, όχι αυτό που “συμβιβάστηκε”) και δεν το έχει με τη ματαιοδοξία. Αυτά είναι τα χαρακτηριστικά, που εντοπίζουμε στον πολύ-πολύ αγαπημένο χαρακτήρα του Big Lebowski στην ταινία των αδερφών Κοέν. Κι αν σας λέγαμε, ότι τα εντοπίζουμε και σε έναν άλλον άνθρωπο, πραγματικό, κι όχι δημιούργημα της φαντασίας των σεναριογράφων;

Το όνομά του είναι Jeff Dowd, είναι παραγωγός του ανεξάρτητου κινηματογράφου και γνωστός των αδερφών Κοέν, που τον συνάντησαν στη συνεργασία τους στο Blood Simple to 1984.

jeff-dowd

Εκ του αποτελέσματος καταλαβαίνουμε, πως ο Dowd τους έκανε εντύπωση, τόση ώστε να στήσουν μια ολόκληρη ταινία γύρω από έναν χαρακτήρα, που εμπνεύστηκαν από αυτόν. “Απλά είχε ενδιαφέρον να εμπιστευτούμε αυτόν τον χαρακτήρα μέσα στην πιο μπερδεμένη κατάσταση, που μπορούσε να υπάρξει. Σε ένα πρόσωπο, που φαινόταν – τουλάχιστον στα μάτια μας – το λιγότερο κατάλληλο για να την διαχειριστεί” είχε δηλώσει ο Ethan Coen.

Αξίζει να σημειώσουμε, πως σύμφωνα με τον Dowd, τον αποκαλούσαν “Dude” από την 6η Δημοτικού, αδυνατώντας να προφέρουν το επώνυμό του.

Γνωρίστε τον πραγματικό Big Lebowski στο παρακάτω βίντεο:

Διαβάστε περισσότερα για: