Επεισόδια του "30 Rock", διαγράφονται, εξαιτίας χρήσης blackface - Cinefreaks.gr Cinefreaks.gr

Επεισόδια του “30 Rock”, διαγράφονται, εξαιτίας χρήσης blackface

Ειδήσεις | 23-6-2020 |

Και μιας κι έχει ξεκινήσει διαδικασία εκκαθάρισης από οτιδήποτε μπορεί να προκαλέσει συζήτηση, και κατ’ επέκταση πρόβλημα, πολλές ταινίες ή σειρές διαγράφονται από streaming υπηρεσίες.

Επόμενος σταθμός, 4 επεισόδια του 30 Rock, στα οποία υπάρχουν χαρακτήρες που χρησιμοποιούν blackface, το μακιγιάζ που χρησιμοποιούν λευκοί ηθοποιοί, για να γίνουν μαύροι. Στη σειρά χρησιμοποιήθηκε σαν σάτιρα για την προεδρία του Obama.

Η διαγραφή των επεισοδίων έρχεται μετά από παράκληση προς το NBC, των δημιουργών της σειράς, Tina Fey και Robert Carlock, με τα επεισόδια να διαγράφονται από streaming πλατφόρμες, αλλά κι από τις επαναλήψεις της σειράς σε άλλα δίκτυα.

Σε δήλωση της η Fey, αναφέρει: “Καθώς προσπαθούμε να κάνουμε τη δουλειά μας, αλλά και να βελτιωθούμε σε ό,τι αφορά τις φυλές στην Αμερική, πιστεύουμε ότι αυτά τα επεισόδια που περιέχουν ηθοποιούς με μακιγιάζ αλλαγής φυλής, θα ήταν καλύτερο να απουσιάζουν από την λίστα επεισοδίων. Πλέον καταλαβαίνουμε ότι η “πρόθεση” δεν πρέπει να είναι ελαφρυντικό. Ζητώ συγνώμη για τον πόνο που προκαλέσαμε. Ευχαριστώ την NBCUniversal που τίμησε αυτή μας την επιλογή.”