Η LAIKA, θα συνεχίσει να πληρώνει τους εργαζόμενούς της, παρά την πανδημία – Cinefreaks.gr Cinefreaks.gr

Η LAIKA, θα συνεχίσει να πληρώνει τους εργαζόμενούς της, παρά την πανδημία

Ειδήσεις | 13-4-2020 |

Μετά από μπαράζ απολύσεων από τα μεγαλύτερα στούντιο του πλανήτη, έρχεται ένα ανεξάρτητο στούντιο να δείξει τον σωστό δρόμο.

Η Laika, το στούντιο πίσω από τα διασημότερα και καλύτερα animation των τελευταίων ετών, βλ. Coraline, Kubo and the Two Strings, Missing Link, ανακοίνωσε ότι θα παραμείνει κλειστό μέχρι την 1η Μαΐου, αλλά οι εργαζόμενοί της θα πληρωθούν κανονικά.

Σε επιστολή, που εξασφάλισε το Hollywood Reporter, ο διευθύνων σύμβουλος, Travis Knight, έγραψε: “Όταν τελειώσει αυτό, και θα τελειώσει, ο κόσμος θα χρειαστεί αφηγητές περισσότερο από ποτέ. Ο κόσμος θα χρειαστεί ελπίδα και έμπνευση και ενσυναίσθηση και πνεύμα. Ο κόσμος θα χρειαστεί ομορφιά και ποίηση και τέχνη. Ο κόσμος θα χρειαστεί εσάς.” Με το “εσάς” εννοεί τους animators, σκηνοθέτες και σεναριογράφους της εταιρείας.

Συμπληρώνει: “Η αφήγηση ιστοριών είναι μία από τις σημαντικές λειτουργίες του ανθρώπινου μυαλού και πνεύματος. Οι καλές ιστορίες μας ανοίγουν νέες προοπτικές, νέους τρόπους σκέψης, για να αναγνωρίσουμε την ανθρωπιά που μοιραζόμαστε όλοι. Αυτός ήταν πάντα ο λόγος ύπαρξης της Laika. Και θα παραμείνει. Θα το κάνουμε όπως πάντα. Μαζί.”

Με δεδομένο πάντως ότι η εταιρεία δεν έχει σχεδιασμένη κάποια έξοδο ταινίας για το 2020, τότε μόνο ως θετική μπορούμε να αναγνωρίσουμε την κίνηση, με την ελπίδα να ακολουθήσουν κι άλλοι το παράδειγμά της.