Berlinale 2020 Μέρα 2 και 3: O Johnny Depp, μία αγελάδα και αρκετή μετριότητα - Cinefreaks.gr Cinefreaks.gr

Berlinale 2020 Μέρα 2 και 3: O Johnny Depp, μία αγελάδα και αρκετή μετριότητα

Ειδήσεις, Φεστιβάλ | 23-2-2020 |

Η Berlinale μπήκε για τα καλά στο ζουμί της με τις πρώτες 4 ταινίες που διαγωνίζονται για την Χρυσή Άρκτο να παρουσιάζονται την δεύτερη και την τρίτη μέρα της, ενώ πέρα από αυτές είχαμε και τρεις αξιόλογες ταινίες να κάνουν παγκόσμια πρεμιέρα για το Berlinale Special, ενώ οι πρώτοι σταρς έφτασαν στο Βερολίνο με εξέχοντα τον Johnny Depp.

Πάμε να δούμε τις ταινίες που είδαμε αυτές τις μέρες:

Η πρώτη ταινία που άνοιξε το διαγωνιστικό ήταν το The Intruder της Natalia Meta, από την Αργεντινή.

Η δεύτερη μεγάλου μήκους ταινία της Natalia Meta μετά το “Death in Buenos Aires”, ακολουθεί την Ines, την οποία ερμηνεύει η Erica Rivas. Η Ines βλέπει πολύ δυνατά και αληθοφανή όνειρα και πολλές φορές δε μπορεί να τα ξεχωρίσει από την πραγματικότητα. Όταν θα χάσει τον σύντροφό της, τα όνειρα θα γίνουν χειρότερα μέχρι που θα ανακαλύψει ότι οι χαρακτήρες από τα όνειρά της περνούν μέσα στην πραγματική ζωή της και θέλουν να την καταλάβουν.

Η Meta μας μεταφέρει μία παράδοση της Αργεντινής στην μεγάλη οθόνη σε μία ταινία που δύσκολα μπορεί κάποιος να κατηγοριοποιήσει καθώς ακροβατεί στα όρια του δράματος, του μεταφυσικού και του θρίλερ.

Δείτε την κριτική μας για το Intruder

Ο Toni είναι ο γιος μιας Ιταλίδας μετανάστριας στην Ελβετία. Μετά τον θάνατο της μητέρας του, θα υιοθετηθεί από ένα Γερμανόφονο ζευγάρι, όμως η φυσική του και νοητική του καθυστέρηση θα τον οδηγήσουν εκτός της χώρας. Θα βρεθεί στην Ιταλία, όπου ζει για χρόνια στα όρια της ανέχειας στις όχθες του ποταμού Πο. Εκεί θα συναντήσει τον γλύπτη Renato Marino Mazzacurati, που βλέπει το ταλέντο του στην ζωγραφική και τον πείθει να δοκιμάσει να ζωγραφίσει, βάζοντας τον σε ένα δρόμο που θα του αλλάξει την ζωή.

Η ταινία είναι μεταφορά στην μεγάλη οθόνη της ζωής του ζωγράφου Antonio Ligabue. Ο σκηνοθέτης Giorgio Diritti εξερευνά κάθε πτυχή του χαρακτήρα του ζωγράφου, από τις κρίσεις του και το bulling που δέχεται, στην αναγνώρισή του σαν σημαντικό καλλιτέχνη, καθώς τα μέρη που έζησε και ζωγράφισε.

Η συνέχεια ήρθε με το Ιταλικό Volevo nascondermi

Δείτε την κριτική μας για το Volevo nascondermi

Ο Johnny Depp βρέθηκε στην Berlinale, καυτηριάζοντας την αυθαιρεσία των πλουσίων και τις αδικίες κατά των φτωχών, επιστρέφοντας επιτέλους με μία αξιοπρεπή ταινία, μετά από ένα σωρό αποτυχιών τα τελευταία χρόνια. Ο λόγος για το Miramata.

1971.Ένας από τους διασημότερους Αμερικάνους φωτογράφος, ο Eugene Smith βρίσκεται στην δύση της καριέρας του, με τις ένδοξες ημέρες της φωτογραφίας κατά τον Β παγκόσμιο πόλεμο να είναι πλέον πολύ μακριά. Ο αρχισυντάκτης του περιοδικού Life, με το οποίο συνεργάζεται, του ζητά να πάει πίσω στην Ιαπωνία για την έρευνα και φωτορεπορτάζ σχετιμά με μια μυστηριώδη ασθένεια που έχει προσβάλει κατοίκους ενός χωριού, του Minamata, με την ασθένεια να έχει πάρει το όνομά του.

Δείτε την κριτική μας για το Miramata

Το μενού στην συνέχεια είχε Pixar, με την εταιρία να βρίσκεται στην Berlinale για πρώτη φορά. Ο λόγος για το Onward.

Σε έναν προαστιακό φανταστικό κόσμο, ο οποίος κατοικείται από ελφ, τρολς, πνεύματα και μονόκερους που τρώνε από τα σκουπίδια, συμβαίνει κάτι το περίεργο. Όλα αυτά τα μαγικά και μυθικά πλάσματα μένουν εκεί γιατί η μαγεία έχει αντικατασταθεί από την τεχνολογία. Δύο νεαρά αδέρφια, οι Ian και Barley Lightfoot, θα προσπαθήσουν να ξαναανακαλύψουν την ξεχασμένη μαγεία, για να ξανασυναντήσουν τον πατέρα τους, που πέθανε όταν ήταν πολύ μικροί, με σκοπό να περάσουν έστω ακόμα μία μέρα μαζί του. Την ίδια ώρα θα έχουν την ευκαιρία να επανεξετάσουν την σχέση τους.

To  Onward γίνεται δεκτό με ενθουσιασμό, αποτελώντας ένα εξαιρετικό διάδοχο στις όμορφες ταινίες που μας δίνει η Pixar τα τελευταία χρόνια.

Δείτε την κριτική μας για το Onward

Και πάμε στην τρίτη μέρα της Berlinale:

Το διαγωνιστικό συνεχίστηκε με το The Salt of Tears.

Η μεγάλη απογοήτευση του Φεστιβάλ μέχρι στιγμής από τον Philippe Garrel.

Δείτε την κριτική μας για The Salt of Tears

Αντίθετα η δεύτερη ταινία του διαγωνιστικού ήταν το First Cow.

Μία γυναίκα με τον σκύλο της βρίσκονται στο Oregon, όταν θα ανακαλύψουν τα οστά δύο αντρών. Γρήγορα κάνουμε flash back στις αρχές του 19ου αιώνα, εκεί όπου στην ίδια περιοχή διάφορες ομάδες επιδίδονται σε κυνήγι ζώων για την γούνα τους. Μαζί τους και ο “Cookie” ένας μάγειρας που γρήγορα θα αφήσει την ομάδα που τον είχε για μάγειρα, για να δοκιμάσει την τύχη του δίπλα σε έναν Κινέζο που έχει μόλις γνωρίσει. Οι δυο τους προσπαθούν να τα βγάλουν πέρα μαζί αναλύοντας τις επιχειρηματικές τους ιδέες με τον Cookie να λέει ότι θέλει να ανοίξει ένα ξενοδοχείο ή ένα φούρνο, με τα χρήματά τους όμως να είναι πολύ μακριά από το να πραγματοποιήσουν τέτοια όνειρα.

Δείτε την κριτική μας για First Cow

Διαβάστε περισσότερα για: