Πρεμιέρες 12/12/2019 - Μία άκρως ενδιαφέρουσα εβδομάδα - Cinefreaks.gr Cinefreaks.gr

Πρεμιέρες 12/12/2019 – Μία άκρως ενδιαφέρουσα εβδομάδα

Πρεμιέρες | 12-12-2019 |

Κι ενώ οι υποψηφιότητες για βραβεία δίνουν και παίρνουν, εμείς εντώ στο Ελλάντα προσπαθούμε να προσαρμοστούμε σε έναν καιρό που μας έχει κάνει το νευρικό σύστημα σούπα.

Ωστόσο, αυτή η εβδομάδα είναι σχετικά από τις πιο ενδιαφέρουσες, καθώς έχει απ’ όλα.

Αυτή την Πέμπτη, 12/12/2019, 7 νέες ταινίες βγαίνουν στις αίθουσες:

Μαύρα Χριστούγεννα (Black Christmas)

Το κολέγιο του Hawthorne, ησυχάζει λόγω χριστουγεννιάτικων διακοπών. Αλλά οι γιορτές δεν είναι η καλύτερη περίοδος. Ένα ένα κορίτσια από αδελφότητες σκοτώνονται από έναν άγνωστο.

Αυτό όμως που ο δολοφόνος αγνοεί είναι ότι αυτή η γενιά γυναικών, δύσκολα θα δεχτεί να γίνει θύμα, και έτσι θα ετοιμαστούν να παλέψουν μέχρι τέλους.


Ραντεβού στο Belle Époque (La Belle Époque)

O 60χρονος Victor, ζει μία σχετικά βαριεστημένη ζωή. Αυτό όμως θα αλλάξει όταν βρεθεί στον δρόμο του ο Antoine, ένας ευφυής νεαρός επιχειρηματίας, ο οποίος του προτείνει ένα νέο είδος διασκέδασης: Να ταξιδέψει σε όποια χρονική περίοδο θέλει, εξαιτίας ενός μείγματος από θεατρικές τεχνικές και ιστορικές αναπαραστάσεις.

Ο Victor επιλέγει να ταξιδέψει 40 χρόνια πριν, τότε που γνώρισε τον μεγάλο του έρωτα. Θα μπορέσει όμως να αισθανθεί και πάλι, όπως τότε;


Οι Δύο Πάπες (The Two Popes)

Ο Καρδινάλιος Bergoglio ζητάει άδεια από τον Πάπα Benedict να αποσυρθεί αφού έχει αγανακτήσει με τη διεύθυνση της Καθολικής Εκκλησίας. Ο Πάπας Benedict τον καλεί στο Βατικανό, όπου του αποκαλύπτει ένα μυστικό που ταράζει τα θεμέλια της Καθολικής Εκκλησίας.

Όσο οι δύο άνδρες γνωρίζονται περισσότερο, ο Πάπας λέει στον Καρδινάλιο ότι έχει την προοπτική να γίνει ο καινούργιος Πάπας. Έτσι ο Καρδινάλιος, ενώ στην αρχή δεν ήθελε την θέση αρχίζει να εξοικειώνεται με την ιδέα.


Η Ναυμαχία του Μίντγουεϊ (Midway)

Τώρα ο σκηνοθέτης της “Ημέρας Ανεξαρτησίας” κι όχι μόνο, αποφάσισε να ασχοληθεί με τον 2ο Παγκόσμιο Πόλεμο, και συγκεκριμένα με την μάχη του Midway, μία μάχη που έλαβε χώρα σε θάλασσα κι αέρα, ακολούθησε την μάχη του Pearl Harbor, είχε αντιμέτωπους τους Αμερικανούς ενάντια στους Ιάπωνες, και από πολλούς θεωρείται η μάχη που έδωσε ελπίδες για την νίκη των Συμμάχων κατά την διάρκεια του πολέμου.


Τσάρλι

Ο Τσάρλι ξεπηδά από το παρελθόν και προσγειώνεται στο σύγχρονο παρόν. ‘Ενας ρομαντικός περιπλανώμενος ονειροπόλος, μια ύπαρξη ευαίσθητη και τρυφερή που βρίσκεται διαρκώς σε κίνηση. Ένα μεσημέρι, καθισμένος στο παγκάκι ενός πάρκου, ξεφυλλίζει μια εφημερίδα στην οποία υπάρχει ένα μήνυμα αποκλειστικά για αυτόν. Εάν περάσει πέντε δοκιμασίες με επιτυχία, τότε ένας πολύ μεγάλος θησαυρός θα γίνει δικός του.

Χωρίς να χάσει χρόνο, αποδέχεται την πρόκληση και από αυτό το σημείο ξεκινάνε οι περιπέτειες του. Μία νοσταλγική κωμική περιπέτεια για τις ανθρώπινες σχέσεις, τη δύναμη της αγάπης, τους ρόλους της ζωής και τις αξίες της. Μια ταινία – ύμνος στην ανθρωπιά και την τρυφερότητα.


Ζίζοτεκ (Zizotek)

Ο μικρός Ιάσονας προσπαθεί μάταια να φροντίσει την καταθλιπτική του μητέρα όταν μια μέρα εκείνη αποφασίζει να τον εγκαταλείψει σε ένα πανηγύρι στη Βόρεια Ελλάδα. Ο φοβισμένος μικρός βρίσκει καταφύγιο σε μια καλύβα στο δάσος, όπου ζει ο μοναχικός Μηνάς, ο οποίος κρύβει τα δικά του σκοτεινά μυστικά, όπως το «Ζίζοτεκ», και μαζί θα ζήσουν το δικό τους παραμύθι. Μια συγκινητική ιστορία για τη λαχτάρα για οικογένεια και οικειότητα.


Marianne & Leonard Λόγια Αγάπης (Marianne & Leonard Words of Love)

Marianne & Leonard Λόγια Αγάπης: μια όμορφη και τρυφερή ιστορία ενός εξαίσιου έρωτα, πέρα από σύνορα που υπερνικά ακόμα και τον θάνατο. Ενός έρωτα που στάθηκε μεγάλη έμπνευση για έναν σπουδαίο καλλιτέχνη και τραγουδοποιό που λάτρεψε την Ελλάδα, τον Leonard Cohen, ο οποίος γνώρισε και ερωτεύτηκε στην Ύδρα την πανέμορφη νορβηγίδα μουσικό, Marianne Ilhen που στάθηκε Μούσα του για χρόνια και ενέπνευσε τα τραγούδια “So Long, Marianne”, “Hey, That’s No Way to Say Goodbye” και Songs From a Room‘s “Bird on the Wire”.