Ranked - Όλες οι σεζόν του "American Horror Story", στη σειρά που πρέπει – Cinefreaks.gr Cinefreaks.gr

Ranked – Όλες οι σεζόν του “American Horror Story”, στη σειρά που πρέπει

Ranked | 14-11-2019 |

Ναι, καλά καταλάβατε. Έχουμε νέα στήλη εδώ στο Cinefreaks. Ανθολογίες, σειρές ταινιών, sequels, prequels και ό,τι είναι σε συνέχεια, θα μπαίνει στην σειρά. Στη σωστή σειρά. Για εμάς πάντα.

Πρώτος σταθμός: Το “American Horror Story“.

H 9η σεζόν ολοκληρώθηκε, μόλις πριν λίγες ώρες, και με δεδομένο ότι έχουμε ήδη σπαταλήσει 9 χρόνια ζωής να μας απασχολεί, ας επιχειρήσουμε να βάλουμε κάθε σεζόν στη θέση που τις αξίζει. Πριν ξεκινήσουμε, αντιμετωπίσαμε ήδη 2 προβλήματα. Το top 3, και το bottom 3. Δύσκολα πράγματα, παιδιά. Αλλά για πάμε σιγά σιγά:

9. Cult – 7η σεζόν – 11 επεισόδια – 2017

Ξεκινάμε έτσι, με αυτή που μας αρέσει λιγότερο. Και ναι, μπορεί αυτή η θέση να αποτελεί ήδη την πρώτη έκπληξη του νέου Ranked, με τη μόνη διαφορά ότι το Cult θέλησε ν’ αλλάξει τα πράγματα. Και δεν τα κατάφερε.

Ας ξεκινήσουμε λοιπόν με ένα χρυσό δεδομένο: η έβδομη σεζόν του American Horror Story είναι η μία και μοναδική σεζόν η οποία δεν έχει κανένα μεταφυσικό ή υπερφυσικό στοιχείο. Δεν έχει φαντάσματα, δεν έχει δολοφόνους, εννοώ δολοφόνους φαντάσματα, και γενικά παίζει με κάτι διαφορετικό. Ο τρόμος πηγάζει από μέσα και ο χειρότερος εχθρός δεν είναι άλλος από την ανθρώπινη φύση.

Η δράση τοποθετείται στο φανταστικό προάστιο του Michigan, Brookfield Heights το 2017. Το κέντρο είναι μία αίρεση, η οποία τρομοκρατεί τους πολίτες με βάση τα αποτελέσματα των εκλογών στις Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής το 2016. Ποιος βγήκε πρόεδρος τότε; Ο Donald Trump.

Η Ally, με το αποτέλεσμα των εκλογών αρχίζει να τρομοκρατείται. Βλέπει παντού εχθρούς και ουσιαστικά είναι η προσωποποίηση εκείνων που δεν ήθελαν να δουν τον Donald Trump να παίρνει στα χέρια του την εξουσία των Ηνωμένων Πολιτειών. Ή και γενικά εξουσία.

Η σεζόν τα πήγε καλά από κριτικές, με πολλές υποψηφιότητες για Emmy. Ωστόσο δεν κέρδισε καμία. Όπως και να ‘χει, το πείραμα αυτής της σεζόν δεν ήταν απόλυτα πετυχημένο.

Καλύτερο Σημείο: Το φινάλε. Σε κάτι το οποίο δεν περιμέναμε, η Ally μετατρέπεται σε αυτό που προσπαθεί να καταπολεμήσει καθ’ όλη τη διάρκεια της σεζόν. Γίνεται η ίδια αρχηγός μιας αίρεσης και αυτό που θέλει να μας διδάξει είναι ότι το μίσος γεννάει μίσος.

Χειρότερο Σημείο: Όλες εκείνες οι ιδέες που προσπάθησε να βάλει μέσα σε αυτή τη σεζόν. Από τον Zodiac Killer, μέχρι το φεμινιστικό κίνημα, πολλά από τα σημεία και πολλές από τις ιδέες ήταν απλώς ένας αχταρμάς. Δε λέω, καλά περάσαμε, αλλά έχουμε περάσει και καλύτερα όπως θα δείτε παρακάτω.


8. 1984 – 9η σεζόν – 9 επεισόδια – 2019

Όταν ανακοινώθηκε πριν λίγους μήνες το θέμα της 9ης σεζόν, η αλήθεια είναι ότι σκεφτήκαμε δύο πράγματα ταυτόχρονα: 1) θρίλερ βασισμένο στα 80’s; Ενθουσιασμός. 2) θρίλερ βασισμένο στα 80’s; Δεν είναι και ό,τι καλύτερο με δεδομένη τη μόδα που έχει επιστρέψει σε ό,τι αφορά τη δεκαετία του 80. Όπως και να ‘χει, Ryan Murphy είναι αυτός. Οπότε είπαμε ότι θα το δούμε. Όσο και να μας άρεσαν τα τραγούδια, τα ρούχα και γενικότερα το vibe, η σεζόν, δυστυχώς για όλους μας δεν ήταν ό,τι καλύτερο θα μπορούσε να (μας) συμβεί.

Η δράση τοποθετείται, όπως ακριβώς λέει και ο τίτλος, στο 1984. Μία παρέα φίλων θα πιάσει δουλειά για ένα καλοκαίρι σε μία κατασκήνωση. Σε μία κατασκήνωση όμως που παλιότερα είχε στιγματιστεί από μία σειρά δολοφονιών που έγιναν από έναν άνθρωπο μέσα στο ίδιο βράδυ. Από το serial killer, Mr. Jingles. Nομίζω ότι καταλαβαίνετε πού πάει το πράγμα. Πολύ αίμα, κι ούτε ένας, ούτε δύο, αλλά τρεις, ίσως και παραπάνω, serial killers μέσα στην ίδια σεζόν, που σημειωτέον είναι η μικρότερη που έχει γίνει μέχρι στιγμής.

Με πολλούς από τους βετεράνους του cast, ν’ απουσιάζουν, με εξαίρεση τη Lily Rabe, που δεν θεωρείται βετεράνος, αλλά είναι η αγαπημένη μου, η σεζόν ξεκίνησε πάρα πολύ καλά. H διαφορά όμως είναι αλλού. Πολλά στοιχεία έμειναν αναπάντητα, και την περισσότερη ώρα είχαμε ένα βλέμμα “τι δουλειά έχει τώρα αυτό;”. Και το μεγαλύτερο let-down, ότι δεν διαφαίνεται κάποια σύνδεση με τις προηγούμενες σεζόν. Ακόμα τουλάχιστον.

Καλύτερο Σημείο: Οι τίτλοι αρχής. Δεν αφήνουν κανένα περιθώριο στο να κάνεις λάθος για το τι πρόκειται να δεις.

Χειρότερο Σημείο: Πολλά απ’ όσα έγιναν δεν τα χρειαζόμασταν καν. Πολλές σκέψεις φάνηκαν σαν after thoughts. H 9η, κι ίσως προτελευταία σεζόν της ανθολογίας, μας άφησε λίγο πικρή γεύση.


7. Freakshow – 4η σεζόν – 13 επεισόδια – 2014

Από κάποιους έχει χαρακτηριστεί η χειρότερη σεζόν απ’ όλες. Η πιο βαρετή, αν το θέλετε. Ωστόσο το cast σε συνεντεύξεις που έχει δώσει κατά καιρούς θεωρεί ότι αυτή ήταν η πιο απαιτητική κι ίσως κι η αγαπημένη τους. Αυτό δεν μπορώ να το ξέρω. Το μόνο που έχω να πω για αυτή τη σεζόν σαν πρόλογο είναι ότι μου έχει αφήσει περίεργα συναισθήματα.

Για την ιστορία, ουσιαστικά είναι η πρώτη σεζόν ολόκληρης της ανθολογίας στην οποία αρχίζουν να διαφαίνονται οι συνδέσεις ανάμεσα στις σεζόν. Επίσης, είναι η τελευταία σεζόν στην οποία συμμετέχει στο κυρίως cast  η Jessica Lange. Και ναι, ίσως να είναι η πιο περίεργη από όλες. Σίγουρα το production value ήταν στο Θεό, και μην ξεχνάμε ότι μετά τον Pennywise αυτή η σεζόν μας έδωσε έναν από τους πιο φρικιαστικούς κλόουν στην ιστορία. Τον Twisty.

H δράση τοποθετείται στο 1952 στην περιοχή Jupiter της Φλόριντα. Εκεί η Έλσα Mars διευθύνει ένα τσίρκο με freaks. Προσπαθεί πάντα να εξελιχθεί, να επιβιώσει, αλλά και να σώσει όλα εκείνα τα φρικιά έχουν αποκοπεί από την κοινωνία.

Η 4η σεζόν έχει άμεση σύνδεση με τη δεύτερη. Συνδετικός κρίκος η Pepper, την οποία στο τέλος του Freak Show τη βλέπουμε να γίνεται εσώκλειστη στο Asylum. Ναι, ίσως να μιλάμε για μία από τις πιο βαρετές σεζόν, κι ίσως ήδη να διαφωνείτε με τη θέση που της δώσαμε. Ωστόσο, διαβάστε παρακάτω.

Καλύτερο Σημείο: Τα δύο επεισόδια αφιερωμένα στο Halloween. Η Jessica Lange τραγουδάει Bob Dylan και Lana Del Rey. Δύο εξαιρετικά επεισόδια τα οποία σίγουρα είναι μέσα στα καλύτερα των 100 και πλέον επεισοδίων της σειράς.

Χειρότερο Σημείο: Η ένταξη του Neil Patrick Harris φάνηκε βεβιασμένη, σαν να μπαίνει μέσα για να σώσει τα πράγματα.


6. Roanoke – 6η σεζόν – 10 επεισόδια – 2016

Σας ακούω ήδη να με βρίζετε. Tο ξέρω. Το καταλαβαίνω. Ίσως να μην το συμμερίζομαι τόσο πολύ. Nιώθω την ανάγκη να υπερασπιστώ την έκτη σεζόν όσο καμία άλλη, κυρίως για το γεγονός ότι αποτέλεσε ένα πείραμα για τον τρόπο που μπορεί να παρουσιαστεί μία σειρά.

Μόλις στο πρώτο επεισόδιο, πολλοί από μας, νομίζαμε ότι βλέπουμε κάτι άλλο. Κανένα λογότυπο της σειράς δεν βγήκε στην επιφάνεια. Τίτλοι αρχής δεν υπήρχαν, και αντί του γνωστού “American Horror Story” βλέπουμε στις οθόνες μας ένα λογότυπο που γράφει “My Roanoke Nightmare”. Tην ίδια στιγμή αρχίζουμε να βλέπουμε τον Cube Gooding Jr., την Lily Rabe, κάποιους γνωστούς από το παλιό το cast, νέες προσθήκες, και κάποιους να μιλάνε με τη μορφή ντοκιμαντέρ για την εμπειρία που έζησαν σε ένα σπίτι στα ερημικά προάστια του Los Angeles.

Οι Shelby και Matt, είναι ένα ζευγάρι που αγόρασαν ένα σπίτι αποικιακού ρυθμού για να ξεκινήσουν τη ζωή τους από την αρχή. Γρήγορα όμως άρχισαν να έχουν διάφορες εμπειρίες μέσα στο σπίτι, με φαντάσματα, με πνεύματα, με δολοφόνους. Υποτίθεται ότι γλίτωσαν, και τώρα μιλούν για την εμπειρία τους.

Η σειρά αποτελείται από 10 επεισόδια. Στα πρώτα έξι, η υπόθεση έχει τελειώσει. Και λες “τώρα τι θα γίνει;”. Τα πράγμα συνεχίζει μεν, αλλά με άλλη λογική. Στο 9ο η σεζόν ξανά-τελειώνει. Και ξαναλές “τώρα τι θα γίνει;”. Έρχεται ένα 10ο επεισόδιο και συνδέονται τα πάντα.

Καλύτερο Σημείο: ο τρόπος με τον οποίο είναι δομημένο τα επεισόδια Το πρώτο επεισόδιο αφορά το πρώτο επεισόδιο της πρώτης σεζόν το δεύτερο επεισόδιο αφορά το δεύτερο επεισόδιο της δεύτερης σεζόν και πάει λέγοντας μέχρι το 6ο που τελειώνει ουσιαστικά η πρώτη σεναριακή δομή κατέ με το πείραμα ήταν εντελώς Μα εντελώς πετυχημένο

Χειρότερο Σημείο: Πολλά κομμάτια που αφορούσαν τη βία ήταν αχρείαστα. Όσο για ψυχολογικό τρόμο μέσα στην ανθολογία, φάνηκε λίγη.


5. Hotel – 5η σεζόν – 12 επεισόδια – 2015

Κι εδώ είναι που τα πράγματα αρχίζουν να γίνονται λίγο πιο ενδιαφέροντα.

Αποχαιρετήσαμε στην προηγούμενη σεζόν τη Jessica Lange. Ωστόσο ο Ryan Murphy δεν είναι άνθρωπος που δεν θέλει να προκαλεί έκπληξη στο κοινό του, οπότε βάζει απόλυτη πρωταγωνίστρια στην 5η σεζόν της ανθολογίας του, τη Lady Gaga. Ο κακός χαμός. Το νέο το ανακοίνωσε η ίδια στο instagram της. Fans και μη ενθουσιαστήκαμε, αλλά κρατήσαμε και μία πισινή, γιατί πολλά έχουν δει τα μάτια μας. Ωστόσο η σεζόν ξεκίνα και Lady Gaga ήταν ακριβώς αυτό που περιμέναμε. Καταπληκτική.

Η πλοκή είναι τοποθετημένη στο Ξενοδοχείο Cortez του Los Angeles. Εκεί όποιος μπαίνει σπανίως βγαίνει. Κι αυτό γιατί αν είχες την ατυχία να πεθάνεις ενώ ήσουνα μέσα στο ξενοδοχείο, η ψυχή σου μένει για πάντα εκεί. Και προχωράμε σε καινούργιους χαρακτήρες όπως απέθαντα πλάσματα. Αρκετή δόση παλιού καλού Hollywood, και εννοείται ακόμα μία φορά serial killers. Ένας εξ’ αυτών, σκοτώνει με ένα δονητή τρυπάνι. Ναι, καλά διαβάσατε.

Η Gaga, φαινόταν σαν την απόλυτη πρωταγωνίστρια αυτής της σεζόν. Ευτυχώς για όλους μας, δεν ήταν μόνο αυτή το επίκεντρο του ενδιαφέροντος. Ναι, η πλοκή ξεκινούσε, συνεχιζόταν και τελείωνε με εκείνη, με τη μόνη διαφορά ότι υπήρχαν τόσο καλογραμμένοι χαρακτήρες και τόσο ενδιαφέροντα πράγματα με την Lady Gaga, να είναι απλώς ένα από αυτά.

Καλύτερο Σημείο 1: Οποιαδήποτε σκηνή της Liz Taylor. Κι όταν λέμε Liz Taylor, εννοούμε το χαρακτήρα που κατάφερε να ερμηνεύσει με καταπληκτικό τρόπο ο Denis O’Hare.

Καλύτερο Σημείο 2: Το επετειακό Halloween επεισόδιο με τίτλο Devil’s Night. Δεν θέλω να στο χαλάσω. Πρέπει οπωσδήποτε να το δεις.

Χειρότερο Σημείο: Η σύνδεση με το Μurder House φάνηκε λίγη,  σαν να υπηρετεί το fan service, κι όχι το σενάριο.


4. Apocalypse – 8η σεζόν – 10 επεισόδια – 2018

Όταν ανακοινώθηκε ότι η 8η σεζόν θα είναι το απόλυτο Crossover ανάμεσα στην πρώτη και την τρίτη, κάτι το οποίο ήταν για χρόνια είναι σπασμένο μέσα μας μπήκε στη θέση του.  Δεν ξέραμε το πώς, δεν ξέραμε το γιατί, δεν ξέραμε τίποτα. Ως συνήθως trailer δεν είχε βγει, ξέραμε πολύ λίγα πράγματα, αλλά είπαμε ok θα το δούμε ό,τι και να γίνει.

Η δράση τοποθετείται λίγα χρόνια στο μέλλον, όπου μετά από ένα πυρηνικό χτύπημα, λίγοι είναι αυτοί που έχουν καταφέρει να επιβιώσουν. Ο τρόπος που το έχουν πετύχει είναι φυσικά με υπόγειες κατασκευές. Ωστόσο αυτοί που κινούν τα νήματα είναι δύο ξεχωριστές ομάδες. Κι οι ομάδες αυτές είναι φυσικά μάγων. Στους κύκλους της μαγίας, ο φυλετικός διαχωρισμός υφίσταται ακόμα, κι είναι η πρώτη φορά όπου οι άντρες μάγοι ονόματι Overlords, έχουν μπροστά τους μία χρυσή ευκαιρία: να διώξουν από το θρόνο τους τις γυναίκες μάγισσες, δηλαδή τις Supremes.

To Coven επιστρέφει όλη του τη μεγαλοπρέπεια. Οι μάγισσες έχουν έναν σκοπό. Να σταματήσουν τον Αντίχριστο, ο οποίος, όπως πολύ καλά γνωρίζετε, δεν είναι άλλος από τον εγγονό της Jessica Lange από το Murder House.

Προσωπικά δεν πίστευα στα μάτια μου. Κάθε επεισόδιο ήταν καλύτερο από το προηγούμενο, κι όλα αυτά οδήγησαν σε ένα εκπληκτικό φινάλε. Θα μου πεις τώρα εσύ γιατί δεν είναι παραπάνω στη λίστα; Θα το καταλάβετε όταν συνεχίσετε.

Καλύτερο Σημείο: Το 6ο επεισόδιο. Προκειμένου να καταλάβουν οι Μάγισσες τι έχει συμβεί, επιστρέφουν εκεί που ξεκίνησαν όλα, δηλαδή στο Murder House. Tο επεισόδιο το σκηνοθέτησε η ίδια η Sarah Paulson, και εκεί εμφανίστηκαν όλοι. Ένα εκπληκτικό επεισόδιο που είναι σίγουρα στο top 3 μου με τα καλύτερα όλων των εποχών.

Χειρότερο Σημείο: Δεν εξηγήθηκε ποτέ, όπως θα έπρεπε να εξηγηθεί, τι συμβαίνει ακριβώς με το ερωτευμένο ζευγάρι. Όπως επίσης και το φινάλε φάνηκε λίγο βεβιασμένο.


3. Murder House – 1η σεζόν – 12 επεισόδια – 2011

Η σεζόν που τα ξεκίνησε όλα. Η σεζόν εξαιτίας της οποίας έχουμε κολλήσει εδώ και 9 χρόνια σε μία ανθολογία τρόμου. Εκείνη που άνοιξε την πόρτα και έδωσε την ευκαιρία σε πολλούς δημιουργούς να σκεφτούν το ενδεχόμενο της ανθολογίας, και γενικώς η σεζόν που έφερε όρο ανθολογία στη ζωή μας. Έφερε τον τρόμο στο mainstream, γιατί κακά τα ψέματα, πριν από το Murder House, δεν είχαμε δει κάτι πραγματικά τρομακτικό σε τηλεοπτικό δέκτη.

Η δράση είναι τοποθετημένη σε ένα κλασικό κινηματογραφικό στοιχειωμένο σπίτι. Μία οικογένεια μετακομίζει από τη Βοστόνη στο Los Angeles, κυρίως για να μπορέσουν να σώσουν ό,τι είχε απομείνει από το γάμο τους. H Vivien για να ξεπεράσει την αποβολή της, ο Ben για να ξεχαστεί η εξωσυζυγική του σχέση, και η κόρη τους Harmon να αντιδρά σαν φυσιολογική έφηβη. Αυτό που δεν γνωρίζουν είναι ότι το καινούργιο τους σπίτι, ή μάλλον η καινούργια τους έπαυλη, είναι γεμάτη από τα φαντάσματα των πρώην ιδιοκτητών αλλά και των θυμάτων τους.

Η πρώτη σεζόν φαντάζει λίγο πειραματική. Βάλαμε στοιχεία τρόμου, βάλαμε στοιχεία sex, αλλά όλα αυτά λειτούργησαν κάτω από τη λογική του τίτλου. Οι δημιουργοί βασίστηκαν στον κινηματογράφο, and the rest is history.

Καλύτερο Σημείο 1: Κάθε σκηνή της Jessica Lange.

Καλύτερο Σημείο 2: Κάθε αντιπαράθεση της Jessica Lange με τη Frances Conroy.

Χειρότερο Σημείο: Ο ρυθμός. Η σειρά φαινόταν να προσπαθεί να βρει τα πατήματα της καθ’ όλη τη διάρκεια. Λογικό.


2. Coven – 3η σεζόν – 13 επεισόδια – 2013

Τι μπορεί κανείς να πει για αυτή τη σεζόν! Έχει Jessica Lange, Sarah Paulson, Taissa Farmiga, Frances Conroy, Lily Rabe, Dennis O’ Hare, αλλά και Kathy Bates και Angela Bassett. Τι καλύτερο από μία ιστορία με μάγισσες, η οποία όμως είναι τοποθετημένη στο σήμερα, με ό,τι κι αν αυτό συνεπάγεται;

Η σεζόν λαμβάνει χώρα στη Νέα Ορλεάνη, και συγκεκριμένα στο Salem, την πιο γνωστή περιοχή με μάγισσες στις Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής. Μάγισσες παλιές και καινούργιες, μένουν σε ένα σπίτι, σε μία Ακαδημία, που σκοπό έχει να τις προστατεύσει. Δεν έχουν όμως να αντιμετωπίσουν μόνο τους εξωτερικούς εχθρούς. Έχουν να αντιμετωπίσουν και την δική τους ιεραρχία. Ωστόσο, η σειρά δεν μένει στο 2013. Πηγαίνει και στο παρελθόν, στις δίκες κατά των μαγισσών οι οποίες συνέβησαν στο 1962, στο 1830, στο 1910, στο 1960, στο 1970, αλλά και δυστυχώς στο 1990.

Η τρίτη σεζόν θεωρείται μία από τις καλύτερες, αν όχι η καλύτερη, και ουσιαστικά μιλάμε για μία σειρά βασισμένη όλη πάνω στη γυναικεία ψυχοσύνθεση, πριν αυτό γίνει μόδα.

Καλύτερο Σημείο: Το τελευταίο επεισόδιο με τίτλο “The Seven Wonders”, η μάχη ανάμεσα στις Μάγισσες για το ποια θα γίνει η νέα Supreme.

Χειρότερο Σημείο: Το plot line του Evan Peters άργησε πάρα πολύ να εξελιχθεί και δεν νομίζω ότι μας χρειαζόταν, γενικώς.


1. Asylum – 2η σεζόν – 13 επεισόδια – 2012

Αν ρωτήσεις τους fans του American Horror Story, ποια είναι η αγαπημένη τους σεζόν, σίγουρα η διαμάχη θα παιχτεί ανάμεσα στην 2η και την 3η. Ό,τι και να λέμε, σε κανέναν δεν έρχεται στο μυαλό ούτε το Murder House, ούτε το Freakshow, ούτε το Hotel, ούτε το Roanoke, ούτε Cult, ούτε το Apocalypse, ούτε το 1984. H μεγάλη ερώτηση και το μεγάλο debate είναι ανάμεσα στα Asylum και το Coven.

Κι ενώ Murder House ήταν εκείνο το οποίο έθεσε τις βάσεις και άνοιξε την πόρτα, το Asylum ήταν αυτό που μας έκανε να καταλάβουμε τι προοπτικές έχει μία τέτοια ανθολογία. Έπαιξε με τη θρησκεία, έπαιξε με δαιμονισμούς, με πειράματα κατά την διάρκεια γερμανικής κατοχής, με ένα άσυλο ανιάτων, και τα λοιπά.

Όταν η δημοσιογράφος Lana Winters, εισέρχεται στο άσυλο Briarcliff, έχει σαν σκοπό να βγάλει στη δημοσιότητα το ότι οι τρόφιμοι του ασύλου δεν περνάνε και πολύ καλά. Αυτό που δεν μπόρεσε να προβλέψει, είναι ότι θα πέσει στην παγίδα του γεγονότος ότι επειδή είναι λεσβία θα γίνει άθελά της τρόφιμος του ασύλου. Μιλάμε φυσικά για το 1964. Από εκείνο το σημείο και μετά, η Lana (Banana), μας πιάνει από το χέρι για ένα ταξίδι στην τρέλα, στην παράνοια και στα ιατρικά πειράματα.

Είναι η σεζόν που ευχαρίστως θα ξανάβλεπα. H Jessica Lange είναι απλά μοναδική, και η Lily Rabe είναι η πιο ευχάριστη έκπληξη όλης της σεζόν.

Καλύτερο Σημείο: Το 10ο επεισόδιο με τίτλο “Τhe Name Game”. Η Sister Jude, πέφτει θύμα των ίδιων των πρακτικών πού η ίδια φρόντιζε να λαμβάνουν οι ασθενείς της. Μην ξεχνάμε ότι πρόκειται για ένα άσυλο της καθολικής εκκλησίας. Η ίδια τρελαίνεται και όταν η Lana τη ρωτάει αν θυμάται το όνομά της, είδαμε την πιο what the fuck σκηνή σε όλη την ιστορία της ανθολογίας.

Χειρότερο Σημείο: Το plot line με τους εξωγήινους. Κανένας δεν κατάλαβε. Κανείς απολύτως.