Πρεμιέρες 04/04/2014 - Συγκρατημένη εβδομάδα - Cinefreaks.gr Cinefreaks.gr

Πρεμιέρες 04/04/2014 – Συγκρατημένη εβδομάδα

Πρεμιέρες | 4-4-2019 |

Από τις 11 πρεμιέρες της προηγούμενης εβδομάδας, τώρα έχουμε σαφώς λιγότερες, αλλά παρουσιάζουν αρκετό ενδιαφέρον.

Η DC φέρνει νέα ταινία, η Γαλλία μας προσφέρει ένα δράμα γροθιά στο στομάχι, και έχουμε έντονο ελληνικό στοιχείο.

Αυτήν την Πέμπτη 04/04/2019, 7 ταινίες κάνουν πρεμιέρα:

Shazam!

Ο Μπίλι Μπάτσον (Άσερ Έιντζελ), χάρη στην ευγενική «χορηγία» ενός αρχαίου μάγου (Ντζιμόν Χουνσού), κάθε φορά που φωνάζει τη λέξη SHAZAM! μεταμορφώνεται από 14χρονο έφηβο στον ενήλικα ομώνυμο υπερήρωα (Ζάκαρι Λίβαϊ). Ωστόσο, παρά το θεόρατο και γεροδεμένο σώμα του, παραμένει μέσα του ένα παιδί που, όπως είναι φυσικό, διασκεδάζει με την ενήλικη έκδοση του εαυτού του, κάνοντας ό,τι θα έκανε κάθε έφηβος που θα αποκτούσε υπερδυνάμεις: κάνει την πλάκα του! Μπορεί να πετάξει; Βλέπει με ακτίνες Χ; Μπορεί να εξαπολύσει αστραπές από τα χέρια του; Μπορεί να κάνει κοπάνα από το σχολείο;


Νεκρωταφίο Ζώων (Pet Sematary)

Η ταινία, της οποίας ο τίτλος έχει επίτηδες ορθογραφικό λάθος, ακολουθεί την οικογένεια Creed, η οποία μετακομίζει (που αλλού;) στο Maine. Πίσω από το σπίτι υπάρχει ένα ιδιαίτερο μέρος. Ένα νεκροταφείο ζώων. Η διαφορά είναι μία. Όσα κατοικίδια θάβονται εκεί, δεν μένουν νεκρά για πολύ.


Θέλημα Θεού (Grâce à Dieu)

Η ιστορία της ταινίας ξεκινά με τον Alexandre έναν ευσεβή καθολικό που ζει με την γυναίκα και τα πέντε παιδιά του στην Lyon. Τυχαία θα ανακαλύψει ότι ο ιερέας που τον είχε παρενοχλήσει σεξουαλικά σε παιδική ηλικία συνεχίζει και δουλεύει με παιδιά.

Τραυματικές αναμνήσεις έρχονται στο μυαλό του και τελικά θα αποφασίσει να απευθυνθεί στην εκκλησία και θα έρθει πρόσωπο με πρόσωπο με τον βιαστή του. Η απραξία των ιερέων σχετικά καθώς και η νομοθεσία που έχει παραγράψει το αδίκημα καθώς έχουν παρέλθει 20 χρόνια, θα τον κάνουν να βρεθεί σε αδιέξοδο. Ένα γράμμα του όμως προς την αστυνομία με τα ευρήματά του θα τον φέρει τελικά σε επαφή με τον François και στην συνέχεια τον Emmanuel, επίσης θύματα του ίδιου ιερέα με την υπόθεση να παίρνει μεγάλες διαστάσεις για την τοπική και την Γαλλική κοινωνία.


Ο Δρόμος του Κεραυνού (Thunder Road)

Ο αστυνομικός Jim Arnaud καλείται να αντιμετωπίσει ταυτόχρονα δύο τραγικά γεγονότα. Τον θάνατο της μητέρας του, αλλά και το διαζύγιό του.

Μέσα στον πόνο, τον πανικό και την ψυχολογία του που δεν είναι και στα καλύτερά του, βρίσκει καταφύγιο στην πλήρη και κατά γράμμα εφαρμογή του νόμου.


The Waiter

 

Ο Ρένος (Άρης Σερβετάλης) είναι ένας επαγγελματίας σερβιτόρος. Ζει ευχαριστημένος μέσα στο μικρόκοσμο του. Δε σκέφτεται να αλλάξει κάτι στη ζωή του, δεν έχει τάσεις φυγής. Το πάθος του είναι να μελετά φυτολογία για να φροντίζει τα φυτά με τα οποία έχει γεμίσει το σπίτι του και να ζωγραφίζει. Φαίνεται να έχει πολλές γνώσεις για διάφορα (φαινομενικά) άσχετα πράγματα. Είναι οι γνώσεις αυτές που ωθούν το σερβιτόρο και φίλο του να τον ρωτήσει «Σου αρέσει που είσαι σερβιτόρος; Δεν έχεις σκεφτεί ποτέ να κάνεις κάτι διαφορετικό;»


Τα Δάκρυα του Βουνού 

Ένα μπουλούκι μαστόρων πέτρας περιπλανιέται όπου υπάρχει δουλειά χτίζοντας σπίτια, γεφύρια, σχολεία, εκκλησίες. Υλικά τους οι πέτρες, τα δάκρυα του βουνού. Και οι ίδιοι όμως ορεσίβιοι, ο τόπος τους φτωχός, τους σπρώχνει σαν άλλα δάκρυα του βουνού, να ξενιτευτούν για να ζήσουν.

Όχι πολύ μακριά τους μαίνεται ο πόλεμος. Εξαιτίας του είναι αποκομμένοι απ’ τα χωριά τους σχεδόν δέκα χρόνια. Η προσπάθεια του πρωτομάστορα Μάρκου και των μαστόρων να επιστρέψουν σπίτι τους εξελίσσεται σε μια σκληρή και εξοντωτική Οδύσσεια.


Επαφή (Approach)

Καλοκαίρι στη σύγχρονη Αθήνα. Με αφορμή την αιφνίδια διακοπή ρεύματος, πέντε διαφορετικά ζευγάρια καθημερινών ανθρώπων εγκλωβίζονται σε πέντε ακινητοποιημένους θαλάμους ασανσέρ. Η αναγκαστική συνύπαρξη του ενός με τον άλλον βγάζει στην επιφάνεια εσωτερικές φοβίες κι αληθινά συναισθήματα, καλά κρυμμένα έως τότε. Σε μια κόλαση τεσσάρων τετραγωνικών, ο πόλεμος ξεκινάει.