#OurWeekInGot – Season 4: Οι διαφορές βιβλίων – σειράς – Cinefreaks.gr Cinefreaks.gr

#OurWeekInGot – Season 4: Οι διαφορές βιβλίων – σειράς

Game Of Thrones, TV, Αφιερώματα | 11-4-2019 |

Μιλάμε για διασκευές, οπότε είναι δεδομένο ότι θα συμβούν αλλαγές, όταν αλλάζεις μέσο. Δεν κρίνουμε το τι είναι καλύτερο. Αυτό το αφήνουμε πάνω σας.

1. Lady Stoneheart

 

Στη σειρά: Όταν η Catelyn Stark πεθαίνει στο Red Wedding, μένει νεκρή. Η ιστορία της Lady Stoneheart δεν αναφέρεται ποτέ.

Στο βιβλίο: Αφού η Catelyn δολοφονείται, έρχεται πίσω στη ζωή από τον Beric Dondarrion, έναν πιστό του Άρχοντα του Φωτός, ακριβώς όπως είναι και η Melisandre. Ανταλλάζει τη ζωή του με αυτή της Catelyn, η οποία μετατρέπεται σε ένα πλάσμα-ζόμπι (που δεν μιλάει) με το όνομα Lady Stoneheart. Τρέφει την επιθυμία της για εκδίκηση και ακόμα κάνει σχέδια για να σκοτώσει την Brienne του Tarth. Περίμενα πως και πως για την Lady Stoneheart και απογοητεύτηκα αρκετά όταν δεν την έβαλαν στη σειρά.


2. Η γυναίκα του Robb Stark

 

Στη σειρά: Όπως ανέφερα και στο προηγούμενο άρθρο, η γυναίκα του Robb Stark λέγεται Talisa Maegyr, και όχι μόνο μένει έγκυος αλλά καταλήγει σφαγμένη μαζί με το αγέννητο μωρό της στο Red Wedding.

Στο βιβλίο: Εδώ η γυναίκα του Robb Stark λέγεται Jeyne Westerling. Eπίσης ποτέ δεν κατάφεραν να κάνουν παιδιά. Μετά το Red Wedding η Jeyne συνοδεύεται από στρατιώτης του Iron Throne για να σιγουρευτούν ότι δεν είναι έγκυος. Σίγουρα άμα η σειρά είχε ακολουθήσει αυτή την εκδοχή, δεν θα είχαμε πονέσει τόσο.


3. To ειδύλλιο Missandei – Grey Worm

 

Στη σειρά: Τα δύο πιτσουνάκια μας ερωτεύονται αποδεικνύοντας έτσι πως ένας Unsullied, ακόμα και ευνουχισμένος μπορεί να χαρίσει αγάπη σε μια γυναίκα.

Στο βιβλίο: Η Missandei είναι 10 χρονών… Χαίρομαι που επέλεξαν στη σειρά να ερωτεύονται γιατί φαίνονται το πιο αληθινό και γλυκό ζευγάρι.


4. Ο θάνατος του Jeoffrey

 

Στη σειρά: Ήπιε ένα κρασί το οποίο είχε δηλητιαστεί από την Ollena, και τον βλέπουμε να πνίγεται και να βγάζει αίμα από όλες τις τρύπες του. Ε μετά το πρόσωπο του γίνεται μωβ και πεθαίνει στα χέρια της Cersei.

Στο βιβλίο: Εδώ ο θάνατος του είναι ακόμα πιο σιχαμένος. Όταν ο Jofrrey πίνει το κρασί, εκτός το ότι το πρόσωπο του γίνεται μωβ. ο λαιμός του ουσιαστικά διαλύεται και βγάζει αίμα χωρίς σταματημό. Δεν θέλω να γίνομαι αχάριστη, γιατί απόλαυσα πολύ τον θάνατο του, αλλά αυτή η εκδοχή θα ήταν ακόμα πιο ευχάριστη.


5. Οι διατροφικές προτιμήσεις των Thenn

 

Στη σειρά: Οι Thenn είναι πιο προηγμένοι και καλύτερα εξοπλισμένοι από τους Free Folks, καθώς και πιο πειθαρχημένοι. Ξυρίζουν τα κεφάλια τους και τρέφονται μέσω κανιβαλισμού, γιορτάζοντας τη σάρκα των εχθρών τους.

Στο βιβλίο: Εδώ οι Thenns είναι η πιο πολιτισμένη φυλή των Wildlings, οπότε δεν είναι κανίβαλοι. Κανίβαλοι είναι η φυλή Ice-river clans, τους οποίους η σειρά δεν δείχνει.


6. Coldhands

 

Στη σειρά: Όταν ο Benjen Stark πεθαίνει από τους White Walkers, τα Children of the Forest τον φέρνουν πίσω στη ζωή και μεταμορφώνεται στον Coldhands.

Στο βιβλίο: Ο Coldhands είναι ένα μυστήριο πλάσμα πέρα από το Τοίχος, φοράει κουκούλα οπότε δεν φαίνεται το πρόσωπο του. Το όνομα “Coldhands” προήλθε από τον Samwell Tarly, καθώς το πραγματικό του όνομα είναι άγνωστο. Δεν γνωρίζουμε άμα είναι Benjen Stark εκτός εάν αποκαλυφτεί αργότερα η ταυτότητα του, αν και ο Martin δήλωσε ότι ο Coldhands δεν είναι ο Benjen Stark.


7. O θάνατος του Tywin Lannister

 

Στη σειρά: Ο Tyrion σκοτώνει τον πατέρα του όταν ανακαλύπτει ότι είχε κοιμηθεί με τη Shae και ότι τον δίκασε σε θάνατο αφού ο Tywin του είπε ότι πάντα τον μισούσε.

Στο βιβλίο: Ο Tyrion αντιμετωπίζει τον Tywin μόνο και μόνο για να μάθει τη απέγινε η Tysha ( η πρώτη γυναίκα του Tyrion), όταν ο Jaime αποκαλύπτει ότι αυτή δεν ήταν πόρνη τελικά, και πως ο Tywin τον ανάγκασε να πει αυτό το ψέμα. (Eαν δεν θυμάσαι το storyline μπορείς να ψάξεις τη συζήτηση που είχε ο Tyrion με την Shae, σχετικά με την Tysha, στον πρώτο κύκλο, στο Youtube)


8. Η ατάκα του Bolton στο Red Wedding

 

Στη σειρά: Ο Bolton σκοτώνει τον Robb Stark και πετάει την γνωστή σε όλους ατάκα “Τhe Lannisters send their regards”.

Στο βιβλίο: Ο Bolton λέει συγκεκριμένα “Jaime Lannister sends his regards”. Λογικά επειδή τον είχαν φυλακισμένο τόσο καιρό, έχασε το χέρι του κτλ κτλ.

Διαβάστε περισσότερα για: , ,