#OurWeekInGoT: Season 1 - Το απόλυτο recap - Cinefreaks.gr Cinefreaks.gr

#OurWeekInGoT: Season 1 – Το απόλυτο recap

Game Of Thrones, TV, Αφιερώματα | 8-4-2019 |

H 1η σεζόν του “Game of Thrones” παρουσίασε στους fans της φαντασίας και του επικού, τον σκληρό κόσμο των Westeros, σε μία μάχη που ξεκίνησε με σκοπό τον “Iron Throne”, και την κυριαρχία ενός βασιλείου, έναντι των υπολοίπων.

Η σειρά ξεκίνησε το 2011.

Πριν την πρεμιέρα του 8ου και τελευταίου κύκλου, πάμε να θυμηθούμε τι έχει συμβεί από την αρχή:

Κύκλος Πρώτος – Season 1

Επεισόδιο 1 – “Winter Is Coming” – 62′ – 2.22 εκατομμύρια θεατές

Ημερομηνία Προβολής: 17/04/2011, Σκηνοθεσία: Tim Van Pattern, Σενάριο: David Benioff & D. B. Weiss

Ο βασιλιάς Robert Baratheon, και η βασίλισσά του, Cersei Lannister, ταξιδεύουν στον βορρά για να συναντηθούν με τον αδερφικό φίλο του Robert, Eddard “Ned” Stark, τον Άρχοντα του Winterfell, με σκοπό να του προτείνουν την θέση του “Δεξιού Χεριού του Βασιλιά” (Hand of the King), μετά τον μυστηριώδη θάνατο του προηγούμενου, που ήταν ο Jon Arryn.

Στην άλλη μεριά του χάρτη, ο εξορισμένος πρίγκηπας Viserys Targaryen προσφέρει την αδερφή του Daenerys, στον βίαιο άρχοντα της φυλής των Dothraki, με αντάλλαγμα των στρατό του. Ο Viserys, ελπίζει ότι θα μπορέσει να χρησιμοποιήσει την νέα του συμμαχία για να πάρει πάλι πίσω τον Iron Throne, ο οποίος άνηκε στον πατέρα του, τον Mad King, ο οποίος σκοτώθηκε από τον αδερφό της Cersei, Jaime.

Πίσω στο Winterfell, ο 10χρονος γιος του Ned, Bran θα ανακαλύψει ότι Cersei και Jaime είναι ένα αιμομικτικό ζευγάρι, με τον Jaime να σπρώχνει τον Bran από το παράθυρο, για να μην αποκαλύψει κάτι.


Επεισόδιο 2 – “The Kingsroad” – 56′ – 2,20 εκατομμύρια θεατές

Ημερομηνία Προβολής: 24/04/2011, Σκηνοθεσία: Tim Van Patten, Σενάριο: David Benioff & D. B. Weiss

Ο Bran Stark βρίσκεται σε κώμα μετά το “σπρώξιμο” του Jaime Lannister. Η μητέρα του, Catelyn Stark, πιστεύει ότι η πτώση του οφείλεται σε απόπειρα δολοφονίας από τους Lannister. Ο Ned, έχοντας δεχτεί την θέση του “Hand of the King”, πρέπει να αφήσει το Winterfell για το King’s Landing, με την γυναίκα του να μην γουστάρει καθόλου.

Ο Jon Snow, ή όπως είναι γνωστός στο ευρύ κοινό, ο Γιάννης ο Χιόνης, ο μπάσταρδος γιος του Ned, την κάνει κι αυτός, με κατεύθυνση την Νυχτερινή Φρουρά, (Night’s Watch), έναν στρατό από άνδρες που προστατεύουν έναν τεράστιο τοίχο από πάγο, από απέθαντους White Walkers, και άγριους γενικός. Από την άλλη, αντί να επιστρέψει με την οικογένειά του στο King’s Landing, ο τρίτος αδερφός Lannister, ο Tyrion, πηγαίνει με τον στο Τοίχος, και αυτό γιατί τα πήρε στα κρανίο.

Το κατοικίδιο της Arya Stark, κόρης του Ned, θα δαγκάσει τον πρίγκηπα Joffrey Baratheon. Σαν τιμωρία, το κατοικίδιο της Sansa Stark, της άλλης κόρης του Ned, θα πεθάνει, από τον Ned.


Επεισόδιο 3 – “Lord Snow” – 58′ – 2,44 εκατομμύρια θεατές

Ημερομηνία Προβολής: 01/05/2011, Σκηνοθεσία: Brian Kirk, Σενάριο: David Benioff & D. B. Weiss

Ο Ned φτάνει στο King’s Landing, και αντιλαμβάνεται όσο άσχημη διαχείριση γίνεται στην κυβέρνηση των Westeros.

Ο Bran Stark ενημερώνεται ότι δεν θα ξαναπερπατήσει. Η Catelyn ταξιδεύει στο King’s Landing για να προειδοποιήσει τον Ned σχετικά με τις υποψίες της για την απόπειρα δολοφονίας του Bran από τους Lannister. Κατά την παραμονή της εκεί, θα μάθει ότι το σπαθί που βρέθηκε στον πύργο, μετά την πτώση του Bran, ανήκει στον Tyrion Lannister.

Στο Τοίχος, ο Jon Snow παλεύει να προσαρμοστεί, με τον αρχηγό της Night’s Watch, Ser Allister Thorne, να αρχίζει να αναγνωρίζει τα ταλέντα του.


Επεισόδιο 4 – “Cripples, Bastards, and Broken Things” – 56′ – 2,45 εκατομμύρια θεατές

Ημερομηνία Προβολής: 08/05/2011, Σκηνοθεσία: Brian Kirk, Σενάριο: Bryan Cogman

O Ned προσπαθεί να μάθει πληροφορίες σχετικά με τον θάνατο του προηγούμενου Hand of the King, αλλά και να εντοπίσει έναν από τους μπάσταρδους γιους του Robert Baratheon. Στο μεταξύ διοργανώνεται ένα τουρνουά, για να εορταστεί η απόκτηση της θέσης από τον Ned.

Ο Tyrion επιστρέφει από τον Βορρά, για να προσπαθήσει να επιστρατεύσει κι άλλο κόσμο για την Night’s Watch, αλλά θα ανακαλύψει ότι πολλοί τον υποπτεύονται για την απόπειρα δολοφονίας κατά του Bran. Φεύγοντας από τους Westeros, θα συλληφθεί από την Catelyn Stark, για αυτό ακριβώς τον λόγο.


Επεισόδιο 5 – “The Wolf and the Lion” – 55′ – 2,58 εκατομμύρια θεατές

Ημερομηνία Προβολής: 15/05/2011, Σκηνοθεσία: Brian Kirk, Σενάριο: David Benioff & D. B. Weiss

Κατά την μεταφορά του Tyrion Lannister, για να δικαστεί για την απόπειρα δολοφονίας κατά του Bran Stark, η Catelyn Stark και η συνοδεία της, θα δεχτούν επίθεση από άγριους. Ο Tyrion σώζει την Catelyn, σκοτώνοντας κάποιον με την ασπίδα του.

Στο King’s Landing, η Arya ακούει τον Lord Varys να συζητάει για την σύλληψη του Tyrion Lannister και για έναν πόλεμο που σίγουρα θα έρθει. Στο μεταξύ ο Ned, ενώ ερευνά ακόμα έναν μπάσταρδο του Robert Baratheon, θα δεχτεί επίθεση και θα τραυματιστεί από τον Jaime Lannister, με τον δεύτερο να πιστεύει ότι ο Ned είχε ανάμειξη στην σύλληψη του Tyrion.


Επεισόδιο 6 – “A Golden Crown” – 53′ – 2,44 εκατομμύρια θεατές

Ημερομηνία Προβολής: 22/05/2011, Σκηνοθεσία: Daniel Minahan , Σενάριο: David Benioff & D. B. Weiss

Ο Tyrion Lannister καταφέρνει να πείσει τους πάντες ότι πρέπει να δικαστεί, με την μορφή μάχης. Αν κερδίσει, θα ελευθερωθεί. Προσλαμβάνει έναν μισφθοφόρο, ονόματι Bronn, να παλέψει για εκείνον. Εκείνος σκοτώνει τον αντίπαλο, και έτσι ο Tyrion φεύγει ελεύθερος των κατηγοριών.

Στο μεταξύ ο Ned Stark, ανακαλύπτει τον λόγο που δολοφονήθηκε το προηγούμενο Hand of the King: Ο Joffrey Baratheon, ο διάδοχος του θρόνου, δεν είναι γιος τους Robert, αλλά του Jaime.

Εκεί μακριά στα ξένα, η Daenerys αποδεικνύει ότι είναι μία Dothraki πια, τρώγοντας την καρδιά ενός αλόγου. Η σιχαμένη. Ο αδερφός της, καλό κουμάσι και του λόγου του, νευριασμένος που εκείνη δέχεται μεγαλύτερη προσοχή από τους Dothraki από ό,τι εκείνος, αρχίζει να την απειλεί. Ο Khal Drogo του προσφέρει ένα στέμμα. Πώς; Περιχύνει καυτό υγρό μέταλλο στο κρανίο, και να ζήσουμε να τον θυμόμαστε.


Επεισόδιο 7 – “You Win or You Die” – 58′ – 2,40 εκατομμύρια θεατές

Ημερομηνία Προβολής: 29/05/2011, Σκηνοθεσία: Daniel Minahan , Σενάριο: David Benioff & D. B. Weiss

Η ένταση ανάμεσα στους Stark και τους Lannister αυξάνεται. Ο βασιλιάς Robert Baratheon επιστρέφει από ένα κυνηγετικό ταξιδάκι, θανάσιμα τραυματισμένος. Μας αφήνει κι αυτός χρόνους, και έτσι ο Joffrey, που κακό ψόφο θα ‘χει, κωλοκάθεται στον θρόνο. Ο Ned αποκαλύπτει στην Cersei ότι ξέρει πως πραγματικός πατέρας του Joffrey είναι ο Jaime. Το συμβούλιό του τον προδίδει, και έτσι φυλακίζεται.

Η Daenerys θα σωθεί από μία απόπειρα δολοφονίας από τον φίλο της, και πρώην κατάσκοπο, Jorah Mormont. Εκείνη και ο στρατός της των αλογομούρηδων Dothraki, ορκίζονται να φτάσουν στο King’s Landing, και να ξαναπάρουν τον θρόνο.


Επεισόδιο 8 – “The Pointy End” – 59′ – 2,72 εκατομμύρια θεατές

Ημερομηνία Προβολής: 05/06/2011, Σκηνοθεσία: Daniel Minahan, Σενάριο: George R. R. Martin

Στο Τοίχος, ο Jon Snow και η Night’s Watch θα βρουν τα πτώματα 2 αγνοουμένων για εβδομάδες. Τα σώματά τους δεν έχουν αλλοιώσεις. Κατά την διάρκεια της νύχτας, ένα από τα πτώματα ζωντανεύει, για να πεθάνει τελικά μόνο αν του βάλεις φωτιά. Κάποια μέλη της Φρουράς, αρχίσουν να πιστεύουν ότι αυτό σηματοδοτεί την επιστροφή των White Walkers.

Στο King’s Landing, οι Lannister προσπαθούν να αιχμαλωτίσουν τις κόρες του Stark. Η Arya ξεφεύγει, αλλά η Sansa θα κρατηθεί (δίνοντάς μας να καταλάβουμε ότι γενικώς είναι γίδι). Η Cersei λέει στη Sansa ότι θα χαρίσουν την ζωή του Ned, αν ορκιστεί πίστη μπροστά σε όλο το βασίλειο.

Από την άλλη, η Περιστέρα-Κουκουνάρα-Αγάπη-Λατρεία-Αγάπη-Αγάπη Daenerys και οι Dothraki, θα επιτεθούν σε έναν χωριό και θα πάρουν κρατούμενους. Όμως ο αντρούλης της, θα τραυματιστεί σοβαρά.


Επεισόδιο 9 – “Baelor” – 57′ – 2,66 εκατομμύρια θεατές

Ημερομηνία Προβολής: 12/06/2011, Σκηνοθεσία: Alan Taylor, Σενάριο: David Benioff & D. B. Weiss

Οι πληγές του Khal Drogo θα επιδεινωθούν, και η Daenerys θα επικαλεστεί μία μάγισσα, πράγμα στο οποίο αντιδρούν οι Dothraki.

Στο μεταξύ, στο King’s Landing, ο Ned Stark αναγκάζεται να ορκιστεί πίστη στον Joffrey Baratheon (εμετός) μπροστά σε όλο το βασίλειο. Κι όμως, ο Joffrey, που κακό ψόφο θα ‘χει, τον αποκεφαλίζει, θέαμα που βλέπουν οι κόρες του.


Επεισόδιο 10 – “Fire and Blood” – 53′ – 3,04 εκατομμύρια θεατές

Ημερομηνία Προβολής: 19/06/2011, Σκηνοθεσία: Alan Taylor, Σενάριο: David Benioff & D. B. Weiss

Ο Robb Stark γίνεται ο νέος Άρχοντας του Βορρά, και ορκίζεται εκδίκηση για τον πατέρα του. Στο Τοίχος, ο Γιάννης ο Χιόνης, θέλει να την κάνει για να βοηθήσει τον αδερφό του.

Η Arya ξεκινά το ταξίδι της προς τον Βορρά.

Η Daenerys μαθαίνει ότι έχει χάσει το παιδί της. Στην κηδεία του Drogo, μπαίνει και βγαίνει άκαυτη από την φωτιά, οπότε καταλαβαίνεται που πάει το πράγμα.


 

Διαβάστε περισσότερα για: , ,