#OurWeekInHorror: Εγκλήματα που βασίστηκαν σε ταινίες τρόμου - Cinefreaks.gr Cinefreaks.gr

#OurWeekInHorror: Εγκλήματα που βασίστηκαν σε ταινίες τρόμου

Αφιερώματα | 16-3-2019 |

Όχι δεν έχουμε κάνει λάθος. Καλά διάβασες. Γιατί πέρα από μία ταινία βασισμένη σε αληθινά γεγονότα, υπάρχουν και αληθινά γεγονότα που βασίστηκαν σε μία ταινία.

Τελικά η τέχνη αντιγράφει την ζωή ή η ζωή την τέχνη; Μάλλον ισχύουν και τα δύο. Ορίστε λοιπόν οι ταινίες που ενέπνευσαν αληθινά εγκλήματα.

ADVERTISING

Σε Βλέπω – SAW

Ο Ψυχοπαθής κατά συρροή δολοφόνος Jigsaw, από το franchise του “Saw”, σίγουρα είναι ένας από τους πιο πρωτότυπους κακούς της κινηματογραφικής ιστορίας.  Ευρηματικός, αιμοβόρος, και πανέξυπνος στην κατασκευή παγίδων, καθώς ο σκοπός του ήταν να βασανίσει τα θύματά του. Στην ουσία δεν σκότωσε κανέναν, αν το καλοσκεφτείς…

Στο Salt Lake City όμως, μία μητέρα αναγκάστηκε να καταδώσει τον γιο της και τους φίλους του στις αρχές, όταν τους άκουσε ένα βράδυ να μιλούν για απαγωγές, βασανιστήρια και φόνους, διάφορων ανθρώπων. Τα αγόρια αναγκάστηκαν να παραδεχτούν με λεπτομέρειες τα σχέδια τους σχετικά με την κατασκευή ενός δωματίου βασανιστηρίων τύπου Saw, για να παραδώσουν μαθήματα ηθικής σε όσους φέρονται άσχημα στους άλλους. Ανέφεραν ότι τα μελλοντικά του θύματα αφορούσαν έναν αστυνομικό, καθώς και κάποια κορίτσια από το σχολείο τους. Επίσης παραδέχτηκαν ότι είχαν στην κατοχή τους εξοπλισμό βιντεοσκόπησης, γιατί ήθελαν να καταγράψουν τα γεγονότα. Και μη χειρότερα.


American Psycho

To 2004, ένας νεαρός άντρας ονόματι Michael Hernandez μαχαίρωσε έναν συμμαθητή του μέχρι θανάτου, και παραδέχτηκε στις αρχές ότι η συμπεριφορά του είναι αντιγραφή των συμπεριφορών του Christian Bale στο American Psycho, αλλά και του Anthony Hopkins στο Silence of the Lambs.

Ο Hernandez πίστευε ότι ο Θεός του είχε χαρίσει δυνάμεις, και ότι συμφωνούσε απόλυτα με την επιλογή του να σκοτώσει του συμμαθητές του. Καταδικάστηκε το 2008 σε ανθρωποκτονία πρώτου βαθμού, όταν η αστυνομία βρήκε τελικά επαρκείς αποδείξεις.


Λυκόφως – Twilight

Το μόνο έγκλημα που μπορούσα να φανταστώ σχετικά με αυτή την ταινία είναι να πασαλείβεσαι με γκλίτερ και να κυκλοφοράς ημίγυμνος. Μην το φαντάζεστε! Α να χαθείτε πια.

Κι όμως, ο πανικός που προκάλεσε η ταινία στο εφηβικό κοινό, ήταν αρκετός για να δημιουργήσει μία κάποια πλύση εγκεφάλου, στο μακρινό 2008.

Αυτό μάλλον συνέβη σε έναν έφηβο στην Iowa. Όταν ο διευθυντής στο σχολείο του πληροφορήθηκε ότι ο 13χρονος δάγκασε μία συμμαθήτρια του, ερεύνησε λίγο, και διαπίστωσε ότι είχε δαγκάσει άλλους 10, μέσα σε έναν μήνα. Όταν το σχολείο επικοινώνησε με τον πατέρα του παιδιού, εκείνος τους είπε ότι η αγάπη του γιου του για το Twilight, ήταν η αιτία της συμπεριφοράς του.

Καμία πληροφορία δεν υπάρχει σχετικά με μετατροπή κάποιου μαθητή σε βρικόλακα. Ακόμα… Ουουουουουου (ηχητικό τρόμου).


Εφιάλτης στον δρόμο με τις λεύκες – A Nightmare on Elm Street

Αρκετά γελάσαμε. Τα θύματα του Daniel Gonzalez,  το 2004, δεν γέλασαν καθόλου.

Ένα βράδυ ο παρανοϊκός σχιζοφρενής, μετά από κατανάλωση διάφορων φαρμάκων και ναρκωτικών, σκότωσε 4 ανθρώπους, με κουζινομάχαιρα. Αργότερα παραδέχτηκε ότι τον ενέπνευσαν οι φόνοι του Freddy Krueger. .

Οι επίσης αναφορές θέλουν τον θύτη να μην έχει λάβει την σωστή αγωγή για την ψυχολογική του κατάσταση. Καταδικάστηκε σε 6 φορές ισόβια, για να αυτοκτονήσει στο κελί του το 2007.


Συνέντευξη με έναν βρικόλακα – Interview with the Vampire

To 1994, ένας νεαρός ονόματι Daniel Sterling, είδε την ταινία με την τότε κοπέλα του. Την επόμενη μέρα της είπε: “Θα σε σκοτώσω και θα πιω το αίμα σου”. Εκείνη σκέφτηκε να τον χωρίσει μετά από αυτό, αλλά θεώρησε ότι της κάνει πλάκα.

Το ίδιο βράδυ την μαχαίρωσε 7 φορές, και όντως ήπιε το αίμα της, για να αποκαλύψει ότι η ταινία ήταν η έμπνευσή του.


Κραυγή Αγωνίας – SCREAM

Έχουμε πει, και θα το ξαναπούμε, ότι η ταινία του Wes Craven, το 1994, ήταν ταινία επανάσταση για το είδος του τρόμου, αλλάζοντας μία για πάντα τον τρόπο που βλέπονται και γυρίζονται αυτές οι ταινίες. Η ταινία είχε τόσες λεπτομέρειες, που ακόμα και ένας δικαστής δήλωσε ότι είναι μία καταπληκτική πηγή για να μάθεις πώς πρέπει να σκοτώσεις κάποιον.

Και φτάνουμε στον 24χρονο Thierry Jaradin. Ο Jaradin έγινε φίλος της έφηβης Alisson Cambier, και την κάλεσε σπίτι του. Όταν εκείνη έφτασε αυτός ήθελε να κάνουν σεξ, κι εκείνη αρνήθηκε. Αυτός αποχωρεί από το δωμάτιο, φοράει την στολή του Ghostface, και μαχαίρωσε την Alisson 30 φορές, κοπιάροντας την πρώτη σκηνή με την Drew Barrymore.

Ομολόγησε την πράξη του στην αστυνομία, και κατηγόρησε την ταινία για αυτό.


Η Βασίλισσα των Καταραμένων – Queen Of the Damned

To 2002 ένας νεαρός ονόματι Allan Manzies δολοφόνησε έναν φίλο του, ισχυριζόμενος ότι ένας χαρακτήρας από την ταινία του είπε να το κάνει. Και σα να μην έφτανε αυτό, ο ίδιος χαρακτήρας του είπε ότι θα τον κάνει βαμπίρ.

Έχοντας παρακολουθήσει την ταινία 100 φορές, ισχυρίστηκε ότι το γυναικείο βαμπίρ της ταινίας, η Akasha, τον επισκεπτόταν τα βράδια.

Ο Menzies μαχαίρωσε τον φίλο του μέχρι θανάτου, ήπιε το αίμα του, έφαγε μέρος του κεφαλιού του, και τον έθαψε στον κήπο. Ο ίδιος βρέθηκε νεκρός στο κελί του, μετά από αυτοκτονία.


 

Διαβάστε περισσότερα για: