#OurWeekInHorror: Περίεργες Συμπτώσεις σε γυρίσματα ταινιών τρόμου - Cinefreaks.gr Cinefreaks.gr

#OurWeekInHorror: Περίεργες Συμπτώσεις σε γυρίσματα ταινιών τρόμου

Top-10, Αφιερώματα | 17-3-2019 |

Όταν διαβάζω για περίεργα περιστατικά που πραγματοποιήθηκαν πριν, κατά τη διάρκεια, και μετά από τα γυρισμάτα κάποιας horror ταινίας, δύο πράγματα μου έρχονται στο μυαλό. Ή όλο το σετ τα έχει παίξει και κατηγορούν τη ταινία για ό,τι κακό τους γίνεται, ή όντως κακά πνεύματα προσπαθούν να τους τρομάξουν και να σαμποτάρουν τη ταινία.

Όπως και να έχει κανείς δεν μπορεί να αμφισβητήσει ότι κάποια πράγματα που πραγματοποιήθηκαν σε σετ ταινιών είναι πολύ κουλά.

1. Η Προφητεία – The Omen (1976)


Την Παρασκευή και 13 το 1976, ο δημιουργός των special effects John Richardson, βρέθηκε σε ένα αυτοκινητιστικό δυστύχημα που έκοψε το κεφάλι της συζύγου του με τέτοιο τρόπο, σχεδόν πανομοιότυπο με τη σκηνή αποκεφαλισμού που ο Richardson είχε βοηθήσει στην ταινία. Και σαν να μην ήταν αρκετό αυτό, όλα αυτά συνέβησαν δίπλα σε μια πινακίδα που έδειχνε ότι ο Richardson ήταν “66,6” χιλιόμετρα μακριά από την ολλανδική πόλη “Οmmen”.

Επίσης ο Gregory Peck παραλίγο να μπει σε μία πτήση η οποία συνετρίβη αλλά ευτυχώς τη ακύρωσε τελευταία στιγμή.


2. Το Μωρό της Ρόζμαρι – Rosemary’s Baby (1968)


Ο παραγωγός της ταινίας William Castle υποστεί νεφρική ανεπάρκεια και στη συνέχεια ο συνθέτης Krzysztof Komeda πέθανε από θρόμβο του αίματος στον εγκέφαλο – το ίδιο που τερμάτισε τη ζωή ενός χαρακτήρα στην ταινία. Τουλάχιστον δεν γεννήθηκε ο Αντίχρηστος στο σετ.


3. Το πνεύμα του κακού – Poltergeist (1982)


Λίγο μετά τη κυκλοφορία της ταινίας, η ηθοποιός Dominique Dunne στραγγαλήθηκε από το αγόρι της και 6 χρόνια αργότερα το μικρό κοριτσάκι Ηeather O’Rourke έφυγε από τη ζωή. Αυτό έγινε τη ημέρα του Superbowl XXII, που ήταν ακριβώς το ίδιο Super Bowl που είχαν αφίσα σε κάποιο δωμάτιο των παιδιών.


4. Ο Εξορκιστής – Τhe Exorcist (1973)


Από που να αρχίσω για αυτή τη καταραμένη ταινία… Αρχικά όλο το σετ πήρε φωτιά εκτός από το δωμάτιο της δαιμονισμένης φίλης μας και συνολικά 9 άτομα που ασχολήθηκαν με τη ταινία πέθαιναν. Και αυτό κατά τη διάρκεια της παραγωγής μόνο.

Όταν η ταινία κυκλοφόρησε έπεσαν μηνύσεις, απειλές, έπαιρναν φωτιά δέντρα έξω από τους κινηματογράφους και πολλοί αναγκάζονταν να εγκαταλείψουν τις προβολές γιατί πολύ απλά δεν άντεχαν να συνεχίσουν τη ταινία. Μια παράνοια γενικά.


5. Το Κάλεσμα – Τhe Conjuring (2013)


Aκόμα μια ταινία που προσπαθεί να ξεπαστρέψει τους δόλιους που βοήθησαν στη ταινία. Όταν η οικογένεια που βασίζεται το “The Conjuring” επισκέφθηκε το σετ, αμέσως περιβαλλόταν από έναν ψυχρό κλίμα που κανείς άλλος δεν μπορούσε να νιώσει. Τη συγκεκριμένη στιγμή, η μητέρας της οικογένειας αισθάνθηκε μια κακή παρουσία που την έσπρωξε κάτω από τις σκάλες του σπιτιού της στην Ατλάντα.

Επιπλέον, ο σκηνοθέτης James Wan είχε μια περίεργη εμπειρία μια νύχτα. Ο σκύλος του ξεκίνησε να ακολουθεί έντονα κάτι το οποίο πιστεύει πως ήταν δαίμονας.


6. Ο Εξορκισμός της Έμιλυ Ρόουζ – Τhe Exorcist of Emily Rose (2005)


H Jennifer Carpenter που υποδύεται τη Emily, δήλωσε πως όλως τυχαίως το ραδιόφωνο της άνοιγε από μόνο του και έπαιζε το “I’m still alive” από το τραγούδι των Pearl Jam “Alive” σε συνεχόμενη λούπα. Τουλάχιστον όντως είναι ακόμα ζωντανή.


7. Ο Τρόμος στο Άμιτυβιλ – Τhe Amityville Horror (2005)


Λίγο πριν τα γυρίσματα το νεκρό πτώμα ενός ψαρά βρέθηκε στο σετ και 4 βδομάδες πριν τη κυκλοφορία της ταινίας ο άνδρας που υποδύεται ο Ryan Reynolds πέθανε ξαφνικά.

Ο Ryan Reynolds δήλωσε ότι κάτι τον ξυπνούσε κάθε βράδυ στις 03:15, την ίδια ώρα που λέγεται ότι ξυπνούσε ο DeFeo λίγο καιρό πριν πραγματοποιήσει τους φόνους.


8. Δαιμονισμένη – Τhe Possesion (2012)


O ηθοποιός Jeffrey Dean συχνά ένιωθε ένα κρύο κλίμα στο σετ, ακόμα και όταν δεν είχαν γυρίσματα. Το περίεργο ήταν ότι ένιωθε αυτό το κρύο αεράκι μόνο όταν γυρίζαν τις πιο τρομαχτικές σκηνές.

Και εκτός από αυτό, κατά τη διάρκεια των γυρισμάτων πολλά φώτα εξερράγησαν χωρίς λόγο.


9. Αnabelle (2014)


Όπως και στην αυθεντική ιστορία της Annabelle, οι άνθρωποι που ήταν γύρω από την κούκλα, συχνά βρέθηκαν να απειλούνται από μυστηριώδη ατυχήματα. Οι μάρτυρες ισχυρίζονται ότι είδαν καρέκλες να κινούνται, πιάτα να πετάνε από ράφια και ανεξήγητα δακτυλικά αποτυπώματα.

Επιπλέον, ο σκηνοθέτης John Leonetti μίλησε για την ανακάλυψη μιας τρομακτικής έκπληξης κατά την προπαραγωγή του Annabelle. Σε ένα από τα παράθυρα του διαμερίσματος, όπου ο Leonetti έπρεπε να αρχίσει να γυρίζει, βρήκε τρία σημάδια σκόνης από τρία δάχτυλα. Η έκπληξη; Ο δαίμονας στην ταινία είχε τρία δάχτυλα.


10. Τhe Innkeepers (2011)


Κατά την διάρκεια των γυρισμάτων του “The Hοuse of the Devil” o σκηνοθέτης Ti West, καθώς έμενε σε ένα ξενοδοχείο στο Connecticut, το Yankee Pedlar Inn, πρόσεξε κάποια αφύσικα περιστατικά. Οι πόρτες έκλειναν από μόνες τους, οι τηλεοράσεις άνοιγαν και έκλειναν επίσης από μόνες τους, και πολλά από τα άτομα της παραγωγής έβλεπαν εφιάλτες κάθε βράδυ.

Έτσι ο West δεν το άφησε να περάσει έτσι και επέστρεψε 2 χρόνια αργότερα με το “The Innkeepers” όπου τα ίδια αφύσικα περιστατικά άρχισαν να συμβαίνουν ξανά.