Έχω Θυμό... με τα oscars 2019. Μήπως να μην γινόταν καν η τελετή; - Cinefreaks.gr Cinefreaks.gr

Έχω Θυμό… με τα oscars 2019. Μήπως να μην γινόταν καν η τελετή;

Απόψεις, Βραβεία, Έχω Θυμό... | 5-2-2019 |

Οι υποψηφιότητες για την 91η Απονομή των Βραβείων Oscar, έχουν  ήδη βγει. Και πόσο χαρήκαμε η καρδούλα μας το ξέρει. Ενθουσιαστήκαμε τόσο πολύ που κάναμε και ολόκληρο άρθρο σχετικά με το πόσο ενδιαφέρουσα θα είναι η φετινή μάχη.

Διάβασε εδώ: Oscars 2019 – Θα είναι αυτή η απονομή, η πιο ενδιαφέρουσα των τελευταίων ετών;

Αλλά ξέρετε κάτι φίλες και φίλες Cinefreaks; Συνειδητοποιώ ότι βιάστηκα να μιλήσω… Γιατί σκεπτόμενος τι έχει γίνει και τι έχει ανακοινωθεί, ένα μαύρο σύννεφο απλώνεται μπροστά μου, που ούτε ένα πεντοχίλιαρο της Ρένας Βλαχοπούλου δεν μπορεί να διώξει.

Σκανδαλάκι Νο1: Η νέα κατηγορία, που μετατράπηκε σε κατηγόρια

Ας ξεκινήσουμε από το καλοκαίρι, και την ανακοίνωση της κατηγορίας Δημοφιλούς Ταινίας. Το ανακοινώνει η Ακαδημία, δεν δίνει πληροφορίες σχετικά με τον τρόπο που μια ταινία θα μπορούσε να πάρει υποψηφιότητα για αυτή την κατηγορία, δεν διευκρινίζει αν μία ταινία μπορεί να είναι υποψήφια και εδώ και στο Καλύτερης Ταινίας, και γίνεται και μπάχαλο, και αρχίζουν να την κράζουν. Και αντί να πατήσει πόδι και να πει “Η απόφαση πάρθηκε. Θα λειτουργεί έτσι, και τέλος,” πίσω Γιάννη τα καράβια, γιατί τα Oscar πολλοί αγάπησαν, την αμφισβήτηση ουδείς.

Σκανδαλάκι Νο2: “Και καλωσορίζουμε τον οικοδεσπότη μας… Ποιον οικοδεσπότη μας, λέμε τώρα”

Αντικειμενικά κάθε χρόνο το θέμα παρουσίασης της βραδιάς είναι (ίσως το πιο) σημαντικό. Και πάρε σενάρια, από εδώ, πάρε σενάρια από εκεί, o Jimmy Kimmel δεν μπορεί και τρίτη χρονιά σερί, οπότε τι κάνουμε; Αναζήτηση. Πώς; Μάλλον στο google το ψάξανε.

Μετά από μήνες, ανακοινώνεται ότι θα είναι ο Kevin Hart. Ούτε ζέστη ούτε κρύο. Κανείς δεν ήξερε πως θα μπορέσει να σηκώσει το βάρος, αλλά και πάλι τι μας νοιάζει; Κωμικός είναι, επαγγελματίας είναι, καλά λες θα είναι. Αμ δε! Σαν να του την είχαμε στημένη. 11 ώρες μετά την ανακοίνωση βγαίνουν στον αέρα tweets του ηθοποιού, από 8 χρόνια πριν που ήταν ομοφοβικά, και για τα οποία ο ίδιος έχει απολογηθεί και καμιά δεκαριά φορές.

Κόντρα ανακοίνωση ότι αποχωρεί. Τώρα το θέλησε μόνος του (βέβαια ο Hart αυτό ισχυρίζεται), τον “αποχωρήσανε”, η αλήθεια είναι κάπου στη μέση. Ένας ένας οι λοιποί επιλαχόντες την κάνουν με ελαφρά, αλλά όχι και ανάλαφρα, πηδηματάκια, και κόντρα ανακοίνωση. Χωρίς οικοδεσπότη η φετινή απονομή. Στο μυαλό μας έρχεται ο Rob Lowe τότε που τραγούδησε την Χιονάτη. Εμετός.

Σκανδαλάκι Νο3: Η διάρκεια της μετάδοσης πρέπει να μειωθεί.

Το ABC σου λέει ότι πρέπει να πετσοκόψουμε την μετάδοση την τηλεοπτική, γιατί 3 και κάτι ώρες παραπάει. Ψάχνει λοιπόν να δει τι μπορεί να κάνει.

Υποσκανδαλάκι Α: Αποχαιρέτα τα τραγούδια σου που χάνεις.

Ανακοίνωση: Μόνο 2 τραγούδια από τα 5 υποψήφια θα παρουσιαστούν επί σκηνής, από “A Star Is Born” και “Black Panther”, δηλαδή τα φαβορί. Ε ρε μάνα μου τι έγινε. Μέχρι και ο Lin-Manuel Miranda αντέδρασε. Δίκιο άδικο, δεν μας νοιάζει στην παρούσα φάση. Ο κόσμος τα πήρε στο κρανίο, και η Ακαδημία ανακαλεί την απόφασή της 3 μέρες μετά.

Υποσκανδαλάκι Β: Αποχαιρέτα τα βραβεία σου που χάνεις. Ή αλλιώς όταν τα Oscar έπαθαν Bafta

Και σου λέει η Ακαδημία, τι να κάνω για να μειώσω την διάρκεια; Ας κόψω βραβεία από την τηλεοπτική μετάδοση, τα οποία θα τα δίνω στα διαφημιστικά διαλείμματα, και θα τα μοντάρω στο τέλος. Και όταν λέμε βραβεία εννοούμε τα τεχνικά. Μοντάζ, μιξάζ, οπτικά εφέ, φωτογραφία κτλ κτλ.

Αυτή την στιγμή που μιλάμε, δεν έχει υπάρξει επίσημη ανακοίνωση για το τι ακριβώς θα συμβεί. Εσύ δηλαδή τώρα που περιμένεις πώς και πώς να δεις τα βραβεία για μοντάζ και φωτογραφία, όπως εγώ δηλαδή κάθε χρόνο, όχι. Εκείνη την ώρα θα δεις διαφήμιση για χάπι κατά της δυσκοιλιότητας και πολύ σου πάει. Εσένα θα στα μοντάρουν και θα στα δείξουν μαζεμένα στο τέλος.

Η αλήθεια είναι ότι τα Bafta κάπως έτσι παρουσιάζουν. Με μέγιστες διαφορές. Η απονομή ξεκινάει, αλλά η τηλεοπτική μετάδοση αρχίζει μία ώρα μετά στο BBC. Γίνεται παράλληλο μοντάζ, πολλά τεχνικά βραβεία τα βλέπεις μαζεμένα στο τέλος, ΑΛΛΆ, δεν έχεις διαφημίσεις, και σε ένα διωράκι έχεις τελειώσει αρχοντόπουλο.

Είναι πια ξεκάθαρο ότι αν μπορούσε η Ακαδημία να μην κάνει Oscar φέτος, θα το έκανε. Βασικά μας δίνει την αίσθηση ότι ντρέπεται που είναι Ακαδημία. Κι όμως σου έχω λύσεις αγαπημένη μου Ακαδημία:

Λύση Νο1: Γίνε το κινηματογραφικό Super Bowl.

Πώς το Super Bowl έχει γίνει show με τα όλα του; Α να γεια σου. Μέχρι και οι διαφημίσεις του έχουν ενδιαφέρον. 4 ώρες; Ναι 4 ώρες. Αλλά έχεις ένα σκασμό ενδιαφέροντα να περιμένεις. Μα τον αγώνα, μα το halftime show, μα τα trailers, μα τις διαφημίσεις τίγκα στον επώνυμο; Τι να πρωτοπείς.

Και σκέψου ότι το ABC ανήκει στην Disney, που σημαίνει ότι θα μπορούσαμε να δούμε ένα trailer για το επόμενο Avengers, ή για το Toy Story, ή ακόμα και για το Lion King, ξέρω ‘γω! Έτσι κάνεις το κοινό να περιμένει. Αλλά όχι. Εμείς σου λέει επί 16 διαφημιστικά διαλείμματα θέλουμε να βλέπουμε ασφαλιστικές εταιρείες και πάνες για την ακράτεια.

Λύση Νο2: Χαλάρωσε το λίγο, και σπάσε πλάκα με τα μούτρα σου.

Τι να σου πω Ακαδημία μου. Τι να σου πω! Θα σου πω να δεις τις παρουσιάσεις των Golden Globes της τελευταίας 7ετίας για να δεις πώς γίνεται. Σε κυνηγάνε σκάνδαλα; Μίλα για αυτά. Μη μου τα καλύπτεις.

Και που ξέρεις; Μπορεί και να σε αγαπήσουμε ξανά…

Διαβάστε περισσότερα για: