Πρεμιέρες 08/11/2018 - Μικρό, αλλά ενδιαφέρον πρόγραμμα - Cinefreaks.gr Cinefreaks.gr

Πρεμιέρες 08/11/2018 – Μικρό, αλλά ενδιαφέρον πρόγραμμα

Πρεμιέρες | 8-11-2018 |

Ο Νοέμβριος συνεχίζει συντηρητικά, καθώς όλα τα βαριά χαρτιά της σεζόν θα ξεκινήσουν την πορεία τους μέσα στον μήνα. Κι όμως αυτή η εβδομάδα έχει κάποια ενδιαφέροντα χαρτιά, που σίγουρα πρέπει να τραβήξουν την προσοχή σας…

Αναλυτικά οι πρεμιέρες για σήμερα Πέμπτη 08/11/2018:

Το Κορίτσι στον Ιστό της Αράχνης (The Girl in the Spider’s Web)

Πώς μπορείς να αποτινάξεις από πάνω σου έναν ρόλο τόσο χαρακτηριστικό όσο αυτόν της Βασίλισσας Ελισάβετ; Πετάς από πάνω σου τους καλούς τρόπους, το στυλιζαρισμένο παίξιμο, και κάνεις τόσα piercing, που θα έκαναν και την ίδια την βασίλισσα να τρομάξει.

Φρέσκια μετά το The Crown, την σειρά που την έκανε παγκοσμίως γνωστή, η Claire Foy θα είναι η τρίτη ενσάρκωση τις Lisbath Salander, μετά τις Rooney Mara και Noomi Rapace, στο sequel του “Girl With the Dragon Tattoo,” στην αμερικανική του έκδοση, καθώς η σειρά Millenium, έχει ήδη μεταφερθεί από την Σουηδία. Το επόμενο κεφάλαιο ονομάζεται, The Girl in the Spider’s Web, και η Foy φαντάζει μη αναμενόμενη επιλογή, αλλά ενδιαφέρουσα.


Overlord

Mία πρώτη γεύση σχετικά με τον τρόμο, που είναι τοποθετημένος κατά την διάρκεια του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου, αλλά ακόμα δεν υπάρχει κάτι ξεκάθαρο σχετικά με την σύνδεση των ταινιών Cloverfield. Η ταινία έχει σαν πρωταγωνιστή τον Jovan Adepo σαν Boyce, έναν νεαρό αμερικανό που καλείται να αντιμετωπίσει τον τρόμο τον μεταλλαγμένων νεκρών στο πεδίο της μάχης. Μαζί του θα δούμε τους Wyatt Russell, που τον είδαμε στο καταπληκτικό επεισόδιο του “Black Mirror”, “Playtest”, και τον Iain De Caestecker, του επίσης τηλεοπτικού, “Agents of SHIELD”.


Η Κοιλάδα των Σκιών (Valley of Shadows)

Ο εξάχρονος Άσλακ μένει, μαζί με την μητέρα του, Άστρι, σ’ ένα μικρό χωριό της Νορβηγίας που βρίσκεται ανάμεσα στη θάλασσα και τα βουνά. Ένα βράδυ με πανσέληνο, ο φίλος του μικρού του δείχνει κάτι ανησυχητικό: κάποιος έχει σκοτώσει τρία πρόβατα. Η εξήγηση του φίλου του, πως υπαίτιος είναι ένας λυκάνθρωπος, εξάπτει τη φαντασία του Άσλακ. Έτσι, όταν ο σκύλος του το σκάει, ο Άσλακ αποφασίζει να περιηγηθεί στο τρομακτικό δάσος πίσω από το σπίτι του. Άραγε, αυτά που του συμβαίνουν εκεί μέσα είναι πραγματικότητα ή αποκύημα της φαντασίας του;


Το Μυστικό της Πέτρα (Petra)

Η Πέτρα είναι γύρω στα 30. Ζωγράφος. Δεν γνώρισε ποτέ τον πατέρα της. Όλη της την ζωή τής έκρυβαν επιμελώς την ταυτότητά του. Όταν η μητέρα της πεθαίνει, αποφασίζει να λύσει μόνη της το μυστήριο της ίδιας της ύπαρξής της.

Η έρευνα που ξεκινά την οδηγεί στον Γιάμε, έναν διάσημο καλλιτέχνη αλλά παράλληλα έναν θρασύ και αδίστακτο άνθρωπο. Με την πρόφαση της μαθητείας στο πλάι του, μπαίνει στην ζωή του. Γνωρίζει την σύζυγό του Μαρίζα, τον γιο του Λούκας και την γειτονική τους οικογένεια. Τόσοι λίγοι άνθρωποι που τους ενώνουν και παράλληλα τους χωρίζουν τόσα πολλά ψέματα.

Στην κοινή τους διαδρομή, η σκληρή λογική της μοίρας θέλει τη μία αποκάλυψη να διαδέχεται την άλλη, τη βία να διαταράσσει τη ζωή και ό,τι η Πέτρα θεωρεί αλήθεια να ανατρέπεται μέρα με την ημέρα. Θα καταφέρει να λυτρωθεί από το παρελθόν και να χαράξει το μέλλον της πάνω σε αυτόν τον καμβά από μυστικά


Ληστεία στο Μουσείο (Museo)

Οι ακόμα φοιτητές στα 30φευγα τους και μένοντας με τους γονείς τους, Juan και Wilson, οργανώνουν μια ληστεία στο Εθνικό Ανθρωπολογικό Μουσείο στην πόλη του Μεξικό κλέβοντας πολύτιμα αντικείμενα από την εποχή των Μάγιας, ανάμεσά τους και η εντυπωσιακή μάσκα του King Pakal. Η παράτολμη ληστεία λαμβάνει χώρα τα Χριστούγεννα, όταν οι δυο τους πιάνουν στον ύπνο την ασφάλεια του μουσείου. Όταν θα γυρίσουν σπίτι, θα δουν ότι η πράξη τους είναι πρώτο θέμα στην τηλεόραση ενώ όλοι αναφέρονται σε αυτήν σαν μια επίθεση απέναντι στο Μεξικάνικο έθνος. Ο πατέρας του Juan μάλιστα λέει ότι οι δράστες πρέπει να κρεμαστούν δημόσια.


Μη Με Αγγίζεις (Touch me not)

“Tell me how you loved me, so I understand how to love.” Πές μου πως με αγαπάς, ώστε να καταλάβω πως να αγαπώ. Σκηνοθέτης και οι χαρακτήρες της ρίχνονται σε μια εξερεύνηση για την οικειότητα. Στην εύθραυση ισορροπία ανάμεσα σε πραγματικότητα και μυθοπλασία, το Touch Me Not ακολουθεί το συναισθηματικό ταξίδι των Laura, Tómas και Christian, προσφέροντας μία βαθιά οπτική στην ζωή τους.