Έχω Θυμό... με το νέο "Predator", και όχι μόνο με την ταινία - Cinefreaks.gr Cinefreaks.gr

Έχω Θυμό… με το νέο “Predator”, και όχι μόνο με την ταινία

Έχω Θυμό... | 26-11-2018 |

Τα λάθη είναι για τους ανθρώπους. Το δέχομαι και το κατανοώ… Έχω κάνει και εγώ, έχεις κάνει και εσύ και ουδείς άσφαλτος που έλεγε και η Άντζελα.

Σε ένα τέτοιο σφάλμα λοιπόν, υπέπεσα χθες, και υπέπεσα και με τα μούτρα και έφαγα και τα μούτρα μου.

Αποφάσισα να δω τον νέο “Κυνηγό”. Δεν το χρειαζόμουν, καθώς την ξέρετε την άποψή μου για τα αχρείαστα sequel, reboots και remakes (αν όχι διάβασε εδώ). Αλλά έχω και περιέργεια τρομάρα μου.

Η ταινία από την αρχή της φαίνεται να έχει ξεχάσει όλους τους βασικούς κανόνες μιας ταινίας. Καμία εισαγωγή χαρακτήρων, καμία δομή χαρακτήρων, και ένα σενάριο που έχει βασιστεί στο ότι γνωρίζεις από πριν την ιστορία. Δεν θα ισχυριστώ ότι η πρώτη ταινία είχε κανένα σενάριο grande, αλλά τουλάχιστον δεν προσπάθησε να κοροϊδέψει κανέναν. Σε αντίθεση με το απόλυτο έκτρωμα που φέτος μας έδωσε ο  Shane Black.

Πιο συγκεκριμένα.

Η ταινία ξεκινά με μία μάχη να υφίσταται, μακριά από τον πλανήτη μας, ανάμεσα στους Κυνηγούς. Για να ανακαλύψουμε ότι από την δεκαετία του 80, που υποτίθεται ότι εκείνοι επισκέπτονται την Γη, το κάνουν γιατί μαζεύουν ανθρώπινα δείγματα, προκειμένου να εξελιχθούν. Σαν είδος πάμε από το κακό στο χειρότερο, και ως εκ τούτου, όταν εμείς φύγουμε από τον μάταιο τούτο κόσμο, εξελιγμένοι αυτοί θα κατοικήσουν τον πλανήτη μας. Πάρε και το μηνυματάκι λοιπόν, για να μην έχεις να λες ότι η ταινία δεν είχε και υπόβαθρο. Α! Υπάρχουν και κατοικίδια σκυλιά Predators να ξέρετε. Τα οποία καταλαβαίνουν τις ανθρώπινες εντολές να ξέρετε. Επίσης η ταινία χρησιμοποιεί gore στοιχεία, για το gore και μόνο.

Χαμένος χρόνος. Ολοκληρωτικά. Τζάμπα το hype, τζάμπα η αναμονή, τζάμπα τα trailer, και τζάμπα καίει και η λάμπα. Οι Jacob Tremblay, Sterling K. Brown και Olivia Munn, να προσπαθούν να παίξουν και να μην μπορούν. Και εδώ φτάνουμε στο δεύτερο σημείο που έμαθα κατόπιν εορτής και έφτασα να εκνευριστώ ακόμα περισσότερο.

Η Olivia Munn έπεσε θύμα εργασιακής κακομεταχείρισης. Ένας από τους ηθοποιούς, με τον οποίο εκείνη γύρισε και μία σεξουαλική σκηνή, ήταν κολλητός φίλος του Shane Black. O λόγος για τον Steven Wilder Striegel, ο οποίος είχε μπει φυλακή για 6 μήνες, δηλώνοντας ένοχος για σεξουαλική παρενόχληση μιας 14χρονης, του συγγενικού του περιβάλλοντος. Όταν η Munn έμαθε το συγκεκριμένο γεγονός, ζήτησε από τον Fox να διαγραφεί η σκηνή από την ταινία, πράγμα το οποίο πραγματοποιήθηκε, καθώς όντως η σκηνή λείπει. Η Munn ενημέρωσε τους συμπρωταγωνιστές της σχετικά, για να δεχτεί και απάντηση από τον Black “Η σκηνή διεγράφη. Τι άλλο θέλεις;”

Οι μόνοι που βρέθηκαν πάντως στην πρεμιέρα της ταινίας στο Τορόντο ήταν η Munn και ο Tremblay, καθώς οι λοιποί από φόβο να αντιμετωπίσουν τα γεγονότα αποφάσισαν να αποχωρήσουν από τις υποχρεώσεις τους σχετικά με την προώθηση της ταινίας, πράγμα που από μόνο του λέει πολλά. Ο μόνος που την υποστήριξε ανοιχτά ήταν ο Brown.

Και θυμωμένος απορώ: Τι ακριβώς έχει συμβεί για να αλλάξουν τα πράγματα στην μετά #MeToo εποχή; Καλά τα gala του Variety, καλός ο ακτιβισμός, και μπράβο τεραστίων διαστάσεων σε εκείνους που αγωνίζονται να αλλάξουν τα πράγματα. Και δεν ισχυρίζομαι ότι ο Striegel θα πρέπει να τιμωρείται για πάντα για κάτι. Αλλά αναρωτιέμαι αν θα έπρεπε να ενημερωθεί η Munn για κάτι τέτοιο. Εκτός αν δεν είναι δικαίωμά της. Λέω εγώ τώρα.

Το συμπέρασμά μου: Τζάμπα χαιρόμαστε και ελπίζουμε να αλλάξουν τα πράγματα… Κυρίως όσο υπάρχουν άνθρωποι σαν τον Black σε καίριες θέσεις. Άντε να δούμε…

Δες την συνέντευξη της Munn στην Ellen DeGeneres:

Διαβάστε περισσότερα για: ,