Πρεμιέρες 11/10/2018 - Νέες ταινίες, με κάποιες μόνο για εκείνους που το ψάχνουν - Cinefreaks.gr Cinefreaks.gr

Πρεμιέρες 11/10/2018 – Νέες ταινίες, με κάποιες μόνο για εκείνους που το ψάχνουν

Πρεμιέρες | 11-10-2018 |

Και δεν εννοούμε ότι οι ταινίες αφορούν “ψαγμένους” θεατές. Αλλά αφορούν εκείνους που ψάχνουν καλά τι βγαίνει στις αίθουσες, καθώς οι περισσότερες από αυτές δεν έχουν διαφημιστεί καν, και λογικό συνεπακόλουθο να μην έχουν αρκετή ζωή στις αίθουσες.

Αναλυτικά οι πρεμιέρες για σήμερα Πέμπτη 11/10/2018:

Το Σπίτι που Έχτισε ο Τζακ (The House that Jack Built)

Ένας serial killer που την βρίσκει να σκοτώνει (κατά βάση) γυναίκες αφηγείται σε έναν άγνωστο και απρόσωπο ακροατή το τι συνέβη στα τελευταία 12 χρόνια στη ζωή του. Και μέσα από την αφήγησή του βλέπουμε ουσιαστικά να δομείται το πορτρέτο ενός ψυχοπαθή δολοφόνου δια χειρός Λαρς Φον Τρίερ, στην σημαντικότερη ταινία που κάνει πρεμιέρα αυτή την εβδομάδα στις ελληνικές αίθουσες και έχει τίτλο «Τhe house that Jack built».


Η Μεγάλη Νύχτα του Φρανσίσκο Σάνκτις (La Larga Noche de Francisco Sanctis)

Βρισκόμαστε στο Μπουένος Άιρες του 1977. Ο Φρανσίσκο Σάνκτις, ένας οικογενειάρχης που ζει μια ήσυχη ζωή, μαθαίνει για μια επικείμενη απαγωγή που ετοιμάζουν οι στρατιώτες του δικτατορικού καθεστώτος. Έχει μόνο μία νύχτα για να πάρει την πιο σημαντική απόφαση της ζωής του: θα προσπαθήσει να σώσει τη ζωή κάποιων αθώων θέτοντας σε κίνδυνο τη δική του;


Colette

Όπως δυστυχώς σε πολλά καλλιτεχνικά πεδία, έτσι και στην λογοτεχνία, ιστορικά η γυναικεία παρουσία δεν έχει πολλούς εκπροσώπους, γεγονός που οδηγούσε της γυναίκες συγγραφείς να υπογράφουν με ανδρικά ψευδώνυμα.

Στην περίπτωση της Γαλλίδας συγγραφέως Sidonie-Gabrielle Colette, δεν της δόθηκαν καν τα εύσημα για τις διάσημες νουβέλες της “Claudine”. Αντίθετα, ο σύζυγός της Henry ‘Willy’ Gauthier-Villars, έβαλε το όνομά του στα εξώφυλλα. Τώρα όμως η ιστορία της μεταφέρεται στον κινηματογράφο από τον σκηνοθέτη του “Still Alice”, Wash Westmoreland, με την Keira Knightley στον πρωταγωνιστικό ρόλο, με τον σύζυγό της να ενσαρκώνει ο Dominic West.

Μαζί με τις προσπάθειές της για να μπει το όνομά της στις νουβέλες, η Colette έζησε χωρίς φόβο και κυρίως αγωνίστηκε για σεξουαλική ελευθερία. Μία αληθινή ιστορία, με θέματα που αφορούν το σήμερα, η οποία αναμένεται να βγει τον ερχόμενο Ιανουάριο, ακριβώς στο αποκορύφωμα της Οσκαρικής περιόδου. Οπότε, βάλτε με το νου σου σας…


Σκοτεινός Διάδρομος (Down a Dark Hall)

Η φαινομενικά προβληματική έφηβη, Kit Gordy, αναγκάζεται να μπει εσώκλειστη στο Blackwood Boarding School. Δεν θα αργήσει να ανακαλύψει ότι είναι παγιδευμένη από σκοτεινές δυνάμεις, τις οποίες φαίνεται να διαχειρίζεται η διευθύντρια Madame Duret.


Alpha

Στην προ-ιστορική εποχή, ένας νεαρός προσπαθεί να επιστρέψει σπίτι του, καθώς κατά την διάρκεια ενός κυνηγιού, έχασε την οικογένειά του. Στην πορεία του, θα συναντηθεί με έναν λύκο, ο οποίος μοιράζεται την ίδια μοίρα. Θα αναπτύξουν μία σχέση, που ίσως αλλάξει την πορεία της ανθρωπότητας..


Οι Άντρες Δεν Κλαίνε (Men Don’t Cry)

15 χρόνια μετά τον πόλεμο στην Γιουγκοσλαβία, ένα ξενοδοχείο στην Σερβία θα μετατραπεί σε ένα άτυπο πεδίο μάχης, καθώς μία ομάδα βετεράνων του πολέμου, θα δει τα μέλη της να συγκρούονται, όταν οι παλιές αντιπαλότητες θα βγουν και πάλι στην επιφάνεια.


Με Διαβατήριο τη Γοητεία (The Charmer)

Ο Ισμαήλ βρίσκεται στη Δανία. Είναι γύρω στα 30, πάντα καλοντυμένος, γοητευτικός και ευγενικός. Φλερτάρει επίμονα με τις γυναίκες και θέλει άμεσα να παντρευτεί. Ως εδώ τα πράγματα θα έμοιαζαν σχεδόν φυσιολογικά, αν η άδεια παραμονής του Ισμαήλ στη χώρα, δεν έληγε μέσα στις επόμενες ημέρες. Προκειμένου να μη δρομολογηθεί η επιστροφή του στο Ιράν, ο Ισμαήλ προσποιείται κάθε μέρα έναν άλλο εαυτό, προσπαθώντας να γοητεύσει μία ακόμη γυναίκα. Κυριευμένος από την αγωνία να τα καταφέρει, το σχέδιό του γίνεται εμμονή, μέχρι που συναντά τη Σάρα, μία Ιρανή που ζει στη Δανία και καταλαβαίνει αμέσως τα σχέδιά του.


Αδελφικοί Εχθροί (Frères Ennemis)

Ο Driss και ο Manuel είναι δύο παιδικοί φίλοι, που επέλεξαν όμως διαφορετικές πορείες: Ο Manuel έγινε εγκληματίας, ενώ ο Driss αστυνομικός. Όταν η μεγαλύτερη επιχείρηση του Manuel, πηγαίνει στραβά, οι δύο άντρες θα συναντηθούν ξανά και θα συνειδητοποιήσουν ότι χρειάζονται ο ένας τον άλλον για να επιβιώσουν.