Πρεμιέρες 20/09/2018 - Σα να φτιάχνουν τα πράγματα - Cinefreaks.gr Cinefreaks.gr

Πρεμιέρες 20/09/2018 – Σα να φτιάχνουν τα πράγματα

Πρεμιέρες | 20-9-2018 |

Από τις προηγούμενες εβδομάδες, όπου είχαμε πολλές ταινίες να κάνουν πρεμιέρα, χωρίς να μπορεί ο κόσμος να διαλέξει με την ησυχία του, κυρίως, γιατί δεν υπήρχε και κάτι αξιόλογο, περνάμε σε αυτήν την εβδομάδα όπου λίγες ταινίες έρχονται μεν, καλύπτουν όμως σημαντικό φάσμα.

Αναλυτικά οι πρεμιέρες για σήμερα Πέμπτη 20/09/2018:

Σ’ Αυτή τη Χώρα Κανείς Δεν Ήξερε να Κλαίει

Ένας Γάλλος ευρωβουλευτής και μια νεαρή οικονομολόγος φτάνουν με καΐκι σε ένα αχαρτογράφητο νησάκι του Αιγαίου, το ειδυλλιακό Αρμενάκι, και έρχονται σε επαφή με τον αλλόκοτο τρόπο ζωής και τις ανατρεπτικές ηθικές αξίες των κατοίκων του.


Μην Ανησυχείς, Δε Θα Φτάσει Μακριά Με τα Πόδια (Don’t Worry, He Won’t Get Far on Foot)

 

Στην ηλικία των 21 χρόνων, ο αλκοολικός Τζον Κάλαχαν μένει τετραπληγικός και βρίσκεται σε αναπηρικό αμαξίδιο εξαιτίας ενός τροχαίου ατυχήματος μετά από μια νύχτα μεθυσιού. Προσπαθώντας να προσαρμοστεί στη νέα του πραγματικότητα αλλά και να απεξαρτηθεί από το αλκοόλ, ο Τζον βρίσκει νέα δύναμη για ζωή μέσα από τις συναντήσεις του με τους ΑΑ, αλλά και μέσα από τα κυνικά, αυτοσαρκαστικά καρτούν που σχεδιάζει, τα οποία θα τον κάνουν διάσημο.


Χάσαμε το Δρόμο… Στοπ! (Contromano)

 

Ο Μάριο Καβαλάρο ξυπνάει κάθε πρωί με τον ίδιο τρόπο, στο ίδιο σπίτι, στην ίδια γειτονιά και την ίδια πόλη, το Μιλάνο. Έχει μόλις κλείσει τα πενήντα. Αγαπάει την ακρίβεια, τη συνέπεια, τον σεβασμό και τους καλούς τρόπους και γενικότερα την τάξη: για εκείνον, όλοι πρέπει να μιλούν χαμηλόφωνα και να μένουν εκεί όπου ανήκουν. Μοιράζει τον χρόνο του ανάμεσα στο μαγαζί που κληρονόμησε από τον πατέρα του και τον κήπο στην ταράτσα του σπιτιού του – το μόνο πραγματικό πάθος του. Κάθε αλλαγή τον τρομάζει, πόσο μάλλον όταν αυτή η αλλαγή έχει να κάνει με την πώληση του αγαπημένου του μπαρ σε έναν Αιγύπτιο και τον ερχομό του Όμπα, ενός Σενεγαλέζου πωλητή δρόμου, που -με περισσή αυτοπεποίθηση- στήνει την πραμάτεια του και του κλέβει την πολυπόθητη πελατεία.


Υπεράνω Πάσης Υποψίας (The Catcher Was a Spy)

Στα μέσα του Β’ Παγκόσμιου Πολέμου ο πρωτοκλασάτος αθλητής του Baseball Μό Μπεργκ στρατολογείτε σε μία νέα ομάδα: στο Γραφείο των Υπηρεσιών Ασφαλείας (την μεταγενέστερη CIA) . O Μπεργκ δεν είναι ένας συνηθισμένος αθλητής, μορφωμένος, μιλάει εννέα γλώσσες και είναι συχνά καλεσμένος σε ένα δημοφιλές παιχνίδι γνώσεων της τηλεόρασης. Παρά την αναγνωσιμότητα του ο Μπεργκ είναι ένας αινιγματικός άνδρας με ταλέντο στο να κρατάει μυστικά. Ο νεοσύλλεκτος κατάσκοπος σύντομα εκπαιδεύεται και ρίχνεται στο πεδίο της δράσης με σκοπό να εμποδίσει τον Γερμανό επιστήμονα Werner Heisenberg να φτιάξει μια ατομική βόμβα για τους Ναζί.


To Σπίτι με το Ρολόι στον Τοίχο (The House with a Clock in its Walls)

 

Ο Lewis Barnavelt, μετά τον χαμό των γονιών του, θα πάει να ζήσει στο Μίσιγκαν, με τον θείο του, Jonathan. Θα ανακαλύψει όμως ότι ο θείος του είναι πολέμαρχος, και έτσι θα εμπλακεί σε έναν κόσμο μαγείας. Αλλά οι δυνάμεις αυτές αποκτούνται και από κακούς. Ο Lewis θα μάθει για τον Isaac Izard, έναν κακό μάγο, που θέλει να φέρει την Αποκάλυψη, μόνο και μόνο για να δει τι θα γίνει αργότερα. Για να καταφέρει κάτι τέτοιο, θα κατασκευάσει ένα ρολόι, με την βοήθεια της Μαύρης Μαγείας, το οποίο όσο χτυπάει, τόσο πλησιάζει η Αποκάλυψη. Έφυγε όμως από την ζωή πριν το ολοκληρώσει, και το έκρυψε μέσα σε έναν από τους τοίχους του σπιτιού, στο οποίο πλέον κατοικεί ο Jonathan. Θείος και ανιψιός πρέπει να βρουν το ρολόι, την την γυναίκα του Isaac.


Johnny English Strikes Again (Johnny English Strikes Again)

 

Στην τρίτη προσθήκη του franchise, ο Rowan Atkinson, επιστρέφει σαν τον πράκτορα των μυστικών υπηρεσιών της Μεγάλης Βρετανίας.

Μία κυβερνοεπίθεση αποκαλύπτει τις ταυτότητες όλων των μυστικών πρακτόρων της Βρετανίας, και ο Johnny English είναι η τελευταία ελπίδα των Μυστικών Υπηρεσιών. Τον καλούν λοιπόν να επιστρέψει από την σύνταξη, για να ανακαλύψει τον hacker, υπερπηδώντας τις δοκιμασίες της μοντέρνας τεχνολογίας, προσπαθώντας να επιτύχει.