Πες αντίο στην κατηγορία Δημοφιλούς Ταινίας στα Oscar... Προς το παρόν... - Cinefreaks.gr Cinefreaks.gr

Πες αντίο στην κατηγορία Δημοφιλούς Ταινίας στα Oscar… Προς το παρόν…

Ειδήσεις | 10-9-2018 |

Κάθεσαι ωραία και καλά, και διαβάζεις ότι η Ακαδημία Κινηματογραφικών Τεχνών και Επιστημών, σκοπεύει να εντάξει νέα κατηγορία στην Απονομή των Oscars. Λες “επιτέλους, καιρός ήταν να αλλάξουν τα πράγματα”. Στο καπάκι όμως, διαβάζεις ότι η κατηγορία αυτή θα ονομάζεται “Εξαιρετικό Επίτευγμα σε Δημοφιλή Ταινία”. Και αρχίζεις να αναρωτιέσαι: Τι ειν’ τούτο; Ποιες ταινίες θα περιλαμβάνονται σε αυτή την κατηγορία; Τι σημαίνει αυτό για την κατηγορία καλύτερης ταινίας; Πώς υπολογίζεται πόσο δημοφιλής είναι η ταινία; Και άλλες πολλές, πολλές, πολλές, έως και πάμπολλες απορίες ακόμα.

Ξεκινάς να ψάχνεις. Δεν βρίσκεις όμως πληροφορίες, γιατί ακόμα και η ίδια η Ακαδημία, δεν σου έχει πει τίποτε παραπάνω. Το μόνο που βρίσκεις είναι αναλύσεις και προβλέψεις. Το ίδιο όμως έκανε και η ακαδημία, και έτσι αποφάσισε να κάνει πίσω. Οπότε, τζάμπα οι ανακοινώσεις.

Μετά τις αντιδράσεις από κοινό, κριτικούς, και γενικά την βιομηχανία ολάκερη, η Ακαδημία ανακοίνωσε ότι δεν θα περιλαμβάνεται αυτή η κατηγορία στην τελετή απονομής του 2019, με την δικαιολογία ότι θα θέμα χρίζει περισσότερης μελέτης. “Υπήρξε ένα μεγάλο εύρος αντιδράσεων, σχετικά με την ένταξη του νέου βραβείου, και αναγνωρίζουμε την ανάγκη για περισσότερη συζήτηση με τα μέλη. Έχουμε κάνει αλλαγές στα Oscars μέσα στα χρόνια, όπως και φέτος, και θα συνεχίσουμε να εξελισσόμαστε, ενώ σεβόμαστε την κληρονομιά των τελευταίων 90 ετών,” δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος της ακαδημίας, Dawn Hudson.

Καλά τα λέει ο διευθυντής, δεν λέμε, αλλά αυτό που πιστεύουμε ότι πρέπει να γίνει είναι, η Ακαδημία να κοιτάξει γύρω της, τα άλλα βραβεία, όπως τα SAG, τα Bafta, μη σου πω και τα MTV Movie Awards, προκειμένου να δει τι γίνεται και παραέξω…