American Horror Story Apocalypse - S08E01 - The End: Η Αρχή του Τέλους - Cinefreaks.gr Cinefreaks.gr

American Horror Story Apocalypse – S08E01 – The End: Η Αρχή του Τέλους

TV | 14-9-2018 |

Για ακόμα μία φορά, και για ακόμα μία σεζόν, η ανθολογία τρόμου του FX, επέστρεψε και αυτή τη φορά, τα πράγματα είναι πιο ραγδαία από το σύνηθες.

Από την αρχή, και εννοούμε από το promo του τίτλου, όσο να πεις ενθουσιαστήκαμε αρκετά. Μαθαίνεις ότι η σεζόν θα έχει τον τ΄τιλο “Αποκάλυψη”, και ότι αφορά συνδυασμό ανάμεσα στα Murder House και Coven. Δηλαδή στην σεζόν που ξεκίνησε τα πάντα, αλλά και στην σεζόν που έφερε την σειρά στην μοντέρνα εποχή. Ξέρεις ήδη ότι κάποιοι χαρακτήρες θα επιστρέψουν, με το μόνο γεγονός που επειβεβαιώνεται να είναι ότι η Sarah Paulson θα ερμηνεύσει περισσότερους από έναν χαρακτήρες.

Από την αρχή λοιπόν, το Apocalypse φαντάζει σαν δώρο σε όλους εμάς που παραμείναμε στη σειρά, ακόμα και μετά το Freak Show, (που συνεχίζει να είναι η χειρότερη σεζόν από όλες), κυρίως γιατί εκεί καταλάβαμε ότι όλες οι σεζόν υπάρχουν στο ίδιο τηλεοπτικό σύμπαν.

Στα χαρτιά όλα φαίνονταν ιδανικά. Και στο πρώτο επεισόδιο, με τίτλο “The End”, με την ελπίδα να εννοεί το τέλος του κόσμου, και όχι της σειράς, φαίνεται πως λειτουργήσαμε με δύο ταχύτητες. Μέσα στην πάροδο των χρόνων, το AHS έχει αλλάξει ύφος. Από τα παραδοσιακό slasher και τα ανατριχιαστικά σκηνικά, έχουμε περάσει σε αναφορές στην pop κουλτούρα και σε ρηχούς χαρακτήρες. με πρώτη και καλύτερη την Madison, της Emma Roberts, στο Coven. Αλλά πριν βιαστείς να κατηγορήσεις τους σεναριογράφους, σκέψου πόσο έχεις αλλάξει και εσύ σαν θεατής. Ίσως να είναι ο καθρέφτης μας όλοι αυτοί οι χαρακτήρες. Ίσως λέω.

Πριν συνεχίσεις SPOILER ALERT:

Το επεισόδιο ξεκινά με κάτι χαλαρό: Πυρηνικές κεφαλές εξαφανίζουν ολόκληρες πόλεις, και οι ειδήσεις μιλούν για Τρίτο Παγκόσμιο Πόλεμο. Ε; Χαλαρό! 4 άνθρωποι, καταφέρνουν να πετάξουν με ένα ιδιωτικό αεροπλάνο από το LA O κος. Gallant, κομμωτής (Evan Peters), η γιαγιά του, γνωστή κινηματογραφική σταρ (Joan Collins), η Coco, πελάτισσα του πρώτου (Leslie Grossman, της οποίας ο χαρακτήρας μοιάζει αρκετά με την Meadow του Cult), και η βοηθός της Mallory (Billie Lourd, η οποία στο Cult ήταν η αδερφή του Peters). Την ίδια στιγμή, η Emily (Ashley Santos) και ο Timothy (Kyle Allen) θα απαχθούν από τα μέλη μιας μυστηριώδους οργάνωσης, και θα σωθούν από τον πυρηνικό όλεθρο, εξαιτίας του DNA τους. Μη ρωτάς. Δεν ξέρουμε περισσότερα. Όλοι καταλήγουν φιλοξενούμενοι ενός υπόγειου καταφυγίου, με όνομα “Outpost Three”, του οποίου τα κεφάλια είναι η Wilhelmina Venavle Sarah Paulson, στον πρώτο από τους τρεις ρόλους της αυτήν την σεζόν) και η Miriam (Kathy Bates), για της οποίες μαθαίνουμε ότι έχουν κρυφή ατζέντα, και μάλλον θέλουν να πετύχουν περισσότερα, κρυφά από τον οργανισμό που ανήκουν, aka The Cooperative, παίζοντας και διασκεδάζοντας με τους “φιλοξενούμενούς” τους,

Στο τέλος όμως ένα από τα μεγάλα κεφάλια του Οργανισμού θα τις επισκεφτεί. Και δεν είναι άλλος από τον Michael Langdon. Και αν αυτό το όνομα δεν σας λέει τίποτα, να σας θυμίσω ότι μιλάμε για το μωρό της Vivien, το οποίο και υιοθέτησε η γειτόνισσά της Constance. Μιλάμε για το Murder House, φυσικά, και μιλάμε επίσης για τον απόγονο ενός ανθρώπου και ενός πνεύματος, δηλαδή για τον Αντίχριστο, το οποίο ως μωρό είχε σκοτώσει και την νταντά του. Όταν ήταν μωρό, μην ξεχνιέσαι. Ο Michael, μεγάλος πια, επισκέπτεται το Outpost Three, για να “κρίνει ζώντας”, και όχι ακόμα νεκρούς, και να επιλέξει ποιους θα πάρει μαζί του, στο δικό του καταφύγιο.

Ετυμηγορία: Σε δύο ταχύτητες το επεισόδιο, με μία συγκλονιστική αρχή, και ένα εξαιρετικά ιντριγκαδόρικο φινάλε.

Πρόβλεψη: Γνωρίζοντας ότι μιλάμε για συνδυασμό και αναφορές σε Murder House και Coven, η Supreme Cordhilia μάλλον επιστρέφει.