Έχω Θυμό... με τα 70th Emmy Awards 2018 - Cinefreaks.gr Cinefreaks.gr

Έχω Θυμό… με τα 70th Emmy Awards 2018

Έχω Θυμό... | 18-9-2018 |

Και πώς να μην έχω; Σε ρωτάω φίλε μου! Πώς!?

Ξέρω ότι θα ξεκινήσουν στις 3 το πρωί. Έχω λοιπόν εφοδιαστεί με αναψυκτικά, τσιγάρα, σνακς και περιμένω να περάσω καλά. Αμ δε.

Δεν ξέρω από τι να ξεκινήσω. Αλήθεια. Όπως όμως και σε κάθε άλλο “Έχω Θυμό…”, έτσι και εδώ θα γράψω τα πράγματα όπως μου έρχονται.

Η διοργάνωση θέλοντας να γιορτάσει τα 70 χρόνια του θεσμού, άλλαξε το κόκκινο χαλί, σε χρυσό. Καμία πολιτική τοποθέτηση εδώ. Κανένα Times Up, κανένα MeToo, οι κυρίες για ακόμα μία φορά απαντούσαν στο τι φοράνε, και πάμε σαν άλλοτε. Πάμε σαν η προηγούμενη περίοδος των βραβείων να μην συνέβη ποτέ.

Εν αρχή λοιπόν, ένα μουσικό νούμερο με τίτλο “We solved it”, με θέμα το ότι τα φετινά Emmy έχουν υποψηφίους από όλες τις κοινωνικές ομάδες, και φυλές και δεν ξέρω τι άλλη politically correct ορολογία χρησιμοποίησαν. Ουσιαστικά ευλογήσανε τα γένια τους λίγο, και το έπαιξαν μούρη. Βέβαια τους γύρισε boomerang, γιατί όταν ξεκινάς την βραδιά με τις κωμικές κατηγορίες, και αρχίζει να σαρώνει το “Marvelous Mrs. Maisel”, τότε το inclusivity πάει περίπατο. Α, ναι ξέχασα. Οι υποψήφιοι να είναι καλά. Οι νικητές πρέπει να είναι καλύτερα.

Μετά βέβαια από το εναρκτήριο νούμερο, εμφανίστηκαν οι παρουσιαστές Michael Che και Colin Jost, απευθείας από το SNL και το Weekend Update. Και να σκεφτείς τους συμπαθώ. Ε ρε μάνα μου τι έγινε. Η μία κρυάδα να διαδέχεται την άλλη, και ήταν σαν να βλέπεις ένα Weekend Update, αλλά χωρίς χιούμορ.

Τα βραβεία λοιπόν ξεκινούν, με καλύτερους παρουσιαστές τον Michael Douglas, και το δίδυμο Sandra Oh και Andy Samberg. Οι λοιποί βγήκαν, διάβασαν εκεί το auto-cue και έξω από την πόρτα. Η μεγαλύτερη απογοήτευση εδώ, δυστυχώς ο Will Ferrell, ο οποίος βγήκε να παρουσιάσει το βραβείο Καλύτερης Κωμικής Σειράς, και έκανε ότι αργεί να πλησιάσει γιατί η σκηνή είναι μεγάλη, και ότι του κόπηκε και η ανάσα, και άλλα τέτοια κρυόκωλα.

Και μιας και είπα για κρυόκωλα, κάποια στιγμή εμφανίζονται οι Fred Armisen και Maya Rudolph, και παρουσιάζονται σαν ειδικοί των Emmy, οι οποίοι εμφανίζονται κάθε τρεις και λίγο, κάνουν ότι δεν ξέρουν τίποτα, πετάνε δυο-τρεις κρυάδες, και πάμε για άλλα.

Επίσης, κάποια στιγμή εμφανίστηκε από το πουθενά, και για κανέναν λόγο η Betty White. Είπε εκεί τα δικά της, και καλά τα είπε, αλλά 5 λεπτά τηλεοπτικού χρόνου, που θα μπορούσαμε να ζήσουμε και χωρίς αυτά.

Και γιατί με εκνεύρισαν αυτά; Γιατί για αυτά είχαμε χρόνο. Αλλά κάποια στιγμή συνειδητοποιήσαμε ότι βγαίνουν παρουσιαστές και ο εκφωνητής τους ανακοινώνει ως “2018 Emmy Winner”. Και λέω WHAT THE FUCK!!! Διότι καθυστέρησαν πράγματα να γίνουν, και αντί να κόψουν τις κρυοκωλιές, έκοψαν μετάδοση βραβείων. Άλλο και τούτο πάλι.

Από πλευράς βραβείων, οκ μας λες. Ήταν όλα στην σφαίρα του “λογικό να γίνει και αυτό”. Οπότε δεν θα μιλήσω για αυτό.

Σε γενικές γραμμές, δυστυχώς η άποψη είναι μόνο μία: Η καλύτερη παρουσίαση διοργάνωσης βραβείων μέχρι στιγμής είναι τα BAFTA και οι Χρυσές Σφαίρες. Οι λοιποί, κλείστε το μαγαζάκι…