Top-10: Αυτές είναι οι δέκα must see ταινίες του 2018 (για την ώρα...) - Cinefreaks.gr Cinefreaks.gr

Top-10: Αυτές είναι οι δέκα must see ταινίες του 2018 (για την ώρα…)

Top-10 | 1-8-2018 |

Το πρώτο μισό του 2018 έχει παρέλθει για τα καλά και με δεδομένο πως το καλοκαίρι είναι μια μεταβατική περίοδος ανάμεσα στην προηγούμενη και την επόμενη κινηματογραφική σεζόν, δεν είναι λίγοι εκείνοι που έχουν ξεκινήσει ήδη τις λίστες με τα Top-10 τους.

Δεν θα μπούμε στη διαδικασία να κάνουμε ένα Top-10 για την κινηματογραφική σεζόν που πέρασε γιατί στη λογική μας αυτές οι λίστες πρέπει να γίνονται κάθε Δεκέμβρη όταν τελειώνει η χρονιά και να αποτελούν λίστες που αφορούν ένα ημερολογιακό έτος και όχι μια σεζόν (ακολουθούμε τη λογική των Όσκαρ με άλλα λόγια).

Αλλά με δεδομένο πως το καλοκαίρι είναι μια περίοδος κατά την οποία πολλοί μπαίνουν στη διαδικασία να γεμίσουν τα κενά τους σε κινηματογραφικό επίπεδο, εμείς είπαμε να βοηθήσουμε και να κάνουμε μια λίστα με τις 10 must see ταινίες του 2018 για την ώρα. Προσοχή: όχι (απαραίτητα) τις καλύτερες αλλά τις πιο πολυσυζητημένες, εκείνες που… «πρέπει» να δεις αν δεν το έχεις κάνει ήδη.

Με τη σειρά που βγήκαν στο σινεμά λοιπόν, οι must see ταινίες του 2018 είναι οι εξής:


Black Panther

Ο Black Panther, ή αλλιώς T’Challa (Chadwick Boseman), ο οποίος μετά τον θάνατο του πατέρα του, βασιλιά της Wakanda, επιστρέφει πίσω στη πατρίδα του στο απομονωμένο και τεχνολογικά προηγμένο αφρικάνικο έθνος για να κερδίσει το θρόνο του και τα δικαιώματα του ως βασιλιάς. Όταν όμως ένας παλιός ισχυρός εχθρός επιστρέφει, η δύναμη του T’challa – και του Black Panther- δοκιμάζεται καθώς έρχεται σε μια τρομερή σύγκρουση που θέτει σε κίνδυνο τη μοίρα της Wakanda και ολόκληρου του κόσμου.

Διαβάστε εδώ αναλυτικά την κριτική του Cinefreaks στο «Black Panther».

Annihilation

Η Λένα (Νάταλι Πόρτμαν) είναι μια βιολόγος και πρώην στρατιωτικός που αποφασίζει να πάρει μέρος σε μια αποστολής με σκοπό την εξιχνίαση ενός μεγάλου μυστηρίου, της Ζώνης Χ.. Πρόκειται για ένα ακατανόητο φαινόμενο που καθορίζεται από το γεγονός ότι όλη η αμερικανική ακτογραμμή περικλείεται από μια μυστηριώδη μεμβράνη, που κανείς δεν γνωρίζει την προέλευσή της. Όσοι και όσες μπήκαν στην περιοχή δεν ξαναγύρισαν ποτέ με εξαίρεση τον στρατιωτικό άντρα της Λένας (Όσκαρ Άιζακ) που γύρισε ημίτρελος και ετοιμοθάνατος, γεγονός που την ωθεί με έναν επιπλέον τρόπο να πάρει μέρος στην αποστολή. Οι επιστήμονες δεν ξέρουν τι συμβαίνει: υποθέτουν πως πρόκειται είτε για την έκφραση μιας εξωγήινη επίσκεψη είτε για την αποκάλυψη μιας άλλης διάστασης. Μετά την είσοδό της στην περιοχή, η ομάδα αποστολής ανακαλύπτει έναν κόσμο μεταλλαγμένων τοπίων και πλασμάτων. Η ομορφιά αυτού του νέου κόσμου είναι τεράστια αλλά απειλεί τόσο τη ζωή των μελών της ειδικής αυτής αποστολής όσο και τη λογική τους.

Διαβάστε εδώ αναλυτικά την κριτική του Cinefreaks.gr στο «Annihilation».

Isle of Dogs

Βρισκόμαστε σε μία φανταστική Ιαπωνική πόλη όπου ο δήμαρχος μετά από μία ασθένεια που εμφανίστηκε στους σκύλους θα εξορίσει όλα τα σκυλιά σε ένα νησί-χωματερή. Κάπου εκεί ένα 12χρονο αγόρι θα προσπαθήσει να πάει στο απρόσιτο από τους υπόλοιπους νησί, με στόχο να βρει το πολυαγαπημένο του κατοικίδιο.

Διαβάστε αναλυτικά εδώ την κριτική του Cinefreaks στο «Isle of dogs».

A Quiet Place

Ο John Krasinski και η Emily Blunt είναι ένα ζευγάρι που μεγαλώνει δυο παιδιά σε ένα απομονωμένο σπίτι εν μέσω… τρομακτικής ησυχίας, καθώς από ό,τι φαίνεται, ο κόσμος, μετά από μία καταστροφή, έχει μετατραπεί σε ένα πεδίο κυνηγιού, με θηράματα τους ανθρώπους και κυνηγούς, ένας θεός και ένα σενάριο ξέρει, ποιους.

Διαβάστε αναλυτικά εδώ την κριτική του Cinefreaks στο «Α Quiet Place».

You Were Never Really Here

Ο Joe (Joaquin Phoenix) είναι ένας επαγγελματίας εκτελεστής που ειδικεύεται στην ανάκτηση παιδιών και εφήβων θυμάτων απαγωγής και στην ιδιαίτερα βίαιη εξολόθρευση των απαγωγέων τους. Είναι όμως και ένας βαθιά πληγωμένος και τραυματισμένος ψυχικά άνθρωπος, με αυτοκτονικές τάσεις, που ζει με την υπεραγαπημένη, ηλικιωμένη μητέρα του. Όταν θα αναλάβει τη διάσωση της μικρής Nina (Ekaterina Samsonov), κόρης ενός γνωστού πολιτικού, που έχει πέσει θύμα παιδικού trafficking, για πρώτη φορά όλα θα πάνε στραβά και ο Joe θα βρεθεί σε μια ασταμάτητη και ανελέητη πορεία εκδίκησης.

Διαβάστε αναλυτικά εδώ τη κριτική του Cinefreaks στο «Yoy were never really here».

Avengers: Infinity War

Ο πανίσχυρος Thanos, ο εξωγήινος κατακτητής πλανητών, φτάνει στη Γη με σκοπό να κλέψει το πετράδι του χρόνου και να συμπληρώσει έτσι όλες τις Infinity Stones που θα του επιτρέψουν να ελέγχει όλο το σύμπαν. Οι Avengers λοιπόν, η ομάδα των υπερηρώων της Γης, πρέπει να φτιαχτεί ξανά και να εμποδίσει τον απειλητικό εξωγήινο από το να υλοποιήσει τα σχέδιά του.

Διαβάστε αναλυτικά εδώ τη κριτική του Cinefreaks στο «Avengers: Infinity War».

Deadpool 2

https://www.youtube.com/watch?v=uiEThbdN7qA

Ο πιο τρολ, κάφρος και αθυρόστομος υπερήρωας, ο Deadpool επιστρέφει στις κινηματογραφικές αίθουσες και στο sequel του υπερεπιτυχημένου ντεμπούτου του στη μεγάλη οθόνη αντιμετωπίζει τον Cable, έναν μυστηριώδη στρατιώτη που έρχεται από το μέλλον με αποστολή να σκοτώσει ένα παιδί με υπερφυσικές δυνάμεις – έναν μεταλλαγμένο δηλαδή για όσους είναι εξοικειωμένοι με το σύμπαν των X-Men. Ο Deadpool και ο Cable θα συγκρουστούν, ο πρώτος προκειμένου να σώσει τη ζωή του παιδιού και ο δεύτερος προκειμένου να την αφαιρέσει.

Διαβάστε αναλυτικά εδώ την κριτική του Cinefreaks στο «Deadpool 2».

Solo: A Star Wars Story

Σε έναν μακρινό γαλαξία πριν πολλά πολλά χρόνια, ο Χαν Σόλο -ο εμβληματικός χαρακτήρας του Star Wars franchise που «ζωντάνεψε» από τον Χάρισον Φορντ- ήταν ένας νεαρός απατεώνας και κλέφτης που κινούταν στους κύκλους του υποκόσμου. Ο Σόλο γίνεται μέλος μιας συμμορίας που κλέβει εμπορεύματα για ένα εγκληματικό συνδικάτο. Η συμμορία του πρέπει να κάνει μια δύσκολη και παράτολμη ληστεία και αν δεν τα καταφέρει, ο γκάγκστερ εργοδότης τους θα τους σκοτώσει όλους καθώς ήδη του χρωστάνε. Η επιτυχία της αποστολής είναι μονόδρομος αλλά σε αυτή την προσπάθεια, οι πρωταγωνιστές θα έχουν και τον ανταγωνισμό μιας άλλης, ανεξάρτητης συμμορίας ληστών.

Διαβάστε αναλυτικά εδώ την κριτική του Cinefreaks στο «Solo: A Star Wars Story».

Hereditary

Η Άνι (Τόνι Κολέτ) είναι είναι μια μεσήλικη γυναίκα που δεν μπορεί να ξεπεράσει το θάνατο της χειριστικής μητέρας της. Για την ακρίβεια, δεν μπορεί να ξεπεράσει τα ψυχολογικά τραύματα που της έχει προκαλέσει: με το θάνατο της μητέρας της, τα τραύματα αυτά γιγαντώνονται μέσα της. Η μητέρα της Άνι, η οποία ασκούσε έντονη επιρροή στη μικρή της κόρη, τη 13χρονη Τσάρλι, αποκαλύπτεται πως έκρυβε ένα μυστικό παρελθόν γεμάτο μαύρη μαγεία και σατανιστικές τελετές. Σιγά-σιγά και όσο οι αποκαλύψεις γίνονται όλο και περισσότερες τα πράγματα γίνονται πολύ περίεργα…

Διαβάστε αναλυτικά εδώ την κριτική του Cinefreaks στο «Hereditary».

Sicario: Day of the Soldado

Τρία χρόνια μετά το αριστουργηματικό πρώτο μέρος της «Sicario Saga», το sequel της πρώτης ταινίες βρίσκει τον Τζος Μπρόλιν και τον Μπενίτσιο Ντελ να συνεχίζουν τους ρόλους τους ως πράκτορας της CIA, Ματ Γκρέβερ και ως εκτελεστής (Sicario δηλαδή στην αργκό του μεξικάνικου υπόκοσμου…) Αλεχάντρο Γκίλικ αντιστοίχως. Η ιστορία ακολουθεί τους δύο χαρακτήρες καθώς στέλνονται για να πολεμήσουν ένα καρτέλ που εισάγει λαθραία τρομοκράτες από το Μεξικό προς τις Ηνωμένες Πολιτείες. Κατά τη διάρκεια της αποστολής όμως όλα θα πάνε λάθος…

Διαβάστε αναλυτικά εδώ την κριτική του Cinefreaks στο «Sicario: Day of the Soldado».