Λύθηκε επιτέλους το μεγάλο μυστήριο με την τελευταία σκηνή του «Inception» - Cinefreaks.gr Cinefreaks.gr

Λύθηκε επιτέλους το μεγάλο μυστήριο με την τελευταία σκηνή του «Inception»

Ειδήσεις | 20-8-2018 |

Πάνε οκτώ χρόνια από τότε που ο Κρίστοφερ Νόλαν παρουσίασε στο παγκόσμιο κινηματογραφικό κοινό το «Inception», το Sci-Fi με τον Λεονάρντο Ντι Κάπριο, το βασικό concept του οποίου καταπιανόταν με τον κόσμο των ονείρων και την κατάβαση στο ανθρώπινο υποσυνείδητο. Οκτώ χρόνια μετά, η τελευταία σκηνή της ταινίας ακόμα θεωρείται ένα μεγάλο ερωτηματικό.

Τα όσα ζει ο χαρακτήρας του Λεονάρντο Ντι Κάπριο στην τελευταία σκηνή είναι άραγε αληθινά ή βρίσκεται στον κόσμο των ονείρων; Με ένα αινιγματικό τελευταίο πλάνο, ο Νόλαν αφήνει ανοιχτό κάθε ενδεχόμενο και φυσικά προκαλεί ατέρμονες συζητήσεις ανάμεσα σε πάρα πολλούς θεατές της ταινίας.

Μόνο που τις τελευταίες μέρες, ο Μάικλ Κέιν, με κάποιες δηλώσεις του, μοιάζει να έλυσε το μεγάλο μυστήριο όσον αφορά το τέλος του «Inception».

«Όταν πήρα το σενάριο στα χέρια μου από τον Νόλαν και το διάβασα, μπερδεύτηκα και του το είπα. Του είπα ότι δεν καταλαβαίνω σε ποιες σκηνές βλέπουμε όνειρο και σε ποιες την πραγματικότητα. Και ο Νόλαν μου απάντησε: “Όποτε βρίσκεσαι στη σκηνή, είναι πραγματικότητα”. Οπότε να η λύση του μυστηρίου. Αν είμαι στη σκηνή είναι πραγματικότητα. Αν όχι, είναι όνειρο», τόνισε σε συνέντευξή του ο Μάικλ Κέιν.

Στην τελευταία, αμφιλεγόμενη σκηνή της ταινίας, ο Κέιν δίνει το «παρών» οπότε αν ακολουθήσουμε αυτή τη λογική, τότε ο Ντι Κάπριο δεν ονειρεύεται. Βέβαια, ενδεχομένως όλες οι διευκρινήσεις του Νόλαν στον Μάικλ Κέιν να αποτελούν απλά σκηνοθετικές οδηγίες που αποσκοπούν σε συγκεκριμένο παίξιμο και όχι απαραίτητα αυτό που όντως ήθελε να ισχύει σεναριακά.