Είναι το μέλλον της Marvel, γυναικεία υπόθεση; - Cinefreaks.gr Cinefreaks.gr

Είναι το μέλλον της Marvel, γυναικεία υπόθεση;

Απόψεις | 10-7-2018 |

Με το “Ant-Man and the Wasp,” το κοινό κατάφερε τελικά να δει μία ταινία της Marvel με γυναίκα συμπρωταγωνίστρια, καθώς η Evangeline Lilly (a.k.a. η Σφήκα) μοιράστηκε τον κινηματογραφικό χρόνο, καθώς και το promo, με τον Paul Rudd. Το sequel άνοιξε με $161 εκατομμύρια παγκοσμίως.

Το στοίχημα απέδωσε. Η πρώτη ταινία έκανε άνοιγμα στις ΗΠΑ $57 εκατομμύρια, ενώ η δεύτερη $67 εκατομμύρια. Και επίσης μέχρι στιγμής έχει καταφέρει να ισοφαρίσει τα $175 εκατομμύρια της παραγωγής. Άρα ακόμα μία επιτυχία για την Marvel, άρα και για την Disney.

O Jeff Bock, οικονομικός αναλυτής της Exhibitor Relations, λέει σχετικά: “Έχουμε δει πολλούς άνδρες με κολάν. Είναι καιρός να μοιραστούμε τον πλούτο. Η Marvel είναι ό,τι πιο hot αυτό τον καιρό. Δεν μπορούν να μείνουν στατικοί. Προσπαθούν σκληρά να έχουν ποικίλουν”.

Η κουλτούρα των comic books έχει να παρουσιάσει περισσότερους άνδρες από γυναίκες, αλλά τα πράγματα φαίνεται να αλλάζουν. Μην ξεχνάτε ότι περιμένουμε και ένα “Captain Marvel” το 2019, την ταινία που θα είναι η πρώτη της Marvel με γυναίκα πρωταγωνίστρια, που δεν θα είναι άλλα από την Brie Larson.

Μετά την “Captain Marvel”, το τέταρτο κεφάλαιο των Avengers θα ολοκληρώσει την τρίτη φάση του κινηματογραφικού σύμπαντος της Marvel. Ο Πρόεδρος της Marvel Studios, Kevin Feige, δήλωσε πώς η 4η φάση θα είναι εντελώς διαφορετική από τις προηγούμενες, χωρίς βέβαια να έχουμε άλλες πληροφορίες για την ώρα. Οι πιθανότητες είναι, η Marvel να προχωρήσει με sequels και storylines, διαφορετικές, ή από το παρελθόν των ηρώων, ή ένας Θεός ξέρει.

Μετά την επιτυχία της Wonder Woman, αλλά από την DC, κάποιοι θεωρούσαν πως η Marvel, έχει αργήσει πολύ. Κι όμως. Θυμάστε την “Elektra”; Το ότι η ταινία απέτυχε σε όλα, δεν ήταν ευθύνη της Jennifer Garner. Είχε ένα απαίσιο σενάριο. Τι κατάλαβε όμως το Hollywood; Ότι το κοινό δεν είναι έτοιμο για ταινίες με γυναίκες ηρωίδες.

Για να επιστρέψουμε. Όπως και η Wonder Woman, έτσι και η Wasp, είναι η κινητήριος δύναμη πίσω από την ταινία, και στέκεται ίσα απέναντι στον Ant-Man.

Μέχρι την Captain Marvel, η εταιρεία έκανε δειλά βήματα, μέχρι να φτάσει στην Wasp. Ξεκίνησε με την Scarlett Johansson, στους “Avengers” για να συνεχίσει με τις Letitia Wright και Danai Gurira, στο “Black Panther”, και την Tessa Thompson στο “Thor: Ragnarok”.

Το ζήτημα είναι ότι το τοπίο αλλάζει. Αλλά ευτυχώς αλλάζει, γιατί πλέον έχουμε την δυνατότητα να βλέπουμε καλά σενάρια σε super-hero movies. Όποτε, κερδίζουμε όλοι…