Top 12 - Οι απορίες μετά το τέλος της 2ης σεζόν του Westworld - Cinefreaks.gr Cinefreaks.gr

Top 12 – Οι απορίες μετά το τέλος της 2ης σεζόν του Westworld

Top-10 | 26-6-2018 |

Ορισμένα φινάλε πρέπει να περάσουν στην ιστορία. Σίγουρα λοιπόν το φινάλε της δεύτερης σεζόν του Westworld, το οποίο προβλήθηκε την προηγούμενη Κυριακή, είναι ένα από αυτά. Ο δεύτερος κύκλος ήταν εκατομμύρια φορές καλύτερος από τον πρώτο, από όλες τις απόψεις, και από όλες τις πλευρές. Μετά όμως το φινάλε, ξεπήδησαν απορίες σωρό. Πριν προχωρήσεις ΤΙΤΑΝΟΤΕΡΑΣΤΙΟ SPOILER ALERT.

1. Τι σημαίνει η σκηνή μετά τους τίτλους τέλους;

Westworld

Έκανες το λάθος να μην δεις παρακάτω από τους τίτλους; Θέλω να πιστεύω πώς όχι. Γιατί σε αυτή την σκηνή κρύβεται όλη η ουσία της σεζόν. Σίγουρα λοιπόν μιλάμε για ένα storyline που ακόμα δεν έχει εξερευνηθεί. Ξέρουμε ότι η σκηνή λαμβάνει χώρα σε διαφορετική χρονική στιγμή από τις άλλες ιστορίες που έχουμε δει μέχρι τώρα. Η ατάκα της Emily, ή του κουφαριού που έχει την μορφή της, μας δηλώνει πώς βρισκόμαστε στον κόσμο του William και όχι σε κάποια προσομοίωση, συν του ότι το εργάκι έχει παιχτεί πολλές φορές, και ο William καταλήγει πάντα στα ίδια. Αλλά σε ποια προσομοίωση βρισκόμαστε; Θα μπορούσε να είναι μία χρονική περίοδος μετά τον επερχόμενο πόλεμο ανθρώπων και ρομπότ; Ή είναι η προσωπική κόλαση του William, μετά από δεκάδες προσπάθειες να αντιγράψει το υποσυνείδητό του;


2. Ποιο είναι το σχέδιο της Dolores, σχετικά με την καταστροφή του κόσμου;

Westworld

Δεν μπορούμε να είμαστε σίγουροι για το αν τα έχει ήδη σκεφτεί όλα, αλλά το κορίτσι έχει μελετήσει, και έχει πια πρόσβαση στην βιβλιοθήκη των επισκεπτών. Πώς θα χρησιμοποιήσει όλες αυτές τις πληροφορίες, μόνο εκείνη ξέρει. Οι “οικοδεσπότες” έχουν ένα φυσικό πλεονέκτημα ενάντια στους ανθρώπους: είναι αθάνατοι και με καλό εξοπλισμό. Η Dolores έχει σίγουρα την αίσθηση ότι θέλει να μας αφανίσει, και συγκεκριμένα θέλει να γράψει την δική της ιστορία.


3. Πόσους “οικοδεσπότες” πήρε μαζί της η Dolores;

Westworld

Μέσα στην τσάντα της, την ώρα της επιβίβασης μετρήσαμε 5. Σίγουρα ο ένας ήταν ο Bernard. Και με δεδομένο ότι κάθε σφαιρίδιο περιέχει τις πληροφορίες ενός μόνο, τότε περιμένουμε να δούμε. Θέλουμε να πιστεύουμε ότι η Maeve θα είναι ένας από αυτούς. Γιατί αλλιώς…


4. Που πήγαν οι υπόλοιποι οικοδεσπότες;

Westworld

Η “Πόρτα” επέτρεψε σε έναν μεγάλο αριθμό οικοδεσποτών, να περάσουν στην Εδέμ, ή στην Κοιλάδα, ή όπως αλλιώς επιθυμεί ο καθένας να ονοματίζει την νέα ψηφιακή πραγματικότητα, στην οποία το μυαλό τους, ή οι πληροφορίες τους ζουν, ανεξάρτητα από το υλικό τους σώμα. Η Dolores, πριν αποχωρήσει από το πάρκο, έστειλε όλα αυτά τα ψηφιακά δεδομένα, κάπου στον πραγματικό κόσμο, κάπου που δεν θα μπορέσουν να ανακτηθούν από την εταιρεία του Delos. Οπότε υπάρχει πιθανότητα να ξαναδούμε κάποιους από αυτούς.


5. Είναι κόπια της Dolores, μέσα στο σώμα της Charlotte Hale;

Westworld

Στην τελευταία σκηνή, η Dolores, φαίνεται δίπλα από την Charlotte, της οποίας το σώμα είχε νωρίτερα χρησιμοποιηθεί για να φιλοξενήσει την Dolores. Τώρα, ποιος ή ποια είναι εκεί μέσα; Ο Jonathan Nolan δήλωσε πώς από την στιγμή που η Dolores έχει φυσικό σώμα, δεν έχουμε άλλες κόπιες της, προς το παρόν. Το μόνο σίγουρο είναι ο η Tessa Thompson, θα επιστρέψει στο cast.


6. Με τι Maeve, τι γίνεται;

Westworld

Σίγουρα ο χαρακτήρας που μας κέντρισε περισσότερο το ενδιαφέρον. Την είδαμε να πυροβολείται στο φινάλε, αλλά είδαμε και ένα στιγμιότυπο της στον νέο ψηφιακό κόσμο. Κατάφερε με τις υπερ-δυνάμεις της, να μεταφέρει την συνείδησή της; Όπως και να έχει, οι τεχνικοί Lutz και Sylvester, οι οποίο επέζησαν του μακελειού, πρέπει να επαναφέρουν όσους οικοδεσπότες μπορούν. Άρα…..;;;;;;;;;;


7. Τελειώσαμε με το πάρκο του Westworld;

Westworld

Ανεξάρτητα από το τι συνέβη στους οικοδεσπότες, υπάρχουν πιθανότητες η Delos, ή κάποια άλλη εταιρεία, αν θέλει να διατηρήσει το πάρκο, ακόμα και σαν τουριστική ατραξιόν. Υπάρχουν ακόμα πολλοί χαρακτήρες, αρκετές ιστορίες, και επίσης και άλλες περιοχές, όπως η Shogun World, που παραμένουν ανεξερεύνητες.


8. Είναι ο Stubbs ένας από τους “οικοδεσπότες”;

Westworld

Όλοι οι δρόμοι οδηγούν στο ναι. Ο σύντομος διάλογος που είχε στο τέλος τους επεισοδίου με την ψεύτικη Charlotte Hale, δηλώνει ξεκάθαρα ότι είναι. Εκτός εάν τα έχει πάρει τόσο πολύ στο κρανίο, με τους εργοδότες του, πράγμα το οποίο επίσης είναι ξεκάθαρο, και θέλει να τους δει όλους να τιμωρούνται.


9. Είναι όντως νεκρός ο Lee Sizemore;

Westworld

Ότι τον έκαναν σουρωτήρι, τον έκαναν. Ότι δεν μπορείς να επιβιώσεις μετά από κάτι τέτοιο, δεν μπορείς. Αλλά τον είδες νεκρό; Είδες πλάνο να αφήνει την τελευταία του πνοή; Όχι δεν είδες. Και επειδή μας αρέσουν τα twist, ελπίζουμε…


10. Ο Ford αποχωρεί για τα καλά;

Westworld

Ναι, τον αποχαιρετίσαμε σε εκείνη την σκηνή στην παραλία, αλλά το έχουμε ξανακάνει και επέστρεψε. Αν όντως η παρουσία του ήταν μέσα στα πλαίσια της αυταπάτης του Bernard, τότε οκ γεια σου Ford. Αν αποτελεί μέρος των αναμνήσεών του όμως, σίγουρα θα τον ξαναδούμε. Α ρε Anthony, τι μας κάνεις…!!!


11. Γιατί η Dolores, κράτησε ζωντανό τον Bernard, ενώ ξέρει ότι θα προσπαθήσει να την σταματήσει;

Westworld

Όπως αναφέρει και η ίδια, χρειάζονται και οι δύο προκειμένου να υλοποιηθεί το σχέδιό της για εκδίκηση της ανθρωπότητας. Και ακόμα κι αν πεθάνουν και οι δύο, ο σπόρος μιας κοινωνίας από “οικοδεσπότες” θα έχει φυτευτεί. Και έχει δίκιο. Αν συνεχίσει μόνη της, τότε το είδος της θα αποτελεί μόνο απειλή. Με τον Bernard όμως να προσπαθεί να την σταματήσει, τότε η άποψη του κόσμου για αυτούς θα αλλάξει. Σωστή η Dolores.


12. Πότε θα δούμε την τρίτη σεζόν;

Westworld

Έλα μου ντε. Καμία επίσημη ανακοίνωση δεν έχει γίνει ακόμα. Ο συνδημιουργός, Jonathan Nolan δήλωσε ότι είναι ακόμα σε συζητήσεις με το HBO σχετικά με το πότε θα επιστρέψει η σειρά. Η αλήθεια πάντως είναι ότι δεν πρέπει να το περιμένουμε το 2019. Υπομονή παίδες…

Διαβάστε περισσότερα για: ,