Γούντι Άλεν: «Είμαι θερμός υποστηρικτής του κινήματος #MeΤoo» - Cinefreaks.gr Cinefreaks.gr

Γούντι Άλεν: «Είμαι θερμός υποστηρικτής του κινήματος #MeΤoo»

Ειδήσεις | 8-6-2018 |

Ο αμερικανός σκηνοθέτης Γούντι Άλεν εξέφρασε την υποστήριξή του στο κίνημα #MeΤoo και δήλωσε ότι θα μπορούσε να είναι μια αρσενική ηγερία του, κρίνοντας υποδειγματική τη συμπεριφορά του κατά τη διάρκεια της καριέρας του.

Σε συνέντευξη που παραχώρησε από τη Νέα Υόρκη στο τηλεοπτικό δίκτυο Canal 13 της Αργεντινής, ο Άλεν τόνισε ότι είναι “καλό να εκθέτει κανείς” τους δράστες σεξουαλικών επιθέσεων, “ανθρώπους που κατηγορούνται για κακοποίηση από 20, 50 και 100 γυναίκες”.

“Εγώ δεν κατηγορήθηκα παρά από μια γυναίκα, στο πλαίσιο μιας υπόθεσης φύλαξης παιδιών. Η υπόθεση αποτέλεσε το αντικείμενο έρευνας και (η κατηγορία) αποδείχτηκε ψευδής. Σύρθηκα στη λάσπη με αυτούς εκεί τους ανθρώπους. Είμαι θερμός υποστηρικτής του κινήματος #MeΤoo”, δήλωσε ο 82χρονος σκηνοθέτης.

Ο Γούντι Άλεν αναφερόταν σε κατηγορίες περί κακοποίησης σε σχέση με τη θετή του κόρη Ντίλαν Φάροου, οι οποίες μπήκαν στο αρχείο από τη δικαιοσύνη, μια υπόθεση που επανέφερε στην επιφάνεια η Ντίλαν Φάροου επαναλαμβάνοντας την κατηγορία σε συνέντευξή της τον Ιανουάριο.

Ο νεοϋορκέζος σκηνοθέτης δηλώνει εκ νέου ότι κατηγορείται “άδικα”. “Νιώθω άσχημα να κατηγορούμαι για ένα φρικτό πράγμα”, υποστηρίζει στη συνέντευξη.

“Θα έπρεπε να ήμουν ένας πρωταγωνιστής του κινήματος #MeΤoo. Δούλεψα στον κινηματογράφο επί 50 χρόνια, δούλεψα με εκατοντάδες ηθοποιούς, ούτε μία δεν υπαινίχτηκε το παραμικρό για ανάρμοστη συμπεριφορά”.