Πέθανε ο Χάρρυ Κλυνν σε ηλικία 78 ετών - Cinefreaks.gr Cinefreaks.gr

Πέθανε ο Χάρρυ Κλυνν σε ηλικία 78 ετών

Ειδήσεις | 21-5-2018 |

Σε ηλικία 78 ετών έφυγε σήμερα από τη ζωή ο Χάρρυ Κλυνν, ένας από τους πιο διάσημους κι αγαπημένους καλλιτέχνες στην Ελλάδα. Ο ηθοποιός, ο οποίος το τελευταίο διάστημα αντιμετώπιζε προβλήματα υγείας με αποτέλεσμα να κινείται με αναπηρικό αμαξίδιο, μεταφέρθηκε το βράδυ της Κυριακής στο νοσοκομείο όπου σήμερα το πρωί ανακοινώθηκε ο θάνατος του.

Ο Χάρρυ Κλυν (κατά κόσμον Βασίλης Τριανταφυλλίδης) γεννήθηκε στην Καλαμαριά Θεσσαλονίκης το 1940 από Πόντιους πρόσφυγες γονείς. Βρέθηκε να δουλεύει από μικρή ηλικία ενώ παράλληλα πήγαινε σχολείο. Αναδείχθηκε μέσα από μια βραδιά ταλέντων του Γιώργου Οικονομίδη κι στη συνέχεια κατέβηκε στην Αθήνα. Πραγματοποίησε δραματικές σπουδές στη σχολή του Π. Kατσέλη ενώ παράλληλα άρχισε να δουλεύει ως παρουσιαστής προγράμματος σε διάφορα μαγαζιά της εποχής. Με τις εμφανίσεις του στο θέατρο και τη συμμετοχή στις ταινίες “Γάμος αλά Ελληνικά” και “Τα 201 Καναρίνια” άρχισε σταδιακά να γίνεται πιο γνωστός.

Στη συνέχεια και για 10 χρόνια δούλεψε στις HΠA και στον Kαναδά σε κέντρα τις ελληνικής διασποράς ως ηθοποιός και ως stand up comedian. Εκεί παντρεύτηκε και τη γυναίκα του Χαρίκλεια με την οποία απέκτησαν 3 παιδιά. Λίγο μετά την επιστροφή του στην Ελλάδα, και συγκεκριμένα το 1978, κυκλοφόρησε τον δίσκο “Για δέσιμο” με τον οποίο γνώρισε μεγάλη επιτυχία.

Τις δεκαετίες του 1980 και 1990 παρέμεινε στο προσκήνιο μέσα από διάφορες κινηματογραφικές (“Αλαλούμ“, “Made in Greece“, “Ράδιο Μόσχα“) και τηλεοπτικές εμφανίσεις (“Harry Klynn Special Shows“, “Πολίτης Κλυνν“) ενώ παράλληλα ανέβασε παραστάσεις στο θέατρο σημειώνοντας τεράστια επιτυχία. Το 1998 παρουσίασε την πρώτη του ζωγραφική έκθεση στον «Εικαστικό Κύκλο». Από το 2006 έμενε μόνιμα στη Καλαμαριά, έγραφε βιβλία, ζωγράφιζε, ενώ από το 2006 έως το 2014 ηγήθηκε της μείζονος αντιπολίτευσης στο Δήμο Καλαμαριάς.

Μεγάλη του αγάπη υπήρξε η ομάδα του Απόλλωνα Καλαμαριάς ενώ σε όλη του τη ζωή του υπήρξε πολιτικά ενεργός τοποθετώντας τον εαυτό του στον χώρο της αριστεράς.