Ο Κάμερον τα «χώνει» στα Όσκαρ που σνομπάρουν το Sci Fi: «Μας αγνοούν, τι διάολο σκέφτονται;» - Cinefreaks.gr Cinefreaks.gr

Ο Κάμερον τα «χώνει» στα Όσκαρ που σνομπάρουν το Sci Fi: «Μας αγνοούν, τι διάολο σκέφτονται;»

Ειδήσεις | 2-5-2018 |

Ο Τζέιμς Κάμερον είναι ένας από τους σκηνοθέτες του Hollywood που έχουν υπηρετήσει όσο ελάχιστοι το Sci-Fi. Ο πολύπειρος σκηνοθέτης έχει γυρίσει ορισμένες ιστορικές ταινίες του είδους όπως τα δυο πρώτα Terminator και το «Aliens» ενώ το όραμά του αναφορικά με τα Avatar ακόμα δεν έχει καν ολοκληρωθεί.

Μιλώντας στο «Wired» ο Κάμερον τα «έχωσε» στην Ακαδημία των Όσκαρ αναφορικά με το σνομπάρισμα της τελευταίας στις Sci Fi ταινίες. Ο σκηνοθέτης τόνισε πως το γεγονός ότι το εν λόγω είδος αγνοείται συστηματικά είναι σκάνδαλο καθώς μάλιστα οι ταινίες του έχουν μηνύματα πολύ ανώτερα από άλλες που βραβεύονται.

«Την πρώτη φορά που το παρατήρησα ήμουν απλά θεατής και είχα μόλις δει το πρώτο Star Wars που για εμένα ήταν η απόλυτη Sci Fi ταινία των καιρων της. Και θυμάμαι ότι εκείνη την χρονιά το Όσκαρ πήρε το «Annie Hall» του Γούντι Άλεν. Είναι δυνατόν; Μια γλυκιά κομεντί από τη μία και το Star Wars από την άλλη και νίκησε η πρώτη! Μα τι διάολο σκέφτονται αυτοί που δίνουν τα Όσκαρ», είπε αρχικά ο Κάμερον.

«Κάθε χρόνο τρελαίνομαι για αυτό. Υπάρχουν Sci Fi ταινίες που συγκροτούν άψογα δράματα, μιλάνε για την κοινωνία μας και έχουν φανταστικούς χαρακτήρες. Και η Ακαδημία των Όσκαρ κάνει πως δεν μας βλέπει. Βραβεύει διαρκώς μόνο το τεχνικό κομμάτι που έχει να κάνει με τα εφέ αλλά ποτέ το περιεχόμενο και ποτέ τις ερμηνείες», κατέληξε.