"Η Θεσσαλονίκη Πάει Κάννες" - Τα δύο φεστιβάλ συνεργάζονται - Cinefreaks.gr Cinefreaks.gr

“Η Θεσσαλονίκη Πάει Κάννες” – Τα δύο φεστιβάλ συνεργάζονται

Ειδήσεις, Φεστιβάλ | 1-5-2018 |

5 σχέδια από Έλληνες και Βαλκάνιους κινηματογραφιστές, θα αποκαλυφθούν στις 14 Μαΐου, στην αγορά του φεστιβάλ Καννών με τίτλο “Thessaloniki Goes to Cannes”, για ταινίες στο στάδιο της δημιουργίας, μία πρωτοβουλία συνεργασίας από το Διεθνές Κινηματογραφικό Φεστιβάλ Θεσσαλονίκης.

Η Γιάννα Σαρρή, υπεύθυνη του αντίστοιχου τμήματος του φεστιβάλ Θεσσαλονίκης δηλώνει: “Το ελληνικό σινεμά ανθίζει τα τελευταία χρόνια. Οι Κάννες προφέρουν τον καλύτερο τρόπο να παρουσιάζει επαγγελματίες του κινηματογράφου από όλο τον κόσμο, καθώς και τις ταινίες που θα μας απασχολήσουν τα επόμενα χρόνια.”

Ο Γιώργος Πανουσόπουλος επιστρέφει μετά από 14 χρόνια, με την κωμωδία “Σ′ αυτή τη χώρα κανείς δεν ήξερε να κλαίει” (In This Land Nobody Knew How to Cry), η οποία αφορά έναν Γάλλο πολιτικό, έναν νεαρό οικονομολόγο, έναν Ιταλό καθηγητή αρχιτεκτονικής και μία χήρα που θα συναντηθούν σε ένα ελληνικό νησί, το οποίο έχει την δυνατότητα με μαγικό τρόπο να αλλάζει τις ζωές των ανθρώπων. Πρόκειται για την 8η ταινία του σκηνοθέτη, κινηματογραφιστή και σεναριογράφου.

Η Μαριάννα Οικονόμου θα παρουσιάσει το ντοκιμαντέρ “Seeds of Columbus,” σχετικά με ένα αγροτικό χωρίο της Κεντρικής Ελλάδας , του οποίου οι κάτοικοι για να σωθούν οικονομικά, αρχίζουν να εξάγουν σπόρους ντομάτας, που χρονολογούνται ως και 500 χρόνια πριν.

Ο Στηβ Κρικρής, θα παρουσιάσει το ντεμπτούτο του, “The Waiter,” ένα neo-noir project, σχετικά με έναν σερβιτόρο, του οποίου η ζωή θα αλλάξει όταν ένας γείτονάς του εξαφανίζεται. Η ταινία είναι ένα project 7 ετών.

Ο Δημήτρης Αθυρίδης , τέλος, θα μας δώσει το “Where Art Thou?”, ένα ντοκιμαντέρ, το οποίο εξιστορεί τις προσπάθειες του Adam Szymczyk, του καλλιτεχνικού διευθυντή της Documenta 14, προκειμένου να οργανώσει μία έκθεση μοντέρνας τέχνης το 2017, σε Αθήνα και Γερμανία, και πρόκειται για το τρίτο ντοκιμαντέρ του δημιουργού.

 

Διαβάστε περισσότερα για: