Εγκεφαλικό υπέστη ο Terry Gilliam - Cinefreaks.gr Cinefreaks.gr

Εγκεφαλικό υπέστη ο Terry Gilliam

Ειδήσεις | 9-5-2018 |

Όπως έγινε γνωστό, και στη συνέχεια επιβεβαιώθηκε από την οικογένεια του στην εφημερίδα “20 Minutes”, ο Terry Gilliam λόγω ενός ελαφριού, όπως αποδείχθηκε, εγκεφαλικού επεισοδίου δεν παρέστη στην ακροαματική διαδικασία για την υπόθεση των δικαιωμάτων της ταινίας “The Man Who Killed Don Quixote”. Σύμφωνα με το δημοσίευμα της εφημερίδας, ο διάσημος δημιουργός είναι καλά στην υγεία του και δεν νοσηλεύεται καθώς έχει ήδη επιστρέψει σπίτι του.

Ο Paulo Branco, πρώην παραγωγός της ταινίας η οποία χρειάστηκε γύρω στα 17 χρόνια για να ολοκληρωθεί, στράφηκε εναντίον του Gilliam υποστηρίζοντας ότι αυτός είναι ο νόμιμος κάτοχος των δικαιωμάτων της ταινίας και η ακροαματική διαδικασία αφορούσε την πραγματοποίηση της προγραμματισμένης επίσημης πρεμιέρας της ταινίας στο 71ο Φεστιβάλ Καννών. Μάλιστα, οι κατηγορίες του Branco απέτρεψαν την ταινία να διεκδικήσει το Βραβείο “Palme d’Or” ενώ παράλληλα η Amazon ανακοίνωσε ότι δεν θα αναλάβει τη διανομή της ταινίας στις Η.Π.Α.. Μέσα στις επόμενες μέρες αναμένεται η απόφαση του δικαστηρίου που θα καθορίσει το μέλλον της ταινίας.

Προς το παρόν ας ελπίσουμε η υγεία του Gilliam να βελτιωθεί και η επίσημη πρεμιέρα της ταινίας να τον βρει σώο και υγιή.

Διαβάστε περισσότερα για: ,