Οι ταινίες, τα βραβεία και η συγκινητική τελετή λήξης του 11ου Outview Film Festival - Cinefreaks.gr Cinefreaks.gr

Οι ταινίες, τα βραβεία και η συγκινητική τελετή λήξης του 11ου Outview Film Festival

Βραβεία, Ειδήσεις | 27-4-2018 |

Μετά από 7 ημέρες sold out προβολών, θεματικών πάρτι και σημαντικών παράλληλων δράσεων που καταπιάστηκαν με φλέγοντα κοινωνικά και καλλιτεχνικά ζητήματα, ολοκληρώθηκε εχθές το 11ο Outview Film Festival. Οι οκτώ αυτές ημέρες απέκτησαν τον χαρακτήρα μιας κινηματογραφικής, κοινωνικοπολιτικής και ανθρώπινης γιορτής, η οποία κορυφώθηκε με την τελετή λήξης και απονομής των βραβείων.

Την τελετή παρουσίασαν μέλη της ομάδας ΠΡΟΧΩΡΑΜΕ, η Drag Queen/Performer Imiterasu και η Αικατερίνη Κονταρίνη. Στην τελετή λήξης συμμετείχε και η Drag Queen Μελίτα Σκαμπώ που ερμήνευσε το We’ll Meet Again (Vera Lynn) ενθουσιάζοντας το κοινό που το τραγούδησε μαζί της, ενώ τα βραβεία απονεμήθηκαν από ηθοποιούς, σκηνοθέτες, παράγοντες της κινηματογραφικής σκηνής και ακτιβιστές της LGBTQI+ κοινότητας.

Το Βραβείο Καλύτερης Ελληνικής Ταινίας Μικρού Μήκους απένειμε η κριτική επιτροπή του του LGBTQI+ περιοδικού Antivirus, στην ταινία «Χρυσόψαρο (Goldfish)» του Γιώργου Αγγελόπουλου, ενώ ο σκηνοθέτης ανέβηκε στη σκηνή για να ευχαριστήσει το κοινό, την επιτροπή και το Φεστιβάλ και να παραλάβει το βραβείο του.

Το Βραβείο Καλύτερης Ξένης Ταινίας Μικρού Μήκους απένειμε η κριτική επιτροπή της ομάδας Προχωράµε στην ταινία «The Wedding Patrol» του Rogier Hardeman, ταινία που προηγήθηκε της ταινίας έναρξης στην πρεμιέρα του Φεστιβάλ.

Στη συνέχεια η κριτική επιτροπή για το Καλύτερο Ντοκιμαντέρ ανέβηκε στη σκηνή. Τα μέλη της επιτροπής Αντωνόπουλος Θοδωρής, Κοµνηνός Δηµήτρης και Τσικλητήρα Μαρίνα μίλησαν για τις ταινίες που ξεχώρισαν από το Φεστιβάλ. Το Βραβείο Καλύτερου Ντοκιμαντέρ κέρδισε η ταινία του David France «The Death and Life of Marsha P. Johnson».

Στη συνέχεια το λόγο πήρε η κριτική επιτροπή Καλύτερης Ταινίας που απαρτίζεται από τους: Αποστόλου Φένια, Ναθαναήλ Μαρία και Ψαρουδάκη Στέλιο. Μεγάλος νικητής αναδείχθηκε το φιλμ «I Dream in Another Language | Sueño en otro idioma» του Ernesto Contreras (σε διανομή Seven Films).

Όπως κάθε χρόνο, έτσι και φέτος το κοινό είχε την τιμητική του, αφού με την ψήφο του ανέδειξε τις δικές του αγαπημένες ταινίες του φεστιβάλ. Φέτος το Βραβείο Κοινού για Καλύτερη Ταινία Μικρού Μήκους δόθηκε στο φιλμ «Λεσβιακές Ιστορίες – Λιτσάρα USB», των Κατερίνας Πανοπούλου και Αλεξάνδρας Ρέντζου, ενώ οι σκηνοθέτριες ανέβηκαν στη σκηνή για να παραλάβουν το βραβείο και ευχαρίστησαν το κοινό για την ψήφο του.

Το Bραβείο Kοινού για Kαλύτερη Tαινία Mεγάλου Mήκους απονεμήθηκε στην ταινία «Queercore: How To Punk A Revolution», του Yony Leyser. Ο σκηνοθέτης ήταν παρών στην τελετή για να παραλάβει το βραβείο του και ευχαρίστησε Φεστιβάλ και κοινό για τη θερμή υποδοχή της ταινίας του, ενώ ευχήθηκε το Outview Film Festival να συνεχίσει να πραγματοποιείται για 100 χρόνια ακόμη!

Άλλωστε το κοινό του Outview Film Festival είναι πάντα το πιο σημαντικό κομμάτι του, αυτό που συνέβαλε στην ολοκλήρωση μιας ουτοπικής, ρομαντικής ιδέας, ένα ενεργό LGBTQI+ φεστιβάλ που ήδη ετοιμάζεται για τον 12ο χρόνο παρουσίας του στην πόλη. Η βραδιά ολοκληρώθηκε με την διευθύντρια του φεστιβάλ Μαρία Κατσικαδάκου / Cyber στη σκηνή να ευχαριστεί τον κόσμο για την παρουσία του στις προβολές και τις παράλληλες εκδηλώσεις, την ομάδα του Φεστιβάλ και τους υποστηρικτές του, ενώ ακολούθησε η προβολή της ταινίας Just Charlie της Rebekah Fortune, την οποία προλόγισαν μέλη της Colour Youth – Κοινότητας LGBTQI+ Νέων Αθήνας.

Στην κατάμεστη αίθουσα της Ταινιοθήκης της Ελλάδος γράφτηκε την Τετάρτη 25 Απριλίου, ο επίλογος του 11ου Outview Film Festival, το οποίο έδωσε την υπόσχεση να επιστρέψει το 2019 για τον 12ο χρόνο του το ίδιο, και ακόμα περισσότερο, ισχυρό.

ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ ΤΑ ΒΡΑΒΕΙΑ ΤΟΥ 11ΟΥ OUTVIEW FILM FESTIVAL.

Βραβείο Καλύτερης Ταινίας: I DREAM IN ANOTHER LANGUAGE του Ernesto Contreras (διανομή Seven Films). Κριτική επιτροπή: Φένια Αποστόλου (Σκηνοθέτις, χορογράφος, performer), Μαρία Ναθαναήλ (Υπεύθυνη Επικοινωνίας στο Διεθνές Φεστιβάλ Κιν/φου της Αθήνας Νύχτες Πρεμιέρας), Στέλιος Ψαρουδάκης (Ηθοποιός).

Βραβείο Καλύτερου Ντοκιµαντέρ: THE DEATH AND LIFE OF MARSHA P. JOHNSON του David France. Κριτική επιτροπή: Μαρίνα Τσικλητήρα (Κριτικός Κινηματογράφου, δημοσιογράφος), Θοδωρής Αντωνόπουλος (Δημοσιογράφος), Δημήτρης Κομνηνός (Σκηνοθέτης).

Βραβείο Καλύτερης Ελληνικής Ταινίας Μικρού Μήκους: ΧΡΥΣΟΨΑΡΟ (Goldfish) του Γιώργου Αγγελόπουλου. Κριτική επιτροπή: Ομάδα περιοδικού Antivirus.

Βραβείο Καλύτερης Ξένης Ταινίας Μικρού Μήκους: THE WEDDING PATROL του Rogier Hardeman. Κριτίκη επιτροπή: Ομάδα ΠΡΟΧΩΡΑΜΕ

Βραβείο Κοινού για Καλύτερη Ταινία Μικρού Μήκους: ΛΕΣΒΙΑΚΕΣ ΙΣΤΟΡΙΕΣ – ΛΙΤΣΑΡΑ USB, των Κατερίνα Πανοπούλου και Αλεξάνδρα Ρέντζου.

Bραβείο Kοινού για Kαλύτερη Tαινία Mεγάλου Mήκους: QUEERCORE: HOW TO PUNK A REVOLUTION, του Yony Leyser.

Πηγή: avmag