Το Netflix αποσύρεται από τις Κάννες - Cinefreaks.gr Cinefreaks.gr

Το Netflix αποσύρεται από τις Κάννες

Ειδήσεις | 12-4-2018 |

Και η μάχη ξεκινά…

Το Netflix επισήμως αποσύρεται από τις Κάννες για το 2018. Ο υπεύθυνος του streaming κολοσσού, Ted Sarandos, επιβεβαίωσε την είδηση στο Variety, σημειώνοντας ότι το Netflix δεν είχε άλλη επιλογή, μετά την απόφαση του φεστιβάλ να απογορεύσει ταινίες από το διαγωνιστικό μέρος που δεν είχαν κινηματογραφική διανομή στη Γαλλία. Ο όρος αυτός σημαίνει πως το Netflix θα μπορεί να προβάλλει ταινίες του εκτός διαγωνιστικού, αλλά ο Sarandos δήλωσε πως κάτι τέτοιο δεν έχει νόημα.

“Θέλουμε οι ταινίες μας να παίζουν στο ίδιο επίπεδο με κάθε άλλο σκηνοθέτη. Είναι ρίσκο για εμάς να προχωρήσουμε έτσι, με τις ταινίες μας και τους σκηνοθέτες μας να προσβάλλονται στο φεστιβάλ. Θέσαμε τον τόνο. Δεν θα είναι καλό για εμάς να βρισκόμαστε εκεί. Δεν υπάρχει λόγος να βρισκόμαστε εκτός διαγωνιστικού. Ο όρος αφορά φανερά το Netflix, και ο Thierry Frémaux τον δημιούργησε αποκλειστικά για το Netflix.”

Ο Sarandos κριτίκαρε τον καλλιτεχνικό διευθυντή του φεστιβάλ Thierry Frémaux, για την απόφασή του αυτή περί γαλλικής διανομής των ταινιών, αποκαλώντας την αντίθετη στο πνεύμα όλων των ταινιών του κόσμου: “Τα κινηματογραφικά φεστιβάλ υπάρχουν για να βοηθούν τις ταινίες να γίνουν γνωστές. Κάτω από αυτούς τους κανόνες δεν θα μπορούμε να διανέμουμε ταινίες, όπως έχουμε κάνει για πάνω από 100 τίτλους τα τελευταία χρόνια. Και αν συμφωνήσουμε θα πρέπει να καθυστερήσουμε τους Γάλλους συνδρομητές μας για τουλάχιστον 3 χρόνια.” decision to only allow films with French distribution to compete at the festival, calling it “completely contrary to the spirit of any film festival in the world.”

Το Netflix διεκδίκησε τον Χρυσό Φοίνικα το 2017 με τα “Okja” και “The Meyerowitz Stories,” αλλά η συμμετοχή του προκάλεσε αντιδράσεις. Ο Pedro Almodóvar, σαν πρόεδρος της κριτικής επιτροπής, είχε δηλώσει πως ταινίες χωρίς κινηματογραφική διανομή, δεν θα έπρεπε να είναι υποψήφιες.

Το φετινό φεστιβάλ θα πραγματοποιηθεί από τις 8 έως τις 19 Μαΐου.

 

Διαβάστε περισσότερα για: ,