Μήνυση στους δημιουργούς του «Stranger Things» για κλοπή ιδέας! - Cinefreaks.gr Cinefreaks.gr

Μήνυση στους δημιουργούς του «Stranger Things» για κλοπή ιδέας!

TV, Ειδήσεις | 4-4-2018 |

«Βόμβα» στον χώρο της αμερικάνικης τηλεόρασης και ειδικότερα σε αυτόν του Netflix. Σύμφωνα με δημοσιεύματα των αμερικάνικων ΜΜΕ, οι αδερφοί Ντάφερ, δημιουργοί του Stranger Things, κατηγορούνται από άλλον σκηνοθέτη ότι του έκλεψαν την κεντρική ιδέα προκειμένου να φτιάξουν τη σειρά τους.

Πρόκειται για τον Τσάρλι Κέσλερ, ο οποίος ισχυρίζεται πως τα δυο αδέρφια έκλεψαν την υπόθεση της ταινία μικρού μήκους που είχε γυρίσει ο ίδιος το 2012 με τίτλο «Montauk». Ο Κέσλερ είχε γυρίζει την ταινία σαν teaser για μία πιθανή τηλεοπτική σειρά και σύμφωνα με τον ίδιο είχε συζητήσει την ιδέα του με τους αδερφούς Ντάφερ όταν τους γνώρισε στο Φεστιβάλ του Σάντανς το 2014.

Μάλιστα, η εν λόγω ταινία είχε πάρει βραβείο στο Hamptons International Film Festival το 2012. Είναι χαρακτηριστικό πάντως, ότι όταν τα αδέρφια Ντάφερ πούλησαν τα δικαιώματα για το Stranger Things στο Netflix το 2015, το έκαναν υπό τον τίτλο «Montauk» ενώ αρχικά Stranger Things αρχικά είχε προγραμματιστεί ξεκινήσει τα γυρίσματα στο Μόντοκ του Λονγκ Άιλαντ πριν τελικά επιλεχθεί σαν τοποθεσία η Τζόρτζια.

Ο Κέσλερ απαιτεί τόσο χρηματική αποζημίωση όσο και άμεση εκδίκαση της αναφορικά με τα πνευματικά δικαιώματα του έργου του ενώ για την ώρα τόσο το Netflix όσο και οι αδερφοί Ντάφερ δεν έχουν προβεί σε καμία επίσημη ανακοίνωση όσον αφορά το όλο ζήτημα.

Τα πράγματα πάντως μοιάζουν να είναι λιγο πιο περίπλοκα καθώς η ιστορία με το Μόντοκ και το ότι εκεί γίνονται πειράματα αντίστοιχα της υπόθεσης του Stranger Things κυκλοφορεί ως θεωρία συνωμοσίας σε πολλές και διαφορετικές εκδοχές εδώ και αρκετά χρόνια. Μάλιστα, το 1992 κυκλοφόρησε το βιβλίο «The Montauk Project: Experiments in Time» κάνει λόγο για μυστικά πειράματα στην αεροπορική βάση Camp Hero στο Μόντοκ και κάποια από αυτά που περιγράφει μοιάζουν πολύ με εκείνα που διαδραματίζονται στην πρώτη σεζόν του Stranger Things, όπως μάλιστα φαίνεται και στο παρακάτω βίντεο: