Μετά από 7 χρόνια απουσίας, ο Lars Von Trier επιστρέφει στις Κάννες - Cinefreaks.gr Cinefreaks.gr

Μετά από 7 χρόνια απουσίας, ο Lars Von Trier επιστρέφει στις Κάννες

Ειδήσεις, Φεστιβάλ | 19-4-2018 |

7 χρόνια έχουν περάσει από τότε που οι Κάννες χαρακτήρισαν τον σκηνοθέτη ως “persona non grata” επειδή δήλωσε πως συμπάσχει με τον Χίτλερ. Τώρα ο Δανός σκηνοθέτης, και νικητής Χρυσού Φοίνικα, επιστρέφει με το The House That Jack Built.

 

Η ταινία έχει σαν πρωταγωνιστή τον Matt Dillon, ο οποίος ενσαρκώνει τον Jack, έναν κατά συρροή δολοφόνο, ο οποίος δρούσε για 12 χρόνια στις ΗΠΑ, ξεκινώντας από τα 70’s. Uma Thurman, Riley Keough και Sofie Grabol, πλαισιώνουν το cast, σαν θύματα του Jack. Ο σκηνοθέτης την χαρακτήρισε σαν μία ταινία με μαύρο χιούμορ, βασισμένο στην ιδέα ότι η ζωή είναι ύπουλη και χωρίς ψυχή.

Τα πρώτα δημοσιεύματα θέλουν το The House That Jack Built να είναι βίαιο και σκληρό, στα χνάρια του Antichrist, με τους Charlotte Gainsbourg και Willem Defoe. Το Antichrist, είχε κάνει πρεμιέρα στις Κάννες. Ο σκηνοθέτης είχε κερδίσει τον Χρυσό Φοίνικα το 2000 για το Dancer in the Dark, με την Björk, με την τραγουδίστρια να είναι υποψήφια. Η Gainsbourg είχε κερδίσει για το Antichrist το 2009, όπως και η Kirsten Dunst για το Melancholia το 2011.

 

Διαβάστε περισσότερα για: