Η αποκάλυψη του σκανδάλου Weinstein, γίνεται ταινία - Cinefreaks.gr Cinefreaks.gr

Η αποκάλυψη του σκανδάλου Weinstein, γίνεται ταινία

Ειδήσεις | 26-4-2018 |

Τον προηγούμενο Οκτώβρη οι Jodi Kantor και Megan Twohey, δημοσιογράφοι των New York Times, απεκάλυψαν τους ισχυρισμούς για σεξουαλική παρενόχληση και επιθέσεις εναντίον γυναικών του προέδρου της The Weinstein Company, Harvey Weinstein. Το άρθρο των δύο γυναικών ανέφερε λεπτομέρειες για πληρωμές με αντάλλαγμα την σιωπή των θυμάτων, οι οποίες ήταν κατά βάση ηθοποιοί, με τον Weinstein να αρνείται τις κατηγορίες λέγοντας πώς όλες οι επαφές του ήταν μετά από συμφωνία, κατηγορίες που συνεχίζει να αρνείται.

Ο Weinstein έχασε αμέσως την δουλειά του, και η εταιρεία αναγκάστηκε να ενταχθεί στο άρθρο 11 του Συντάγματος, για χρεοκοπία, υπόθεση που θα ολοκληρωθεί στα τέλη του επόμενου μήνα. Ο Weinstein γρήγορα μετατράπηκε αποδιοπομπαίος τράγος, με τις αρχές τις Νέας Υόρκης, Λος Άντζελες και Ηνωμένου Βασιλείου να διεξάγουν ακόμα έρευνες. Το σκάνδαλο του Weinstein ήταν ουσιαστικά η αφορμή για τα κινήματα #MeToo και #TimesUp.

Η ταινία δεν θα βασιστεί όμως στο σκάνδαλο, αλλά στην ομάδα των γυναικών της εφημερίδας, και στην προσπάθειά τους να αποκαλύψουν τα γεγονότα, βλ. Spotlight και All the President’s Men.

Οι Kantor και Twohey μοιράστηκαν τον προηγούμενο μήνα το βραβείο Pulitzer.

Την παραγωγή της ταινίας έχουν αναλάβει οι εταιρείες Plan B, των Brad Pitt, Dede Gardner και Jeremy Kleiner (12 Years a Slave, Moonlight), και η Annapurna (Zero Dark Thirty).

Διαβάστε περισσότερα για: ,