Το "Everybody Knows" του Asghar Farhadi, με Cruz και Bardem, ταινία έναρξης του 71ου Φεστιβάλ Καννών - Cinefreaks.gr Cinefreaks.gr

Το “Everybody Knows” του Asghar Farhadi, με Cruz και Bardem, ταινία έναρξης του 71ου Φεστιβάλ Καννών

Ειδήσεις, Φεστιβάλ | 5-4-2018 |

Ο νικητής δύο Oscar, Asghar Farhadi, θα είναι ο σκηνοθέτης που θα “ανοίξει” τις εργασίες του 71ου Φεστιβάλ Καννών, με το ψυχολογικό θρίλερ, “Everybody Knows,” με Javier Bardem, Penelope Cruz και Ricardo Darin, στους πρωταγωνιστικούς ρόλους.

Το “Everybody Knows” (“Todos Lo Saben”) σηματοδοτεί την μόλις 2η ισπανόφωνη ταινία που “ανοίγει” τις Κάννες, μετά το “Bad Education” του Pedro Almodovar, το 2004.

Η επιλογή αυτή αντικατοπτρίζει το σκεπτικό του διευθυντή του φεστιβάλ Thierry Fremaux, ο οποίος τα τελευταία χρόνια θέλει σημαντικούς σκηνοθέτες στην έναρξη του φεστιβάλ, όπως τους Wes Anderson και Arnaud Desplechin.

Ο σκηνοθέτης από το Ιράν, είχε στο παρελθόν 2 ταινίες στο διαγωνιστικό, το 2013 με το “The Past” και το 2016 με το “The Salesman”. To “Everybody Knows” είναι η πρώτη του ταινία που θα ανοίξει το φεστιβάλ, σε σενάριο του ιδίου, και ακολουθεί το ταξίδι της Laura (Cruz), η οποία ταξιδεύει από το Μπουένος Άιρες στην γενέτειρά της, σε ένα χωρίο της Ισπανίας για μία γιορτή. Το οικογενειακό reunion όμως, θα βρεθεί εν μέσω κρίσης, όταν γεγονότα θα αλλάξουν τις ζωές των χαρακτήρων.

Το φεστιβάλ θα διεξαχθεί, όπως πάντα τον Μάιο, από τις 8 μέχρι τις 19.

 

Διαβάστε περισσότερα για: