Έφυγε από τη ζωή ο Ronald Lee Ermey - Cinefreaks.gr Cinefreaks.gr

Έφυγε από τη ζωή ο Ronald Lee Ermey

Ειδήσεις | 16-4-2018 |

Ο R. Lee Ermey, ο άνθρωπος που υποδύθηκε τον θρυλικό Sergeant Hartman στο “Full Metal Jacket” του Stanley Kubrick, άφησε την τελευταία του πνοή σε ηλικία 74 ετών. Όπως έκανε γνωστό ο μάνατζερ του ηθοποιού, Bill Rogin, ο R. Lee Ermey απεβίωσε λόγω επιπλοκών που προέκυψαν από πνευμονία.

Ο Ronald Lee Ermey ξεκίνησε από το Σώμα Πεζοναυτών των ΗΠΑ σε ηλικία 17 ετών και αποχώρησε από αυτό το 1972 λόγω προβλημάτων υγείας. Στη συνέχεια μεταπήδησε στη μεγάλη οθόνη με την ταινία του Sidney J. Furie “The Boys in Company C” (1978) ενώ συμμετείχε και στο “Apocalypse Now“. Για την ερμηνεία του ως Gunnery Sergeant Hartman στο “Full Metal Jacket” (1987) κέρδισε μια Υποψηφιότητα για Χρυσή Σφαίρα Β’Ανδρικού Ρόλου ενώ στη συνέχεια συμμετείχε σε περισσότερα από 50 άλλα projects.

Ανάμεσα σε αυτά ξεχωρίζουν οι συμμετοχές του σε διάφορα animations όπως τα “The Simpsons“, “SpongeBob SquarePants” και “Family Guy” ενώ επίσης δάνεισε τη φωνή του στον Sarge, αρχηγό των Bucket O Soldiers, για τις ανάγκες της σειράς ταινιών “Toy Story“.

Διαβάστε περισσότερα για: