"Βλέπω το γυμνό, σαν θυματοποίηση" - Η Jessica Chastain, κατά του "αμερικανικού" γυμνού - Cinefreaks.gr Cinefreaks.gr

“Βλέπω το γυμνό, σαν θυματοποίηση” – Η Jessica Chastain, κατά του “αμερικανικού” γυμνού

Ειδήσεις | 29-3-2018 |

Η Jessica Chastain δεν έχει θέματα με το γυμνό, μόνο όταν οι χαρακτήρες αποφασίζουν να εμφανίζονται γυμνοί.

Η ηθοποιός μίλησε στα πλαίσια της προώθησης της ταινίας “Wilde Salomé,” ένα behind-the-scenes ντοκιμαντέρ σχετικά με την παραγωγή του Al Pacino, “Salomé,” στην οποία έπαιζε η Chastain. Σε μία από τις κεντρικές σκηνές της θεατρικής παράστασης, η Chastain χόρεψε γυμνή μπροστά στον Ηρώδη, τον οποίο ενσάρκωνε ο Pacino.

“Δεν έχω θέματα με το γυμνό, ειδικά στον Ευρωπαϊκό κινηματογράφο, τον οποίο και λατρεύω, αλλά στο Αμερικανικό σινεμά η ιδέα του γυμνού με ενοχλούσε πάντα. Συνειδητοποίησα το γιατί: Για εμένα, δεν είμαι άνετη με το γυμνό όταν φαίνεται σαν να μην είναι απόφαση του χαρακτήρα, όταν φαίνεται να του έχει επιβληθεί. Κατά κάποιο τρόπο, φαντάζει σαν θυματοποίηση. Εκπαιδεύει το κοινό να νομίζει ότι να το εκμεταλλεύεσαι το γυμνό κάποιου είναι φυσιολογικό, ενώ πιστεύω το ακριβώς αντίθετο. Όταν ο κόσμος είναι σε απόλυτο έλεγχο των αποφάσεών του, είναι ένα εξαιρετικό πράγμα. Αγαπώ την ανθρώπινη μορφή, ανδρικό γυμνό., γυναικείο γυμνό. Πρέπει όμως να φτάσουμε σε ένα σημείο, που θα είναι δική μας επιλογή.” 

Και συμπλήρωσε: “Τι είναι η δύναμη; Τι είναι η ελευθερία; Ακόμα και η ιδέα ότι οι γυναίκες χόρευαν γυμνές, οδήγησε στις δίκες μαγισσών στο Salem. Τι είναι το τόσο τρομακτικό σχετικά με την γυναικεία σεξουαλική ελευθερία;”

Μετά το “Molly’s Game” περιμένουμε να την δούμε στα “Woman Walks Ahead,” το οποίο θα κάνει πρεμιέρα στο Tribeca Film Festival τον ερχόμενο μήνα, αλλά και στο ρόλο της κακιάς στο επερχόμενο “X-Men: Dark Phoenix.”

Διαβάστε περισσότερα για: