Τι σημαίνει το "inclusion rider" στον ευχαριστήριο λόγο της Frances McDormand; - Cinefreaks.gr Cinefreaks.gr

Τι σημαίνει το “inclusion rider” στον ευχαριστήριο λόγο της Frances McDormand;

Ειδήσεις | 5-3-2018 |

Στο τέλος της ομιλίας της στην χθεσινοβραδινή απονομή των Oscar, απονομή που την βρήκε να κερδίζει το δεύτερο της Α’ Γυναικείου, για το κατάφορα αδικημένο “Three Billboards Outside Ebbing, Missouri”, η ηθοποιός είπε: “Δύο λέξεις έχω για εσάς: Inclusion Rider”.

Tι είναι αυτό; Γιατί καταχειροκροτήθηκε;

Η φράση αυτή είναι μία αναφορά στην πεποίθηση ότι θα έπρεπε να υπάρχουν συγκεκριμένες απαιτήσεις στα συμβόλαια των ηθοποιών, από τις οποίες μπορεί να προκύψει ποικιλομορφία φύλου, αλλά και φυλής, στην εργασία.

Η συγκεκριμένη αναφορά, υπάρχει στα πηγαδάκια και σε άρθρα μεγάλων ειδησεογραφικών μέσων, εδώ και κάποια χρόνια.

Σημασία όμως έχει αυτό που τόνισε η ηθοποιός μετά τα βραβεία: “Αυτό το έμαθα την προηγούμενη εβδομάδα. Ήταν πάντα διαθέσιμο σε εμάς, [το ήξερε όποιος] διαπραγματεύεται το συμβόλαιό του για μία ταινία, πράγμα το οποίο σημαίνει ότι μπορείς να ζητήσεις ή και να απαιτήσεις το λιγότερο το 50% να είναι διαφορετικό, αν όχι στο casting στο συνεργείο. Είναι γεγονός ότι εγώ μόλις το έμαθα, μετά από 35 χρόνια στην κινηματογραφική βιομηχανία. Δεν γυρίζουμε πίσω.”

Μήπως όμως Frances μου, είμαστε ήδη στο πίσω; Εσύ καλά έκανες και επισήμανες καίρια σημεία. Και εμείς μαζί σου. Αλλά όταν εσύ η ίδια, μαθαίνεις μετά από 35 χρόνια ότι μπορεί να υπάρχει μία τέτοια επιλογή, πώς θα το μπορούσαν να το μάθουν οι υπόλοιποι; Που σημαίνει, ότι επιμελώς αυτό δεν έχει μαθευτεί τόσο χρόνια.

Σε μία βραδιά, σαν την χθεσινή, που έσταζε υποκρισία, αυτό ήταν έναν από τα δεκάδες κερασάκια, σε μία σάπια τούρτα.

Δες τον ευχαριστήριο λόγο της ηθοποιού, και την προτροπή της να σηκωθούν όρθιες μόνο οι γυναίκες:

Διαβάστε περισσότερα για: ,