Τα πλάνα του David Fincher, ένα προς ένα - Cinefreaks.gr Cinefreaks.gr

Τα πλάνα του David Fincher, ένα προς ένα

Inside Cinema | 12-3-2018 |

Ένας από τους καλύτερους τρόπους για να μελετήσεις έναν σκηνοθέτη είναι να δεις τα πλάνα του.

Τον προηγούμενο μήνα ένα βίντεο βγήκε στην δημοσιότητα με τα 678 πλάνα του Paul Thomas Anderson, στο “There Will Be Blood”, με το οποίο είχαμε την δυνατότητα να εξερευνήσουμε το πώς ο σκηνοθέτης χρησιμοποιεί εκτενή πλάνα και μοντάζ για να δημιουργήσει ατμόσφαιρα, η οποία αν ταιριάζει με την εμπειρία του εκάστοτε ήρωα. Αν ο Anderson αγαπά να αφήνει την κάμερα του να παίρνει τον χρόνο της, σκεφτείτε ότι ο David Fincher κάνει το ακριβώς αντίθετο.

Ο μοντέρ Vashi Nedomansky, ο οποίος έχει δουλέψει με τον Fincher στο “Gone Girl,” δημιούργησε καινούρια απίθανα γραφικά, και μας δίνει την δυνατότητα να δούμε ένα προς ένα τα πλάνα από τα “The Girl With the Dragon Tattoo” και “Gone Girl.”

Πρέπει να σας επισημάνουμε ότι δεν θα είναι μία εύκολη δουλειά. Προς χάριν σύγκρισης υπάρχουν 678 πλάνα στο “There Will Be Blood,” αλλά 2,400 στο “Gone Girl” και 2,964 στο “The Girl With The Dragon Tattoo.”

Ένα από τα πράγματα που μπορείς να μάθεις αμέσως βλέποντας τις εικόνες είναι ότι ο σκηνοθέτης με έναν μοναδικό τρόπο προσπαθεί να κάνει ενδιαφέρουσα κάθε σκηνή, ώστε ο θεατής να την προσέξει.

Κάνε κλικ σε κάθε εικόνα για να μπορέσεις να μελετήσεις τα πλάνα ένα ένα…

Διαβάστε περισσότερα για: , ,