"Όταν δεσμεύεσαι σε τηλεοπτική μορφή, είσαι τηλε-ταινία" - Spielberg εναντίον Netflix - Cinefreaks.gr Cinefreaks.gr

“Όταν δεσμεύεσαι σε τηλεοπτική μορφή, είσαι τηλε-ταινία” – Spielberg εναντίον Netflix

Ειδήσεις | 26-3-2018 |

Από την στιγμή που το Netflix άρχισε την παραγωγή ταινιών, η βιομηχανία βρίσκεται σε debate, για το αν θα πρέπει οι ταινίες του να αξιώνουν την ίδια αναγνώριση όπως οι παραδοσιακές κινηματογραφικές ταινίες, και ειδικά αν μιλάμε για τα Oscar.

Πρώτος που πήρε θέση ήταν φυσικά ο Steven Spielberg, και η γνώμη του είναι πως όχι.

“Όταν δεσμεύεσαι σε τηλεοπτική μορφή, είσαι τηλε-ταινία,” δήλωσε στο ITV News. “Αν είσαι ένα καλό πρόγραμμα, σου αξίζει ένα Emmy, αλλά όχι και Oscar. Δεν πιστεύω ταινίες που προβάλλονται σε 2 κινηματογράφους για λιγότερο από μία εβδομάδα, πρέπει να συμμετέχουν στις υποψηφιότητες των Oscar.”

Το Netflix σχετικά πρόσφατα άρχισε να αποκτά αναγνώριση για τις ταινίες του, και φυσικά μιλάμε για το “Mudbound”, της Dee Rees, το οποίο προβλήθηκε μόνο για μία εβδομάδα σε Νέα Υόρκη και Los Angeles, αλλά και για το ντοκιμαντέρ της Ava DuVernay, “13th,”το οποίο χωρίς να προβληθεί στις αίθουσες ήταν υποψήφιο το 2016 για Oscar.

Ο Christopher Nolan επίσης είχε κάτι να πει για το Netflix, ότι τα σχέδια διανομής των ταινιών του είναι “περίεργα” και “απρόσεκτα.” Αργότερα ωστόσο, ζήτησε συγνώμη από τον υπεύθυνο προγράμματος του Netflix, Ted Sarandos, χαρακτηρίζοντας τις δηλώσεις του, “μη-διπλωματικές.”

Βέβαια τα όργανα άρχισαν από το προηγούμενο φεστιβάλ Καννών, όταν έκανε πρεμιέρα το “Okja,” για να δεχτεί γιουχάρισμα από την αίθουσα όταν εμφανίστηκε το logo του Netflix. H διεύθυνση του φεστιβάλ, βέβαια, έχει πλέον καινούριο κανόνα, ο οποίος θέλει οι ταινίες που παρουσιάζονται στο διαγωνιστικού του πρόγραμμα, να πρέπει οπωσδήποτε να δεσμευτεί για κινηματογραφική διανομή.

Σε πρόσφατη συνέντευξη του στο Variety, ο διευθυντής του φεστιβάλ Καννών, Thierry Fremaux δήλωσε πώς υπηρεσίες σαν το Netflix και το Amazon αντιπροσωπεύουν κάτι σημαντικό, και ότι κάποια στιγμή θα φτάσουν σε κάποια συμφωνία, και αυτό γιατί “προκειμένου μία ταινία να γίνει κομμάτι της ιστορίας, θα πρέπει να περάσει από τις αίθουσες, από το box office, από τους κριτικούς, από το πάθος των σινεφίλ, από τις καμπάνιες των βραβείων… Είναι μία παράδοση, πάνω στην οποία βασίζεται η ιστορία του κινηματογράφου.”

Διαβάστε περισσότερα για: ,