Ο Aki Kaurismäki δεν θα έφτιαχνε ποτέ μια ψηφιακή ταινία - Cinefreaks.gr Cinefreaks.gr

Ο Aki Kaurismäki δεν θα έφτιαχνε ποτέ μια ψηφιακή ταινία

Ειδήσεις | 26-3-2018 |

Είναι γεγονός ότι ο Aki Kaurismäki δεν αποτελεί μια κλασσική περίπτωση κινηματογραφικού σκηνοθέτη. Από το “Leningrad Cowboys Go America” μέχρι το, πρόσφατο, “The Other Side of Hope”, ο Kaurismäki έχει δημιουργήσει ένα δικό του στυλ που του έχει εξασφαλίσει τη φήμη του πιο αναγνωρισμένου Φιλανδού σκηνοθέτη.

Στο παρελθόν, ο Kaurismäki έχει ταχθεί ανοιχτά κατά του ψηφιακού σινεμά και τώρα, σε νέα του συνέντευξη στο Sydney Morning Herald, ξεκαθαρίζει ότι δεν έχει αλλάξει γνώμη. Όπως αποκάλυψε: “Θα πεθάνω χωρίς να αλλάξω άποψη. Δεν πρόκειται να φτιάξω ποτέ μια ψηφιακή ταινία σε αυτή τη ζωή. Το σινεμά είναι φτιαγμένο από φως. Είμαι σκηνοθέτης, όχι δημιουργός pixel”.

Μάλιστα ξεκαθάρισε ότι δεν έχει σκοπό να αλλάξει θεματολογία καθώς όπως δήλωσε: “Φυσικά, καταλαβαίνω ότι για τα popcorn ακροατήρια, η εργατική τάξη δεν αποτελεί ένα αισθησιακό ή εμπορικό θέμα. Δεν θα μπορούσα όμως να γράψω διαλόγους για την μεγαλοαστική τάξη καθώς δεν θα ήξερα τι να πω. Δεν ξέρω για τι πράγματα μιλάνε. Δεν ξέρω αν μιλάνε καν. Ίσως απλά ψωνίζουν. Ψωνίζουν και αγοράζουν μετοχές. Μετοχές και κάλτσες. Βρίσκω ιδιαίτερα βαρετούς τους πλούσιους ανθρώπους”.

Ενώ στη συνέχεια αποκάλυψε ότι δεν είναι ιδιαίτερα αισιόδοξος καθώς: “Δεν είχα ποτέ μεγάλες ελπίδες για την ανθρωπότητα. Είχα κάποιες ελπίδες πριν 20 χρόνια αλλά όχι πια. Η απληστία θα μας σκοτώσει και ίσως αυτό να είναι κάτι καλό για τον πλανήτη. Γιατί όλα έχουν να κάνουν με τα χρήματα. Τα πάντα έχουν να κάνουν με τα χρήματα”.

Διαβάστε περισσότερα για: