"Το #MeToo ακολουθεί την ψυχολογία του όχλου. Έχει γίνει άσχημο και απλοϊκό" - Τάδε εφη Terry Gilliam - Cinefreaks.gr Cinefreaks.gr

“Το #MeToo ακολουθεί την ψυχολογία του όχλου. Έχει γίνει άσχημο και απλοϊκό” – Τάδε εφη Terry Gilliam

Ειδήσεις | 19-3-2018 |

O Terry Gilliam εξέφρασε κάποιες αμφιλεγόμενες απόψεις σχετικά με το κίνημα κατά της παρενόχλησης στο χώρο εργασίας, #MeToo, μέσω συνέντευξής του στο Yahoo. Ο σκηνοθέτης βρίσκεται στο Παρίσι, σκηνοθετώντας την όπερα “Benvenuto Cellini,” και χαρακτήρισε το κίνημα σαν έναν μετασχηματισμό της ψυχολογίας του όχλου.

“Είναι τρελό πόσο απλοϊκά έχουν γίνει τα πράγματα. Δεν υπάρχει ευφυΐα πλέον, και ο κόσμος φοβάται να πει αυτό που πραγματικά πιστεύει. Τώρα μέχρι και η γυναίκα μου μου λέει να κρατάω το κεφάλι μου χαμηλά. Είναι σαν οι κανόνες του όχλου να υπερτερούν, και ο όχλος είναι εκεί έξω με τους πυρσούς έτοιμος να κάψει το κάστρο του Frankenstein.”

Ο Gilliam συνέχισε λέγοντας ότι η ατμόσφαιρα γύρω από το #MeToo έχει γίνει ανόητο, επειδή οι άνθρωποι περιγράφονται με γελοίους χαρακτηρισμούς σαν να μην υπάρχει πλέον ανθρωπιά.” Παρά τις δηλώσεις του, ο σκηνοθέτης παραδέχτηκε ότι ο Harvey Weinstein είναι τέρας και μαλάκας. Άλλωστε είναι γνωστή η διαφωνία τους κατά την διάρκεια των γυρισμάτων του “The Brothers Grimm.”

Αλλά σύμφωνα με τον Gilliam, οι αντιδράσεις ενάντια στο κύμα ισχυρισμών σεξουαλικών παρενοχλήσεων έχουν γίνει “άσχημες και απλοϊκές”.

“Είναι ένας κόσμος με θύματα. Πιστεύω ότι κάποιοι τα πήγαν καλά μετά την συνάντησή τους με τον Harvey, και κάποιοι άλλοι όχι. Αυτοί που τα κατάφεραν ήξεραν τι έκαναν. Ήταν ενήλικες, και μιλάμε για ενήλικες με φιλοδοξίες. Ο Harvey άνοιξε την πόρτα για κάποιους. Μία βραδιά με τον Harvey, αυτό ήταν το τίμημα. Κάποιοι το πλήρωσαν, και κάποιοι υπέφεραν από αυτό.”

Ο Gilliam αναμένεται να επιστρέψει στις Κάννες αυτόν τον Μάιο, με το “The Man Who Killed Don Quixote.”

Διαβάστε περισσότερα για: ,