Το «Lord of the Rings» της Amazon θέλει να «σβήσει» την τριλογία του Τζάκσον - Cinefreaks.gr Cinefreaks.gr

Το «Lord of the Rings» της Amazon θέλει να «σβήσει» την τριλογία του Τζάκσον

Ειδήσεις | 21-3-2018 |

Όταν ο Πίτερ Τζάκσον ολοκλήρωσε την κινηματογραφική μεταφορά του «Άρχοντα των Δαχτυλιδιών», άπαντες θεώρησαν -και δικαιολογημένα- πως η θρυλική τριλογία του Τόλκιν μεταφέρθηκε όσο καλύτερα γινόταν στο σινεμά και πως δύσκολα θα επιδίωκε κανείς στο μέλλον να την κοντράρει. Και όμως: 15 χρόνια αργότερα, η Amazon στοχεύει στο να πετύχει το ακατόρθωτο.

Η υπηρεσία streaming έχει ήδη πληρώσει 250 εκατομμύρια απλά και μόνο για να αγοράσει τα δικαιώματα των βιβλίων του Τόλκιν ενώ όπως αναφέρουν δημοσιεύματα από το εξωτερικό, το συνολικό μπάτζετ της τηλεοπτικής της μεταφοράς στη τριλογία του «Άρχοντα των Δαχτυλιδιών» θα φτάσει τα 500 εκατομμύρια δολάρια!

Αν αναλογιστεί κανείς ότι η τριλογία του Τζάκσον κόστισε συνολικά 281 εκατομμύρια, εύκολα αντιλαμβάνεται κανείς πως σκοπός της Amazon είναι να γράψει ιστορία δημιουργώντας μια μεταφορά που θα ξεπεράσει στις συνειδήσεις του κοινού την ιστορική τριλογία.

Τα επεισόδια αναμένεται να είναι 15 και το κάθε ένα από αυτά αναμένεται να κοστίζει περίπου 15 εκατομμύρια ενώ από το συνολικό ποσό ένα μεγάλο μέρος θα δοθεί για την προώθηση της σειράς. Μόνο αυτά έχουν γίνει γνωστά και για την ώρα τίποτα άλλο. Ούτε σκηνοθέτες, ούτε ηθοποιοί, ούτε τίποτα…