Η Greta Gerwig μιλάει για τις ταινίες των συνυποψηφίων της - Cinefreaks.gr Cinefreaks.gr

Η Greta Gerwig μιλάει για τις ταινίες των συνυποψηφίων της

Ειδήσεις | 8-3-2018 |

H Greta Gerwig κατάφερε φέτος να έχει το όνομά της στις λίστες με τους καλύτερους σκηνοθέτες για φέτος. Και δικαίως, αν μας ρωτάτε.

Η δημιουργός ξέρει πως να δημιουργήσει μία υπέροχη σκηνή. Άλλωστε, αυτό είναι και το “Lady Bird”, μία συρραφή υπέροχων σκηνών. Τον προηγούμενο μήνα η Gerwig βρέθηκε στο Santa Barbara International Film Festival, και ενώ όλοι περίμεναν να μιλήσει μόνο για την ταινία της, εκείνη αφιέρωσε μεγάλο κομμάτι στο να πει ποια στοιχεία από τις ταινίες που θα αντιμετώπιζε το “Lady Bird” στα Oscar, την έκαναν να συγκινηθεί ή να αγαπήσει την ταινία εξαιτίας τους.

Το “Lady Bird” ήταν υποψήφιο για 5 Oscar, μεταξύ των οποίων εκείνο της Καλύτερης ταινίας, και εκείνο της Σκηνοθεσίας, με την Gerwig να γίνεται η 5η γυναίκα στην ιστορία που είναι υποψήφια για σκηνοθεσία.

Ιδού τι είπε για κάθε ταινία:

The Shape of Water

“Η ταινία του Guillermo με ταξίδεψε και με έκανε να ερωτευθώ τον έρωτα. Έκανε αυτό που μόνο οι ταινίες μπορούν να κάνουν, αυτό που αγαπάς τους εραστές. Δεν ξέρω αν μπορεί να το κάνει άλλος αυτό. Ήταν η στιγμή μετά το νερό που φεύγει από το μπάνιο, και η Sally Hawkins ήταν πίσω από το πλάσμα, και έχει το βλέμμα του “Δεν μπορείς να με ντροπιάσεις γιατί είμαι ερωτευμένη.” Με κάνει να δακρύζω και μόνο που το σκέφτομαι. Ήταν το ομορφότερο πράγμα.”

Dunkirk

“Στο “Dunkirk,” υπήρχαν τόσες στιγμές να διαλέξεις. Η στιγμή που ήταν πιο συναισθηματική για εμένα ήταν όταν ο Cillian Murphy ρωτάει:”Είναι εντάξει το αγόρι αυτό;”, για αν δεχτεί την απάντηση: “Ναι, θα είναι εντάξει.” Και τότε, κοιτάζει τον Mark Rylance, και ο Mark Rylance του δίνει την συγκατάθεσή του. Είναι ένα ψέμα, αλλά για καλό. Επίσης στην αρχή, βρίσκεσαι στην παραφροσύνη του πολέμου. Είναι παιδιά και είναι εντελώς μπερδεμένα. Με έκανε να κλαίω, αμέσως.”

Phantom Thread

“Με την όμορφη ταινία του Paul, η σκηνή μετά την ανάρρωσή του, όπου της; ζητά να τον παντρευτεί, είναι τόσο αρρωστημένη και υποδόρια ρομαντική. Είναι τόσο όμορφη και τόσο αστεία, και περίπλοκη. Δεν του απαντά και αυτός είναι :”Γιατί δεν μου απαντάς;”’

Get Out

“Είδα την ταινία του Jordan, με τον καλύτερο δυνατό τρόπο. Την είδα σε μία τεράστια αίθουσα στη Νέα Υόρκη, και οι πάντες φώναζαν στην οθόνη και στους διπλανούς του, και ήταν φοβισμένοι και γελούσαν. Ήταν μία συλλογική εμπειρία, να βλέπεις τους πάντες και τα συναισθήματά τους. Για εμένα ήταν το πρόσωπο του Daniel Kaluuya, όταν λέει :Όχι, όχι, δεν πρόκειται να μιλήσω για αυτό,” και βλέπεις με τον καλύτερο τρόπο τον πόσο πονάει, που δεν μπορεί να μιλήσει. Ήταν μία λεπτομέρεια, που ανέβασε το είδος.”

Διαβάστε περισσότερα για: